Bu özellik tam olarak nasıl birşeydir arkadaşlar otomatik mi devreye giriyor bu.biraz daha detaylarsanız sevinirim.
Arkadaşlar o özellik bizde var (ya da ben öyle zannediyorum) 7 aydır bu araca sahibiz ve yazın çok kullandık klimayı haliyle... "AUTO" tuşuna bastığınızda dijital ekrandaki hava dolaşım sistemi simgesinde "AUTO" yazmakta. Bunun haricinde bir de mesela dikkatimi çekti öndeki aracın egzost kokusunu duydum diyelim sadece çok hafif duyuyorum ve sonra direk koku kayboluyor. Bu da dış hava alımını kestiğini belirtir.
Yalnız buraya dikkat: Klima sadece "AUTO" konumundayken ve ekranda "FULL AUTO" yazıyorken bu özellik devrede. Yoksa kışın şu günlerinde mesela dışarda ne varsa içerdeÇoğu kez manuel kontrol etmek zorunda kalıyorum yani kışın. Ama yazın hiçbir problem yoktu. Ha bazen algılamadığı oluyordu tabiki o zaman da elle müdahale ediyordum.
Gene FIAT'ın bazı araçlara koyup bazı araçlara koymama gibi bir meselesi mi var yoksa?
Bu özellik tam olarak nasıl birşeydir arkadaşlar otomatik mi devreye giriyor bu.biraz daha detaylarsanız sevinirim.
EVOEVOEVOEVOEVO
benim bildiğim kadarıyla yukarıda bahsettiğim gibi çalışıyor Hüseyin Abi. Ama yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltirler birazdanEğer bir eksiklik varsa sonuna kadar hakkımızı arayalım...
arkadaşlar aracı ilk aldıgım zamanda klima açıkken kendi kendine dıştan hava alımını durdurmuştu araç diye hatırlıyorum.. ama dikkat gerekiyor sanırsam ben bir kez gördüm klima açıkken iç sirkülasyona geçti ve onun ışıgı yanmıştı..
AUTO VEYA FULL AUTO'da Klima açıkken çalışıyordur,buğulama yapmaması için.
Gezgin Gp.
bugun servise gittim yine direksiyon altından gelen gıcık ses içinAQS i sordum var dediler. bende gösterın dedım bılgısayardan şemayı açtılar bulamadılar
yok boyle bısey dedım. hocalarınla gorusuceklermiş sonra bana dönüceklermiş, bende bunu yedim
bakalım sonucu ne olacak
için rahat olsun yokeğer varsa klima ekranına bakın AQS yazısı olması lazım.
açıkçası aqs.i ben de görmüştüm arabayı ilk aldığımda. ama bir türlü o özelliği çalıştıramadım. her defasında araba leş gibi oluyor. (özellikle dilovasında,bilen bilir)
auto ile full auto arasındaki farkı da bulamadım. (klima full autoda çalışıyor, biliyorum arkadaşlarama nasıl ikisi de auto olabilir anlamıyorum. sanırım kastedilen şey farklı..)ben bir keresinde auto bile yazmadan havalandırmayı çalıştırmayı başardım. bunların arasındaki farkı ise çözebilmiş değilim.
Evet kılavuzda yazıyor ve egzos içeride...Yazın sıcaklarda olup şimdi olmaması ilginç bir tespit. Ama içeri ve dışarı hava sirkülasyonunu daha optiumum ayarlamak için yapıyor gibi, yani kokuyla ilgisi yok diye sanıyorum. Yani dışardaki hava -5 ise bir süre dışardan değil içerden sıcak havayla daha verimli ısıtıyor/sogutuyor gibi geldi ama kesinikle koku olayıyla ilgili bir sistemi yok klimanın...
Murat kardeşim umarım sonuc alırsın/alırız.
Yazın sıcaklarda olup şimdi olmaması derken kışın genelde "AUTO" modunda çalışıtırıyorum klimayı Halit Abi. Çünkü FULL AUTO moduna geçince kompresörde devreye giriyor. Kompresöre gerek yok ısıtmada onun için bende kompresörü kapatıyorum o zaman AUTO moduna geçiyor. Haliyle AQS de devre dışı kalıyor gibi geldi bana..
bence tüketici mahkemesine verin. hakim tüketiciyi haklı bulursa fiat ya bu sistemi takar yada aqs fiyatı kadar para iadesi veya buna denk bir hediye vermek durumda kalır. diğer evocularda bu kararı emsal gösterir onlarda hakkını alır.
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
Bende bu gün kullanma kılavuzunu incelerken okumuştum ama bulamadım opsiyonel diye düşünmüştüm.ama değilmiş benimkide 1.3 multijet dinamik .Bende yarın servisi bi arıyım Murat bey sizde bir sonuç alırsanız haber verin lütfen
evet çok güzel bi noktayı kestirmişin arkadaşımm... kokuyu kesmıyor dışarda tos olsun içeri alıyor
13 m jet active 2008 model puntoda var hemde çok iyi görevini yapıyor evoda nasıl olmuyo heyret verici bir durum fıat böyle hatalar yapmamalı dünya devi bir marka ya gerçekten yakışmıo
Otomatik Kumanda Durumunda Devreye Giren Bir Sistem Olduğu Gayet Açık.. El iLe Değilde Otomatik Konumda Bu Sistem Devreye Girmiyorsa Haklısınız Ama Yok Diğer Hallerde de Bekliyorsanız Uzgunum Beklentiniz Biraz Fazla.. Klavuzda Yazanı Ben Boyle Yorumluyorum..
aracım 16000km oldu genelde şehirler arası yollarda kullanıyorum kamyonun arkasına çok düştüm çok tünellerden geçtim, klimanın bütün konumlarını denedim FullAuto, Auto, mono ama sistem devreye girmedi, kullanım kılavuzunda yazana göre ekranda AQS yazısı olması gerekiyor. Zaten servise götürdüğümde bilgisayara bağlatarak kontrol ettik araçta AQS sistemi yok dendi hatta Evolarda yok dendi.
Mesai Çıkışı Sizin İçin Bir Kompresör Testi Yapıcam Yarın Bildiririm Sonucları D:
Arkadaşlar Tofaş'tan bana cevap geldi kullanıcı el kitapları , bayi satış broşürleri ve İnternet sitesindeki bilgiler global olduğu için böyle yazıyormuş hadiiiiiiiiiii canım sende zaten bizlerde hata ki Tofaşla muattap oluyoruz biz niye direk İtalyayla Fiatla muattap olmuyoruz
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri