Sayfa 1/7 12345 ... SonSon
124 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Skydome (camtavan) ne kadar güvenli?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Standart Skydome (camtavan) ne kadar güvenli?

Evet çok güzel bir görünümü var.Ve evet içeriyi çok ferahlatıyor.
    Peki neden Euro Ncup çarpışma testlerinde firmalarhiç cam tavanlı araçlarını teste sokmuyor ! Ben hiç izlemesem 100 tane çarpışma testi izledim ama hiç cam tavanlı bir aracın teste girdiğini görmedim.Acaba sebebi aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere çarpışma sırasında sac tavanın esnemesi, cam tavanın esneyemeyecekolması olabilirmi?
    Sac tavan esniyor ve eskihaline geliyor.En fazla deforme olup bükülüyor. Ama cam tavan bu esnemeyi sağlayamayıp içe yada dışa patlar herhalde.Ben şahsen böyle düşünerek aracımı cam tavansız aldım.

Fiat Grande Punto | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating

Değerli görüşklerinizi bekliyorum.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Tiner, dediğin gibi tek zararı patlayan cam parçaları olmakta.Onu da kaza anında hissetmek çok zor.Yani içeridekilere ekstra bir zararı olmaz.Cam tavanlı araçların tavan bölmesi camın negatifliğini örtecek biçimde yeniden tasarlanmakta.Herhangi bir kaza ya da takla anında sürücü ve yolcuları maksimum koruyacak şekilde bir bütün olarak üretilmekte cam tavan+tavan.Ancak sonradan uygulanan sunrooflarda ise dediğin gibi esneklik sıfıra inmekte

Bence orijinalse kesinlikle tercih edilmesi gereken bir donanım camtavan...

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ti ner
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

patlayan can Allah muhafaza prensesime bir zarar verirse diye düşündüm bende.Varsın gökyüyüzü arabada görmeyiversin.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

bunu bende çok düşündüm gerçekten takla attığında falan çok da güvenilir değil...

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

Takla atmayı yada kaza olma riskini düşünecek olursak araba kullanmamak en mantıklısı...

8. Bu mesajı için 3 kişi WiSTaRiA'ye teşekkür etti:

Cemal KÖYLÜOĞLU
    C(C)K cck1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 570

Alıntı WiSTaRiA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Takla atmayı yada kaza olma riskini düşünecek olursak araba kullanmamak en mantıklısı...
    orçun abi çok doğru söylemiş...

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mert yılmaz
    mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 170

çok gereksiz bişy bu camtavan bence tabi.... izmirde oturuyorum malum yazın o güneş yakar kavurur insanı çaresiz klima açılcak e kışın soğuk hava yağmur vs kapalı kalacak 12 ay da 2 ay açabilirsen ala onun içinde ne extra para vermeye gerek var ne güvenlikten ödün vermeye

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat aras
    opexturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 83

Alıntı mix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok gereksiz bişy bu camtavan bence tabi.... izmirde oturuyorum malum yazın o güneş yakar kavurur insanı çaresiz klima açılcak e kışın soğuk hava yağmur vs kapalı kalacak 12 ay da 2 ay açabilirsen ala onun içinde ne extra para vermeye gerek var ne güvenlikten ödün vermeye
    öyle deme ya gerçekten çok keyifli bişey cam tavan

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı mix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senenin geriye kalan 10 ayında, cam kapalı dahi olsa cam perdelerini açarak sac tavanla arasındaki farkı anlayabilirsiniz

Bu arada kırılan cam parçalarının yukarıdan sizin üzerinize doğru hızla inmesi için aracınızın alttan çok büyük bir darbe alması gerektiğini hatırlatmak isterim. Diğer cam kırılmalarında cam parçaları darbenin geldiği yöne doğru savrulacaktır.

İyi ki varsın skydom....

Edit : Bu durumda önden kafa kafaya yapılan yüksek hızlı çarpışmalarda cam tavanın değil ama, sarsıntı şiddetinden parçalanması durumunda arka camın tüm yolcuların başlarının yanından geçerek ön cama doğru hareket edeceği aşikar.
    Konu tyilgin tarafından (03/01/2012 Saat 10:52 ) değiştirilmiştir.

ti ner
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

O kadar ince hesap yaparsak sokağa çıkmamak lazım.Bizimki tedbir. Peki neden (en azından benim bildiğim) hiçbir firma çarpışma testine cam tavanlı modelini sokmuyor? Demek ki onlarında çekindiği güvensiz bir durum var gerçekten.

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Tabiki cam tavanlı arabalar güvenli sayılmaz... Çünkü tavandaki güvenlik bariyerleri cam tavanlı araçlarda yok... Ama ya takla atarsam vs diye kullanılmıyacak diye bir şey yok mesela ben yazın klima falan kullanmam doğal klima harika oluyor... Cam tavanlar kalın cam olduğundan ve karartmalı olduğundan direk güneş gelse bile seni rahatsız etmiyor... Açıkkende güneşliği çekiyorsun üfür üfür yolculuk yapıyorsun...

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

Alıntı WiSTaRiA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabiki cam tavanlı arabalar güvenli sayılmaz... Çünkü tavandaki güvenlik bariyerleri cam tavanlı araçlarda yok... Ama ya takla atarsam vs diye kullanılmıyacak diye bir şey yok mesela ben yazın klima falan kullanmam doğal klima harika oluyor... Cam tavanlar kalın cam olduğundan ve karartmalı olduğundan direk güneş gelse bile seni rahatsız etmiyor... Açıkkende güneşliği çekiyorsun üfür üfür yolculuk yapıyorsun...
    cam tavanlı araçlarda güvenlik barı,takla barı nasıl olmaz böyle bişey olabilirmi ?ozaman bi taklada tavan torpidoyla aynı seviyeye gelır ne kafa kalır ne vicut...saç tavanlı araçlarda takla barı hangi bölgeden geçiyorsa cam tavandada aynı şekılde var tavan döşemesi değişen skywindow lu bır GP dan biliyorum benım tavan döşemeside değişrken bakmıştım extra yada eksik hiç bişey yok birebir aynı...

onrky
    1.4 starjet 95hp

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Ncapi bir incelemek lazım.Belkide vardır cam tavanlı modeller.Yoksa bile bunun nedeni üreticilerin boşu boşuna cam tavanı da heba etmeye gerek yok demeleridir

O kadar korkmayın arkadaşlar, gönül rahatlığıyla binebilirsiniz ya da isteyebilirsiniz bu donanımı...

ORÇUN ÇABUK
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ncapi bir incelemek lazım.Belkide vardır cam tavanlı modeller.Yoksa bile bunun nedeni üreticilerin boşu boşuna cam tavanı da heba etmeye gerek yok demeleridir

O kadar korkmayın arkadaşlar, gönül rahatlığıyla binebilirsiniz ya da isteyebilirsiniz bu donanımı...

Katılıyorum....

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bende başta maliyet diye düşünmüştüm ama sonra baktım ki çarpılan arabada herşey var mesela jant kapakları(bazılarında olmuyo) arka farlar vs sonradan bide boya aklıma takıldı neden boyuyolarki bu arabaları videodaki gpnin ayna kapakları bile boyalı
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

bence araç cam tavanlıysa arka koltuktaki yolculara kesinlikle ama kesinlikle emniyet kemeri taktırın. yoksa kaza anında çok ciddi baş yaralanmaları yaşayabilirler ve hatta kabinden dışarıya fırlayabilirler.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

asker arkadaşım citroen tekirdağ müdür idi.. onun anlattığına göre camtavanlarda kesinlikle patlama olmamasıydı bende çok şaşırdım ama yukarıdan taşı at yine patlamaz yine patlamaz içindekine zarar vermez diyordu citroen araçlar için..gelelim bizim araçlarımıza ben fiat renault gibi araçların sunroofsuzunu tercih ediyorum çünkü parça kalitesi malumunuz içeri su alma tırnak kırılma gibi birçok sorun veriyor hiiiiiç gerek yok..

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Hakan
    chief - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 7

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    asker arkadaşım citroen tekirdağ müdür idi.. onun anlattığına göre camtavanlarda kesinlikle patlama olmamasıydı bende çok şaşırdım ama yukarıdan taşı at yine patlamaz yine patlamaz içindekine zarar vermez diyordu citroen araçlar için..gelelim bizim araçlarımıza ben fiat renault gibi araçların sunroofsuzunu tercih ediyorum çünkü parça kalitesi malumunuz içeri su alma tırnak kırılma gibi birçok sorun veriyor hiiiiiç gerek yok..
    Bu kadar da olmaz. Citroen çok kaliteli de Fiat kötü mü yani? Bu araçlar üretilirken uzun bir ar-ge sürecinden ve birçok testten geçiyor. Ne yani bunu üreten adamlar bu işi bilmiyor, siz onlardan daha mı iyi biliyorsunuz? Teknik dayanağı olmayan, kulaktan dolma, önyargılı yorumlar yapmayın.

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı chief Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kadar da olmaz. Citroen çok kaliteli de Fiat kötü mü yani? Bu araçlar üretilirken uzun bir ar-ge sürecinden ve birçok testten geçiyor. Ne yani bunu üreten adamlar bu işi bilmiyor, siz onlardan daha mı iyi biliyorsunuz? Teknik dayanağı olmayan, kulaktan dolma, önyargılı yorumlar yapmayın.
    hakan kardeşim daha sonraki yorumlarda ne demek istediğimi söyledim sende birzahmet yorumlarımı oku daha sonra ne diyeceksen de...ama sen anlaşılan okumuyorsun ben burda da yazayım ben sadece arkadaşımın söylediğini ki o arkadaşım tekirdağ citroen yetklisi onun söylediğini sizle paylaştım fiatın skydome u kötü demedim skydome lar böyleymiş demek istedim..

Hakan Hakan
    chief - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 7

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakan kardeşim daha sonraki yorumlarda ne demek istediğimi söyledim sende birzahmet yorumlarımı oku daha sonra ne diyeceksen de...ama sen anlaşılan okumuyorsun ben burda da yazayım ben sadece arkadaşımın söylediğini ki o arkadaşım tekirdağ citroen yetklisi onun söylediğini sizle paylaştım fiatın skydome u kötü demedim skydome lar böyleymiş demek istedim..
    Tüm yorumları okudum fakat bu yorumunuza cevap yazma gereği duydum. Evet konuyu bir hayli uzattık. Teşekkür ederim.
    Herkese kazasız sürüşler.

Sayfa 1/7 12345 ... SonSon