abi kesiciye sok ara sıra yada ii açılmamıştır bu arada eski araba neydi ???
Printable View
abi kesiciye sok ara sıra yada ii açılmamıştır bu arada eski araba neydi ???
3000 km' de yağ değişimi yapıp rodaj yağımı da attığımdan emin bir şekilde bu akşam hem arkadaşımın Opel Astrası ile deneme yaptım, hem de düz yolda kaç görüyoruz bunu da net olarak tespit ettim. 98 model ve emsallerine göre iyi gittiğini bildiğim 100 HP lik 1.6 Opel Astra ile rolling denemelerimizde ilk anda burun uzatma teşebbüslerime karşın devir çevirebilme avantajı ile Astra her koşulda öne geçmeyi bildi. 1.3 90 HP lik 3000 km deki arabam tam düz yolda 190 km/s sürate ulaşıyor. Rampa gelince bu 180 e düşüyor, yokuş aşağı gelince 200 ü geçiyor. 190 km/h ile giderken anlık tüketim değerimiz 9-10 lt/100km olarak görülüyor. Bu denememe ilişkin bir de video çektim. Yanımdan Astranın nasıl geçtiği orada da görülüyor. Şunu anladım ki 90' lık GP' nin standard haliyle 100 HP ve üstü 1.6 bir araba yeme şansımız pek yok gibi duruyor. Tabi kullanan vites atmayı bilmeyen bir acemi ise geçtim ettim lafları çok dönebilir ortalıkta. Ben bunu net olarak gördüm ve anladım bu akşam. Youtube e koydum ama hala videom işlem görme halinde. Video hazır olunca buraya linkini de koyarım.
Emre videoda bir sorun var sanırım...
120 HP lik Alfa 156 yı 3. viteste 60-100 arası rolling de katladım desem size??bence aracınızın biraz açılmasını bekleyin özellikle ilk bakım için yağ filan değiştikten sonra araç bariz serileşiyor..
Arkadaşlar video için:
Fiat Grande Punto 1.3 90 HP Multijet on motorway yazısını youtube de yazın. Sorun benden değil tamamiyle forumdan kaynaklanıyor. Youtube linkini koyuyorum illa forumda pencere içinde oynatacam diye kasıyor ve onu da beceremiyor. Linkini parça parça koyuyorum araya gülücükler koyuyor.
Bu arada 120' lik Alfa' yı geçtim diyen arkadaş için de, bir önceki mesajımdaki "Tabi kullanan vites atmayı bilmeyen bir acemi ise geçtim ettim lafları çok dönebilir ortalıkta." lafımı hatırlatmak isterim. Ben bu geçme, geçememe denememi trafikte yan yana geldiğim tesadüfen orada bulunan arabalarla değil, dün akşam yaklaşık olarak 1 saat bu işe zamanımı ayırarak her türlü koşulda denedim. Ben de, Astralı arkadaşım da araba kaldırmayı gazlamayı bilen, drag işiyle uğraşmış vites atmayı bilen adamlarız. Haaa araba gelir 10.000 km' ye ve mucizevi bir açılma sergiler sonra uçmaya başlar onu bilemeyecem. 60-100 hızlanmasında 3 te Alfa yürümez zaten. Alfa için orada doğru vites 2 dir. Bizim için 3 ün sıkıntısı yoktur zira yaklaşık 2500 devir gibi birşey yakalanmış olur. Yani kısacası doğru viteste benzinli 1.6 affetmez diyorum ve son sonktayı koyuyorum bu konuda kendimce. Kendi arabamda bile kompleksim yok ve objektif konuşuyorum ama benim de moralimi bozan acı gerçekler bu işte maalesef.
emre abi katılıyorum sana. alfayı , bizim 90lıklarn yemesi , en azından kullanmayı bilen 2 şöförle yapılırsa, imkansıız.kalkışta bi süre önde gidebiliriz ama 100 e ulaşmadan ztn bizi geçerler.....
şimdi arkadaşlar şöyle bir durum var,aracı kullanan kişi 17 yıllık arkadaşımdır ve orada bulunmamız tesadüf değildir,aracıda 2003 model 120.000 km de ve kendi aracıdır,yani işi bilen bir insan,kardeşinde de astra 1.3 cdti var..yani tesadüfler sonucu değil tork sayesinde geçtim kendisini..tabii ki de normal şartlarda 120 beygirlik benzinli bi aracı geçmemiz biraz zor ama,o rollling tamamen önceden konuşulmuş,ortaya iddaa konmuş,akşamına bana bir kasa tuborg kazandırmış bir olaydı..
Evet yeni bir enstantane. Dünkü Astra denememizden sonra bugün de yine aynı arkadaşımın bir diğer arabası olan Jetta 1.6 FSI ile denedik. FSI ile daha önce çok güzel bir top speed denememiz olmuştu. Uzunda çok guzel giden bir arabaydı ki bayır aşağı kadranda 235 in fotosunu çekmiştim. İlk önce yan yana ben 2 nci vites 2500 devirde iken başladık. Sürpriz şu ki, 115 lik Jetta 100 lük Astra' dan çok daha ağır olmasının da etkisi ile, 120 li süratlere kadar gerimde kaldı, fakat sonrasında benim yanımdan çok rahat bir şekilde geçti. Sonra yolun tam geri dönüşünde, bu sefer 1 de yürürken bastık. Arabam yine 1 de 2500 devirde iken başladık ve bu sefer fark daha fazla olaraktan yine 120-130 larda yanıma geldi. Bugün Ankara yağmurluydu ve arkadaşım çok sardığını söyledi. Kuruda tekrar bakacağız. Yani olay şu ki, 100 lü süratlere kadar zaman kaybetmeden çok hızlı vites atışlar ile gerimde tutabiliyorum fakat sonrası tamamen HP işi ve yanımdam rahat bir şekilde geçiyorlar. Bu iş box lı arabada çok enterasan olur diye tahmin ediyorum. Bu arada 90 lık gp yokus yukarı veya duz ne durumda basılırsa basılsın en ufak bir duman atma sergilemedi ki bu da hosuma gitti.
1.3 Mjtd in atmosferik 1.6 larla sadece ara hızlanmalarda başa çıkması normal.0-100km/s ve son süratte benzinliler önde olacaktır ama ara hızlanmalarda mjtd ilk başlarda önde olabilir ama benzinliler kısa süre sonra yakalayıp geçecektir.Tabi bu iki aracı iple bağlayıp ters yönlere hareket ettirirseniz mjtd nin çekme şansı daha fazla:)
eski puntoların 2003-2004-2005-2006 olanların (grande değil yani),multijetleri kaça ayrılıyor,beygir,motor tork vs olarak ???
ve bizim grande puntolarla karşılaştırabilirsek (özellikle 75B) hangisinin performansı daha iyi olur,ikisinide test etme şansı olan var mı???
tolga muhtemelen aynı motorlu punto ile gp kıyaslanırsa punto daha performanslı olur. ağırlık farkı war
anladım alper,peki punto multijetlerin özelliklerini biliyomusun??? beygir ve motor olarak,onlardamı 1.3 motor???
sanırım 230 civarı yada yukarısı bişi olması lazım düzlükte(220 ibresini baya rahat geçiyor) resmi var ama nasıl konulacağını bilmiyorum... yokuş aşağı cls 320cdi la önlü arkalı yürüyor ne ben onu geçebiliorum ne o bana fark atıo...
ayrıca burda kıyaslamalarda var onuda belirtmek istiyorum benim 70hp 2005 model palio m vardı üstünde 195-50-15 lastikleriyle 200 ü çok rahat görüp hafif meyilde ibreyi deviriyodum... punto 90 lıklar neden 195-200 arası sürat yapıyor anlamadım daha fazla olması gerekmiyor mu??
Punto 90 lık dizeller bu şekilde eğer hiçbir oynama yoksa. Tam düzde 180-190 arası bir sürat görünüyor kadranda. Ee zaten top speed 175 fabrika verisi. Bence senin t-jet şanslı bir araçmış düzde 220 yi geçiyorsa ibre. Burada başka bir t-jet i olan 205 de takıldığını söylemişti tam düzde.
ruzgar arkadan estiginde max. suratler farklılık gosterir arkadaşlar.
ya bu arabaya 8.7 0-100 max.sped 195 koymuşlar ki ikiside benim arabada geçersiz... araba 0-100 7 veya küsüratlarda max da dediğim gibi düzde baya bi farklı oluo verilerden neyse ilk forum buluşmasında bakarız diğer t-jetlerle bi denk gelemedim onu çok mrk ediorum hepsi mi böyle die...
Punto (Mk2b) tek dizel seçeneği ile satıldı.Bu da 1.3 Mjtd 70bg.1750d/d da 180nm lik tork a sahip.0-100km/s süresi yaklaşık 13sn kadar.Yani GP Mjtd 75 bglerle yaklaşık aynı performansa sahip.Yalnız nispeten düşük güç ve kasa hafifliği
eski kasa Puntoyu biraz daha ekonomik yapıyordu...
rahan herhangi bir modifiyen varsa fabrika verisi 0-100 suresini tutturman bile imkansız duz ve ruzgarsız yolda, ya sen rampa aşağı test ediyorsun ya arkanda ruzgar var ya da sana oyle geliyordur :)
190 km/h otobanda gördüm. Bu otoban eğim bakımından şuana kadar düz olduğunu düşündüğüm hafif dişli asfalta sahip tek otoban. Ankarayı bilen arkadaşlar için gölbaşı- enka arası. 200 km/h gördüm gene aynı mevkide oran kavşağından gölbaşına inen virajlı ve eğimli yolda.
Otobanda 15" jantlarımla 205 civarı gidiyordu şu an 16" jantlarla 200'e dayanıyor ama geçmiyor geçen gün eski kasa honda 3 kapı benzinli çünkü eksoz güzel ötüyordu kalkışta yakalayamadı bıraktı daha sonra arkamdan tekrar geldi bende hızlandım yine yakalayamadı daha önce golf 1.6 benzinli, jetta kaçlık olduğunu bilmiyorum kalkışta geçemediler tabi aracımda chiptuning, motorsilk boron cls, eko66 yakıt tasarruf + performans veren sistemler var performanstan gayet memnunum 120 ile giderken gaza çöktüğümde çok güzel ivmeleniyor.