ural geçmiş olsun kardeşim
madem alkollüydün keşke hiç atışmasaydın
ama olan olmuş her işte bir hayır vardır
belki böylesi daha iyi ehliyetin için yapacak tek şeyin 6 ay beklemen lazım
polislerlede daha fazla uğraşma bir de gün dolduğunda psikoteknik test istemesinler bari
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Kendimize ne kadar güvenirsek güvenelim alkollü olarak direksiyon başına geçmeyelim.
Sadece bir bira içtim bişey olmaz demeyin .benim arkadaşın ehliyetine el konulmasına bir bira bile yetti.( 70 küsür promille )
Geçmiş olsun.
Alkolsüz olmanıza rağmen ehliyetinizi aldılarsa bu kötü bir şey.
Ama gerçekten alkol alarak trafiğe çıktıysanız, ehliyetinizi alsalar da almasalar da çok daha kötü bir şey.
Ama anladığım kadarıyla alkol testini sadece bahane olarak kullanmışlar.
Tekrar geçmiş olsun.
geçmiş olsun eğer alkollüyseniz gerçekten yapacak bir şey yok her işte bir hayı var diyip pek kucalamamak lazım
iyi ki de almışlar kardeşim ehliyetini neden diyiceksin?
Benim aileme 140 km hızlar 215 promil alkolle ww golf çarptı ve teyzem orada vefat etti annem dedem dayım küçük yeğenim hepsi 1 er ay hastane de yattılar... Adam 7 aydır hapiste, ailem ise kaç aydır perişan... Böyle birşey olsa daha mı iyi olurdu... Yalvarıyorum ya şu Alkolluyken bütün sarı taxiler bizim neden onları kullanmıyoruz...
geçmiş olsn...
Arkadasım kusura bakma ama alkollu arac kullananlara cok kızıyorum bukadar kaza oluyor ınsanlar yıtıp gıdıyor ne yazıkkı ders almıyoruz alkole ıtıraz edemezsın su anda,olay ustunden saatler gecmıs vucut alkolu atmıstır adlitıpa gıtsende bısey cıkmaz polıs amcalarıma gelınce sıkaytte bulunsan dahı bırsey olmaz cunkı 110 promıl cıkmıs her halıkarde polısler haklı cıkacaklar buseferde onlarlar senden davacı olursa ısın var alkollu arac kullanma + gorevlı memura mukavemet kamu davası acılır kısacası ısın uzar basın agrır ama yınede bır avukat ıle konus derım.
Polıs alkol kontrolu yaptıgında itiraz edip adli tıpa gıdecektın sıcagı sıcagına
prosudur su sekılde;
Alkol denetimlerinde yapılan iş, kanda ne kadar alkol bulunduğunun belirlenmesi ve bu miktarın sürücülük için tehlike yaratacak düzeyde olup olmadığına karar verilmesidir.
Bu denetimin hangi hallerde, nasıl yapılacağı ve neye göre karar verileceği yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Buna göre sürücünün alkollü olabileceğinden şüphe duyulduğunda ya da rutin alkol kontrolleri sırasında alkolmetreyle ölçüm yapılabileceği gibi, alkolmetrenin bulunmadığı hallerde görevliler tarafından sürücünün durumuyla ilgili gözlemlerin kaydedildiği bir alkol test raporu da düzenlenebilir. Ölçüm ya da gözlem sonucunda sürücünün, 0.50 promil düzeyinin üzerinde alkollü olduğu ve araç kullanamayacak durumda olduğu belirlenirse gerekli cezai işlemler yapılır (Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği). Sürücünün itirazı halinde ise, öncelikle bu konuda eğitilmiş ve kan almaya yetkili kılınmış personel tarafından kanı alınarak, tahlil için polis kriminal laboratuarına gönderilir. Polis kriminal laboratuarlarında tahlilin mümkün olmaması halinde, sürücü kanındaki alkol miktarının tespiti için adli tıp merkezlerine ve Sağlık Bakanlığına bağlı tahlil yapabilecek teknik ve tıbbi imkanlara sahip olan en yakın sağlık kuruluşlarına gönderilir. Tahlil imkanının bulunmadığı sağlık kuruluşlarında hekim tarafından yapılan muayene sonucuna göre düzenlenen rapor esas alınır (Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği).
Konu ZAK1980 tarafından (11/11/2010 Saat 15:37 ) değiştirilmiştir.
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Geçmiş olsun Ural. Peki bu ceza senin için caydırıcı oldu mu? tekrar alkollü direksiyona geçer misin?
oh olsun.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
İtiraz için olay anında polis refakatinde adli tıp kurumuna gidip kan aldırman gerekiyordu. Ceza saatinden itibaren her 20 dakikada 15 promil ekleniyor. Örnek 1 saat sonra gidersen 45 promil ile kan testine girersin testte çıkacak değerler 45 promilin üzerine eklenir.
Not : Tecrübem sene 2002 den kalma olduğu için dakika / promil değerleri farklılık gösterebilir.
geçmiş olsun
Ural kardeşim çok geçmiş olsun... Kusura bakma özür dilerim ama iyi olmuş kardeşim ehliyetin alınması... Bu sana bir ders olur alkollü araç kullanmassın birdaha...
Evet arkadaşlar alkollü araç gerçekten çok tehlikeli bir ders almadan bu huyumuzdan vazgeçmiyoruz malesef... Bende ural senin gidi hatta senden daha çok alkollü yola çıkmıştımki dersimi aldım bir dahada alkollü araç kullanmadım kullanmamda...
Dikkatli olalım arkadaşlar... Kendi canımızı düşünmüyorsak karşımızdakinin canını hatta geride bırakacaklarımızı düşünelim....
Kusura bakma ama polislere görev yaptıkları için teşekkür ederim. Olayın içinde başka bir olay yok ise. Yani alkollü olduğun için tartıştıysan seni ayıplarım. onun dışında yapcak birşey yok. neyseki kazaya sebebiyet vermemişsin.usul usul bekliyeceksin 6 ay.
Lütfen bu tarz tepkileri yadırgama. içimizde veya çevremizde alkolden sebep acı çekenlerimiz var.Allah en kötüsünden korusun bizi.
Ayrıca yaptığın ayıbı forma yansıtmanda yanlış olmuş.Unutmayalımki hepiğmiz hata yaparız.hatamızı telafi yönüne gittikçe büyürüz.
teşekkür ederim arkadaşlarım abilerim.dediğim gibi tekrardan hepinizden özür diliyorum zaten.ama dünkü mevzu bayağı bir çetrefilli mevzu yani tamam ben alkollü oldugum icin sucluysam gorevli polislerden sadece biride en az benim kadar sucluydu.zaten ilk başta polis bana olum bin arabana git dedi basına mevzu alacaksın ama gururuma dokunan bir olay vardı ve basıp gidemezdim.benim derdim su an ehliyet degil bazı şeylerin kullanılması kimse kimseye durup dururken falan filan yapamaz değil maaşını benim verdiğim polis memuru ne olursa olsun.zaten konu su an arastırılıyor mobese kayıtlarının cıkmasından sonra gerekenler yapılacak.mutlaka her işte bir hayır vardır belki ehliyet gitmeyecekti ama daha kotu sonuclarla karsılacaktım.tekrardan hepinizden özürlerimi kabul etmenizi istiyorum ve verdiğiniz samimi cevaplardan ötürü saygılarımı sunuyorum sevgili forum ailesi...
bazen hayır dediğimiz olaylarda şer, şer dediğimiz olaylarda hayır olabilir sakın sıkma canını belki bu seni ilerde daha büyük bi beladan kurtardı. bazen büyük üzüntüler için küçük şeyler kaybedilebilir. 6 ay dediğinde bi kısa dönem askerlik sıkma canını
önce böyle ılıman birşeeeeyler yazmayı düşündüm,
her şeyde vardır bir hayır...vs başlayan.
sonra alkol alarak trafiğe çıkanlara karşı olan nefretim müsade etmedi ılımlı bir yazı yazmama.
ehliyete el koymaları çok güzel olmuş!
ben çok sevindim.
alko alıpta araç sürenlerin hepsine, daha fazla ve daha büyük cezalar vermek lazım.
sizede geçmiş olsundan ziyade ders olsun demek istiyorum.
burası grande punto ile alakalı sorunların ve çözümlerin paylaşıldığı güzel bir site olmasına rağmen, üyelerinin trafik kurallarına riayet etmeyenlerin oldukça fazla olduğu bir site diye düşünyorum. inşallah ben yanılıyorumdur.
Orhan arkadaşımızn dediği doğrudur, tecrübeyle sabit (kendimden değil abimdebn biliyorum). Çevirme anından itibaren iki saat içinde adli tıpa gidiyorsunuz, kan tahlili veriyorsunuz. 0.53 promille ehliyete el koyulmuştu, adli tıp raporunda 32 çıktı. Tabi adli tıpa gidene kadar, soda ayran gibi bir karışım yapıp promili düşürmeye çalıştık. Polis memuru bile limon sıkıp maydonoz yiyin diye tavsiyede bulunmuştu. Adam üflettiğine pişman oldu 53 promili görünce. Bu arada bu karışımların işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum, şehir efsanesi de olabilir yanisonra adli tıp raporuyla birlikte idare mahkemesine karar aleyhine dava açtık. 10 ay sonra lehimize karar çıktı, tabi biz o sürede ehliyeti çoktan geri almıştık. Davayı kazandığınızda, dava masrafları, adli tıp masrafları da dahil olmak üzere ödediğiniz cezaları faiziyle beraber geri alıyorsunuz arkadaşlar. Biz davayı kazanınca valilik dosyayı bir üst mahkeme olan danıştaya gönderdi. Sonuç ehliyet 2008 yazında kaptırıldı, iki yaz geçti üstünden, hala temyiz davasının sonucunu bekliyoruz.
olayın özeti, alkollü direksiyon başına geçmek promili geçmeseniz bile başınızı derde sokacak bir durum.
Geçmiş olsun.. Bir daha alkollü araç kullanmazsın artık
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri