Ben en çok 170 yaptım puntoyla daha da yukarı çıkamadım.zaten bizimkiler 77 fazlasını beklemiyeceksin.
Printable View
Ben en çok 170 yaptım puntoyla daha da yukarı çıkamadım.zaten bizimkiler 77 fazlasını beklemiyeceksin.
ugur çipten 5 hp mi alınıo:D 75 lik aracı en az 90 hp ye çıkarır. tahminide 100 civarı olur.
ama arkadaşın dediği gibi civic veya jettaları da kalkıştan sonra yiyebileceğini de hiç sanmıyorum...
75 hp ve 8 Valve bir arac 15 hp alabilirmi abi yaw eminmisiniz
sana şunu söyliim. 75 hp bnm gp de. box takıp 90 lık bi arkadaşla kalktım ve bariz bi farkla geçtim. gerisini sen düşün... ki kaldıki chiple biraz daha fazla verim elde edilebiliyor...
unutmadan bizim araçlar 8 diil 16 valve.
ha kaldıki sen 77 hp benzinli arçlardan bahsediyorsan, tabiki chiple bu kadr verim elde edemezsin....
..dik yarışı başlamış gene :D bende geçen as950 yi yedim ışıklarda motosilk falanda vardı heralde feci gidiyordu. :D
yüklümüydü kasa boşmu:D:D
moloz çekiyordu heralde :D feciii gidiyor powerbox mod 8 :D
170i gördüm ben istanbula giderken araba tık demedi ama max 180 başka da yapacağından şüpheliyim biraz :D
yine diyorum walla 200ler 210lar ne güzel..
75 hpler için hiç konuşmuyorum bile, 90lıkların eğimsiz temiz rüzgarsız yolda görebileceği max sürat 185 taş çatlasın 190dır. motoru iyi açılmamış bi araba 180 yapıyorken,iyi açılmış bi araba 200 yapamaz. şu 20 km fark için ne ne farklar gerekir. daha fazla yaptım diyende ya arkadan rüzgar esiyordur,ya yol eğimlidir, ya da yalandır :)
Alpere kesinlikle katılıyorum, benimde otobanda rampa aşağı ve ruzgarı yandan aldığım yolda son suratim aşağıdaki gibidir:
https://img527.imageshack.us/img527/...2102007ln5.jpg
power boxlardan oyle bir bahsetmişsinizki arkadaşlar e biz şimdi 75 hp dizel almak varken değişken geometrili turbo içeren aracı 90 hp için boşuna para vererek mi aldık?? vallahi çok iştahlandım bu box lara şimdi doğruysa bizim araclardada 110 hp ye falan çıkar aynı oranda yukselme olursa şimdi :) o zaman yakıt durumunda artma olmayacaksa bende alırım abi bu kutuları takarım ya :)
200 km için bazen yokuş aşağı gitmek bile yetmeyebilir bir süre sonra rüzgarın direncini kıramayabilirseniz tabi bahsettiğim olay 1200-1500 kg lık arabalar için geçerli. Eğer moloz çeken bir as950 sahibi iseniz uzun bir yokuşta boşta 250 bile yapabilirsiniz :D
Orjinal Jantlariyla Düz Yolda 190 Görmüştü.
şu An 16 Jant War Yokuş Aşaği 195 Gördü Ama Yokuş Aşaği 200 ü Geçer Diyorum
Peki kadranda sapma varmı?
GPS vs ile test eden oldumu?
SE P1i Garmin Mobile XT kullanıyorum.. Kadran 100km hıza kadar yaklaşık 4-5km/h fazla gösteriyor.. (aslında 85 ile giderken kadran 90 gösteriyor) hatta bu fark yüksek hızlarda biraz daha fazla 5-6km/h kadar.. yokuş aşağı deli gibi basarken ibrenin 210 yaklaşmasına ramak kalmıştı önde sürekli fren yapan bir kamyon yüzünden korkup ayağımı gazdan çektim belki 210'u geçerdim bilemiyorum.. arabadan inip Garminden max hıza baktığımda hayal kırıklığı yaşadım.. max hız 203 idi.. GPS ile de çok randımanlı değer olduğunu zannetmiyorum.. onda da 1-2km/h sapma vardır bence.. Wayer ile Garmin arasında dahi ölçümlerde 1-2km/h oynuyor.. (belki de benyeterince hassas ölçemiyorumdur)
Box, chip yada Box&chip kullanan arkadaşlardan ibreyi deviren oldu mu merak ediyorum doğrusu..
Forumdan Alper bana box un son sürati farkedilir bir şekilde değiştirmediğini söylemişti. Benim arabam da tam düz olduğunu düşündüğüm ve rüzgar durumunu bilmediğim, birçok kere ve birçok yerde yaptığım top speed denemelerimde 190 a kadar gidiyor ve orada öyle kalıyor. Hatta 1,5-2 dk falan böyle 190-200 temposunda gittiğim video da var youtube de.
yaww bu fotoda göstergenin içinde ekranın sağ altındaki "6" neyi gösterio:S:S
Vites dicem ama dualogic lerde 6 vitesmi acaba Uğur'u beklicez artık :D:D
evet ozan aynen oyle, dualogiclerde sag altta hangi vitesde oldugunu gosteriyor ve 6 vites.
Arakadşlar puntoların box takılı değilken ve takılı iken çıkartılmış dyno degerleri var mı? torka ve güce etkisi burda çıkar piyasaya, max hıza etkisi yoksa max hp ve rpm degerlerinde buyuk ihtimalle değişme olmamış, bunun oncesinede etkisi yoksa tamamen traşşş :)