Öncelikle şunu belirteyim, 6 ay önce ehliyetimi alkollü şekilde kaptırdım. Aslında alkol almak için gitmemiştim ama 1 - 2 bira derken alkollü şekilde araca bindim fakat kullanamayacak kadar alkollü değildim. Hiç bir bilinç kaybı yoktu ki bunu ben söylemiyorum. Ehliyetimi alan polise "aracı bağlamayacak mısın?" dedim. "Gerek yok kullanamayacak durumda değilsin al git öbür türlü aracı çektirmek de dahil bir sürü ceza daha yazmam gerekir. Yazık" dedi. Yani bildiğin alkolsüz gibiydim. Aldığım alkolle yasal promili nasıl aştım onu da anlamış değilim.
Sadede gelirsek, 1.1 promil az buz bir alkol değil. Ehliyetinin alınmasına üzülmedim. Kendi ehliyetimi kaybettiğimde de üzülmedim. Müstehaktır. Daha beteri olsa keşke. En azından telafisi olmayan durumlar yaşanmadan vaz geçer insanlar alkollü şekilde direksiyona geçmeye. Ben de sizin gibi ilk gün sinirle dava açmaya yeltenmiştim ama akl-i selim ile düşününce kabahatimle oturmam gerektiğine karar verdim. Eğer kavganın temeli alkolün ise (üflememek için memura direnmek vs.) kabahatinle oturmanı ve bir daha tekrar etmemeni tavsiye ederim.
Yok eğer kavganın sebebi memurun bir terbiyesizliği, darp etmesi ya da hakaretiyse ikisi ayrı konular. Ehliyetten bağımsız olarak savcılığa suç duyurusunda bulun. MOBESE ile destekleyebiliyorsan da sonuna kadar git.
Fakat söylediğim gibi, ehliyeti unut ve kabahatinle otur 6 ay. Şahsen ben öyle yaptım. Kaldı ki ben yakalandığımda memurlar oldukça samimi ve iyi niyetli davrandı. İstersem kan testi de yapabileceklerini söylediler bense alkollü olduğumu ve gerek olmadığını, ne yapmaları gerekiyorsa yapmalarını söyledim. O anda adamlara tek söylediğim "yeri de değil doğru da değil ama araba ile işim oluyor. Kesinlikle bağlamanız gerekiyor mu, bağlayacak mısınız aracı?" dedim. Gerek yok dedi zaten adamlar.
Ehliyeti kaptırınca en guzel şey Bir bardak soğuk su içmektir...
I ' m c a p u l i n g . . .
öncelikle geçmiş olsun.ben de ehliyetimi alalı daha 3 gün oldu.temmuzun 7 sinde ehliyetimi kaptılar.6 ay geçmek bilmedi.benim promilim 0.82 di.yasal sınır 60 promil.eğer tutanağı imzaladıysan yapacak hiçbirşey yok.polislerin kullandığı alkolmetrelerin kalibrasyon ayarı genelde bozuk.alette yüksek hastanede kanda yapılan testte düşük değer çıkıyor.ama itiraz etmek için 12 saat süre var.vs.sonuç olarak kesinlikle alkollü araba sürmemek gerek.bişey olmaz dememek lazım.6 ay köşe bucak kaçarak araba sürünce bu ders alınıyor.zor bir durum tekrar geçmiş olsun dostum zaman geçer
geçmiş olsun o zaman alkol cezasında itiraz etme hakkın var ama o kadar uzuyor ki o işler arkadaşımdan biliyorum değmez yani ve unutmaman gereken iki şey var
1.alkollü trafiğe çıkmayacaksın hiçbir zaman hani kendini düşünmesen bile etrafındakileri düşüneceksin
2.polisle hiçbir zaman atışma sorunu çözmez aksine cezanı katlar![]()
ben kemerde geçen gece yarısı trafik denetimede alkollü çıktım 57 promil alkol olduğu söylendi ama ben 1 bardak bira içtim bar çalıştırıyorum ,,itiraz ettim polis arkadaşlara anlamadılar ,aracımı ehliyetimi aldılar ,ehliyet li bir arakadaşım geldi aracı geri aldık ben hemen aynı saat içerisinde en yakın hastahaneye giderek alkol muaynesi yaptırdım ve 25 promil çıktı raporu aldım şimdi mahketmeye gidicem ,bana verebileceyiniz tavsiyeleriniz varmı (bu ikinci alınışı olacak çok önemli)saygılar
Arkadaşlar az içtim çok içtim durumlarını yada muhabbetlerini kenara koyun .Alkol bilinci kesin zayıflatır.Kim ne derse desin boş. Alkollu araç kullanılmaz gerçek olan bu ! saygılar.
Alkol mereti bu. İçtinmi kokuyorOradan anlamıştır polis.
Yapılacak birşey yok ama iki şey var.
1 : Ehliyetinizi alana kadar araç kullanmamak. ( Başınıza allah korusun birşey gelirse hata sizde olmasa bile iş başınıza kalır. Özellikle ölümlü kazalarda sizi kimse kolay kolay kurtaramaz. )
2 : Bir daha alkollü araç kullanmamak. ( Üstüne söylenecek laf yok. )
beter ol...ya bende bunu anlamıyorum. hem alkollü araç kullan hemde kaçış yolu ara hem de forumda pişkin pişkin yaz... ya insan biraz utanır ''yapılacak bişey var mı '' demeye.
polislede kavga ettiysen dua et tutanak yazmamış olsunlar hakkında...
polile kavga et, akollü araç kullan... çok iyi yoldasın valla. polisin bi yanlışı varsa gidersin savcılığa şikayet edersin orda muhatap olmanın sana ir faydası olmaz. ama polis mesaisini doldurur, saati doluca çeker gider, yerine başkası gelir sen devam edersin...
ve alkollü trafiğe çıkmayacaksın hiçbir zaman hani kendini düşünmesen bile etrafındakileri düşüneceksin. ayrıca polisle hiçbir zaman atışma sorunu çözmez aksine cezanı katlar
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri