dostum 1 sn bak şimdi. senin burda bir tuhaflık var. sana 2 tane excel yaptım. biri yapı kredi diğeri fiat finans ödeme tablosu. yapı kredi zaten senin şuanda çektiğin kredi. ekte herşey yazıyor. hatta şu adresten de teyit ettim.
Yapı Kredi - Hizmette sınır yoktur / Taşit Kredisi
bakın burda anlaşmalı bayiler deniyor. lütfen bunu iyice inceleyin.
diğer excel ise fiat finansdan çekseydin nasıl ödeyeceğin tablosu.
şimdi burda 2 kredi arasında 424,33 TL fark çıkıyor ki banka kredisi daha avantajlı. ama bayi sizden 525 TL masraf istiyor. şimdi burda mühim olan şu. siz bankaya kredi masrafı verdiniz mi? daha doğrusu siz zaten para görmediniz de (direkt bayiye gitti para) banka masrafını acaba bayi mi alıyor anlaşmalı olduğu için? bu çok önemli şuanda. eğer böyle ise zararının 525-424= 101 gayme.
bence olay bu şekilde gelişmiş.
siz bankadan alınca 27.500 TL'yi, banka bayiye masrafları düşmüş halde, atıyorum 26.975 TL olarak parayı göndermiş/gönderecek. siz zaten para mara görmediniz. direk bayinin eline geçiyor para. bayi de eline net 27.500 geçsin diye bankanın masrafını sizden istiyor. bayinin bu durumda bir suçu vs gözükmüyor. dediğim gibi zararınız 525-424= 101 TL
bankada kasko yaptırmış işte bakın sitesinde ne diyor "Taşıt Kredisi toplam masraf içerisinde, dosya masrafı (500 TL) ortalama kasko primi (875 TL) olup; poliçe teminat kapsamı, sigortalının hasarsızlık indirim oranı, araç kullanım tarzı , model yılı, markası, özellikleri, il plakası , vb. verilere bağlı olarak değişebilmektedir. "
sizden birde kasko alınmış 525 hariç , o ne kadar? ödemesi nerde? onunda belgesi lazım. sizin burda yazdığınız içinde kasko falan yok.
şu durumda problem de gözükmüyor. bayi sizi sadece 101 TL zarara sokmuş. kaskoyu da söylerseniz olayı çözücez. beni de iyi yordunuz

Yer imleri