Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Yardım... Fiat bayii terbiyesizlik

uğur cin
    ucin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı projist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi şuan 2 kurumla karşı karşıyasınız.

bankadan kredi çektiniz. iptal etmek istiyorsanız masraf ve sigorta ücreti hariç iptal edebilir,kaybı göze alıp kredinizi kapatabilirsiniz.

bayi zaten araç fiyatını bankadan almıştır/alacaktır. bu durumda bayinin eline de para geçmiştir/geçecektir.

iptal edersiniz etmesine ama zararlı çıkarsınız açıkçası.

olay şu ki % 0,89 faizli masrafsız kredi yerine kasko dahil %..... faizli + masraflı kredi kullandınız. şuan ki zararınız masraf + % 0,89 dan yüksek faiz (hesaplayabilirsiniz aradaki farkı) ve belki daha ucuza yaptırabileceğiniz kasko ücreti.

bayiyi şu şekilde şikayet edebilirsiniz, neden sizi bankaya yönlendirdiler?? yani 0,89 faizli kredi yerine neden bankadan çekesiniz ki? ama yinede bunu biliyor olmanız da alıcı olarak sizin göreviniz. eleştiri olarak algılamayın . olabilir, yorgunluk, dalgınlık vs olmuş, katakulleye gelmiş. umarım bayi biraz daha fiyat indirimi yada ne bileyim hediye aksesuar vs verebilir. bayiye gidin , müdürüyle görüşün , çalışanı (eğer sizi kandırdığını düşünüyorsanız) şikayet edin. müşteri hizmetlerini de bayi tam bilgi vermediği için şikayet edebilirsiniz.

bankadan hiçbirşey çıkmaz. onlar aracılık yapmış. umarım sorununuz en az kayıpla çözülür.
    öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.müşteri hizmetlerine gerekeni anlattım gerekirse birkeç defa daha ararım. tamamen satış temsilcisinin yanlış bilgilendirmesiyle olay bu hale geldi. inşallah dediğiniz gibi bi güzellik yapıp müşterilerini kaybetmek istemezler

Muharrem AYTÜRK
    fraust - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

ilginç bir durum.
    Sanırım kaskonun erkenden başlatılması ya da illa denilen yerde yani kredi çekilen yerde yapılması gibi bir zorunluluk yok. Banka açısında çekilen kredinin teminatlarından biridir kasko. Ama bunun teminat olabilmesi için illa ilgili bankanın kaskosunun olması gibi bir zorunluluk yok diye biliyorum.
    Çağrı merkezinden bir sonuç alamazsanız yazılı olarak başvurmanızı tavsiye edebilirim.
    Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..

Adınızı düzgün giriniz. Soyadınızı düzgün giriniz.
    projist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı ucin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.müşteri hizmetlerine gerekeni anlattım gerekirse birkeç defa daha ararım. tamamen satış temsilcisinin yanlış bilgilendirmesiyle olay bu hale geldi. inşallah dediğiniz gibi bi güzellik yapıp müşterilerini kaybetmek istemezler
    rica ederim. zaten olayı anlamamışlarsa oyalarlar sizi. bu şekilde bayiden kaynaklı bir problem olduğunu , yanlış yönlendirme olduğunu belirtirseniz belki daha farklı yardımcı olurlar. ne bilim mesela dosya masrafınız sanırım "4. Yıl 150.000 KM uzatılmış garanti" ücreti kadar birşey olmalı. ondan yapsınlar. sonuçta servis hizmeti. bayi tarafından da halledilir. önce bayiye gitmekte yarar var. bu da nacizane fikrim.

çok da canınızı sıkmayın. olan olmuş. her işte bir hayır vardır.

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

hatta şöyle söylemişlerdi sistemde sorun var bağlantı yok onun için bankaya kadar gitmelisiz denildi... adam akıllı anlatsalar herşeyi bakın işte şöyle olur böyle olur gibisinden tamam diyecem fakat bunun yerine kaba bir üslüpla konuşmayı seçtiler sanki doğru düzgün anlatsalar kabul etmeyecem.. bide eksik bilgi verdiklrini kabul etmiyorlar ben zaten başta kabul edilen kasko ve masrafsız kredi avantajı için tercihimde kuvvetli oldu. sonradan böyle olunca haliyle sinirler gerildi...

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

bide anlamadığım nokta ben neden 525 tl masrafı bankaya değilde bayii ye ödüyorum?? mantığı ne yani.. ve masrafın 525tl olduğu nerden belli?

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

bide anlamadığım nokta ben neden 525 tl masrafı bankaya değilde bayii ye ödüyorum?? mantığı ne yani.. ve masrafın 525tl olduğu nerden belli?
    evet orası enteresan. istersen buraya o kredi ile ilgili ödeme taksit bilgilerini yaz, hesaplayalım. zaten masraf aldı banka kredi içinden. neymiş o masraf bayinin aldığı? sizi ütmeye mi çalışıyorlar yoksa akılları sıra?

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

Kızgın

evet orası enteresan. istersen buraya o kredi ile ilgili ödeme taksit bilgilerini yaz, hesaplayalım. zaten masraf aldı banka kredi içinden. neymiş o masraf bayinin aldığı? sizi ütmeye mi çalışıyorlar yoksa akılları sıra?
    arabayı 34750 ye anlaştık. 7250tl nakit geri kalan 27500 kredi. detaylı plan şöyle
    0.0070aiz
    24 ay taksit
    aylık ödeme 128.46...
    anapara 27.500
    tipi.: bireysel krd/fiat/tofaş
    kkdf:0.1
    bsmv: 0.05
    baz faiz oranı:0.0079
    hesabıma göretoplam lirafaiz ödüyorum
    ......ve bayii 525 tl eksra masraf istiyor

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

arabayı 34750 ye anlaştık. 7250tl nakit geri kalan 27500 kredi. detaylı plan şöyle
    0.0079faiz
    24 ay taksit
    aylık ödeme 128.46...
    anapara 27.500

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

0.0079faiz
    24 ay taksit
    aylık ödeme 1.280,46...
    anapara 27.500
    hesabıma göretoplam 3220lirafaiz ödüyorum

Muharrem AYTÜRK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı

Galiba banka bayi ile yapmış olduğu anlaşma gereği bayiye her kredi başına bir komisyon vb. veriyordur. Sizin vermiş olduğunuz olduğunuz ve masraf diye tabir edilen şey de komisyon gibi bişeydir. Ama miktar bana da fazla göründü. Bayi sanırım almış olduğu masraf kaleminden bir kısmını bankaya iade ediyordur....

Muharrem AYTÜRK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı

0.0079faiz
    bu faizi veren hangi bankaymış
    varsa bize de versin onbinde 79 faizi...
    sanırım sıfırlar fazla oldu...

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı fraust Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu faizi veren hangi bankaymış
    varsa bize de versin onbinde 79 faizi...
    sanırım sıfırlar fazla oldu...
    keşke elimdeki ödeme planını gösterebilsem
    aynen bende fakındayım sıfırlar fazla
    ama bankacı gözüyle bakmak gerek diyerektan planda ne varsa onu yazdım
    ama tabi mantıklı olarak düşünürsek 0.79 olması gerekxx

murat aras
    opexturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 83

ben de yeni evo aldım ve aracı imzaları attıktan 8 gün sonra teslim aldım ve kaskoyu da teslim almaya gittiğim zaman ödeyip başlattım gelmeyen araç için kasko mu olurmuş

Emre ..
    emtue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 77

1. kasko plaka cikmadan baslamaz, daha gemideki arabaya da plaka cikaramazlar. Arac sizin adiniza tescil edilmedigi icin paranizi geri alirsiniz.

2. bayiinin size sert cikmaya hakki yok, musteri her zaman haklidir. toplayin 2 arkadasinizi, gidin bayiye bagira bagira siz sahtekarsiniz parami alana kadar her gun burda bagiracagim diyin. Sayet kaba kuvvet kullanirlarsa hem Fiat'a hem polise sikayet edin.

3. Bu benim basima gelseydi o adami kovdurana kadar ne kadar yol varsa denerdin, insanlari salak yerine koymaya haklari yok. Bu ulkede bagirmazsaniz isiniz yurumez.

Kaskoyu yaptirsanizda baslamaz, plaka cikinca baslar bu konuda rahat olun ama su saatten sonra da gidip o araci almayin. Plaka cikmis olsaydi zaten mecbur olurdunuz fakat daha araba belki turkiye sinirina bile girmedi.

Dedigim gibi siz kirilgan oldukca o yuzsuzler bunu yapmaktan geri kalmayacak, Adana'nin bireysel psikopatlari meshurdur buna yakisir hareketler bekliyorum sizden gelismeleri bildirin

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı emtue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1. kasko plaka cikmadan baslamaz, daha gemideki arabaya da plaka cikaramazlar. Arac sizin adiniza tescil edilmedigi icin paranizi geri alirsiniz.

2. bayiinin size sert cikmaya hakki yok, musteri her zaman haklidir. toplayin 2 arkadasinizi, gidin bayiye bagira bagira siz sahtekarsiniz parami alana kadar her gun burda bagiracagim diyin. Sayet kaba kuvvet kullanirlarsa hem Fiat'a hem polise sikayet edin.

3. Bu benim basima gelseydi o adami kovdurana kadar ne kadar yol varsa denerdin, insanlari salak yerine koymaya haklari yok. Bu ulkede bagirmazsaniz isiniz yurumez.

Kaskoyu yaptirsanizda baslamaz, plaka cikinca baslar bu konuda rahat olun ama su saatten sonra da gidip o araci almayin. Plaka cikmis olsaydi zaten mecbur olurdunuz fakat daha araba belki turkiye sinirina bile girmedi.

Dedigim gibi siz kirilgan oldukca o yuzsuzler bunu yapmaktan geri kalmayacak, Adana'nin bireysel psikopatlari meshurdur buna yakisir hareketler bekliyorum sizden gelismeleri bildirin
    evet aynen dedğiniz diği tüm yollaarı deneyecem... bide dün tekrar aradılar atnı özellikye ama benzinli bi araç geldi onu size vermeyi düşündük dedi çok komik olaylar gelişiyor... bu nasıl bi mantık. üstelik araba elime gelmeden demin baktım fiyatlar da düşmüş... bakalım ne olacak... gerekirse adanalıyık derim hır çıkartırız sonuçta paramla alıyırum enayi yerine koymalarına gerek yok

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

0.0079faiz
    24 ay taksit
    aylık ödeme 128.46...
    anapara 27.500
    dostum 1 sn bak şimdi. senin burda bir tuhaflık var. sana 2 tane excel yaptım. biri yapı kredi diğeri fiat finans ödeme tablosu. yapı kredi zaten senin şuanda çektiğin kredi. ekte herşey yazıyor. hatta şu adresten de teyit ettim.

Yapı Kredi - Hizmette sınır yoktur / Taşit Kredisi

bakın burda anlaşmalı bayiler deniyor. lütfen bunu iyice inceleyin.

diğer excel ise fiat finansdan çekseydin nasıl ödeyeceğin tablosu.

şimdi burda 2 kredi arasında 424,33 TL fark çıkıyor ki banka kredisi daha avantajlı. ama bayi sizden 525 TL masraf istiyor. şimdi burda mühim olan şu. siz bankaya kredi masrafı verdiniz mi? daha doğrusu siz zaten para görmediniz de (direkt bayiye gitti para) banka masrafını acaba bayi mi alıyor anlaşmalı olduğu için? bu çok önemli şuanda. eğer böyle ise zararının 525-424= 101 gayme.

bence olay bu şekilde gelişmiş.

siz bankadan alınca 27.500 TL'yi, banka bayiye masrafları düşmüş halde, atıyorum 26.975 TL olarak parayı göndermiş/gönderecek. siz zaten para mara görmediniz. direk bayinin eline geçiyor para. bayi de eline net 27.500 geçsin diye bankanın masrafını sizden istiyor. bayinin bu durumda bir suçu vs gözükmüyor. dediğim gibi zararınız 525-424= 101 TL

bankada kasko yaptırmış işte bakın sitesinde ne diyor "Taşıt Kredisi toplam masraf içerisinde, dosya masrafı (500 TL) ortalama kasko primi (875 TL) olup; poliçe teminat kapsamı, sigortalının hasarsızlık indirim oranı, araç kullanım tarzı , model yılı, markası, özellikleri, il plakası , vb. verilere bağlı olarak değişebilmektedir. "

sizden birde kasko alınmış 525 hariç , o ne kadar? ödemesi nerde? onunda belgesi lazım. sizin burda yazdığınız içinde kasko falan yok.

şu durumda problem de gözükmüyor. bayi sizi sadece 101 TL zarara sokmuş. kaskoyu da söylerseniz olayı çözücez. beni de iyi yordunuz

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

ekleri gönderdim

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

aracı teslim aldığına dair imza atmamış isen ki anladığım kadarıyla atmadınız..
    tüm anlaşmalardan vazgeçebilirsiniz.. direnenlere karşı hukuk yolu her zaman açık..

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

dostum 1 sn bak şimdi. senin burda bir tuhaflık var. sana 2 tane excel yaptım. biri yapı kredi diğeri fiat finans ödeme tablosu. yapı kredi zaten senin şuanda çektiğin kredi. ekte herşey yazıyor. hatta şu adresten de teyit ettim.

Yapı Kredi - Hizmette sınır yoktur / Taşit Kredisi

bakın burda anlaşmalı bayiler deniyor. lütfen bunu iyice inceleyin.

diğer excel ise fiat finansdan çekseydin nasıl ödeyeceğin tablosu.

şimdi burda 2 kredi arasında 424,33 TL fark çıkıyor ki banka kredisi daha avantajlı. ama bayi sizden 525 TL masraf istiyor. şimdi burda mühim olan şu. siz bankaya kredi masrafı verdiniz mi? daha doğrusu siz zaten para görmediniz de (direkt bayiye gitti para) banka masrafını acaba bayi mi alıyor anlaşmalı olduğu için? bu çok önemli şuanda. eğer böyle ise zararının 525-424= 101 gayme.

bence olay bu şekilde gelişmiş.

siz bankadan alınca 27.500 TL'yi, banka bayiye masrafları düşmüş halde, atıyorum 26.975 TL olarak parayı göndermiş/gönderecek. siz zaten para mara görmediniz. direk bayinin eline geçiyor para. bayi de eline net 27.500 geçsin diye bankanın masrafını sizden istiyor. bayinin bu durumda bir suçu vs gözükmüyor. dediğim gibi zararınız 525-424= 101 TL

bankada kasko yaptırmış işte bakın sitesinde ne diyor "Taşıt Kredisi toplam masraf içerisinde, dosya masrafı (500 TL) ortalama kasko primi (875 TL) olup; poliçe teminat kapsamı, sigortalının hasarsızlık indirim oranı, araç kullanım tarzı , model yılı, markası, özellikleri, il plakası , vb. verilere bağlı olarak değişebilmektedir. "

sizden birde kasko alınmış 525 hariç , o ne kadar? ödemesi nerde? onunda belgesi lazım. sizin burda yazdığınız içinde kasko falan yok.

şu durumda problem de gözükmüyor. bayi sizi sadece 101 TL zarara sokmuş. kaskoyu da söylerseniz olayı çözücez. beni de iyi yordunuz
    kaskoyu kredinin içine ekleyemeyiz ya nakit yada kredi kartı dediler... olay bu denli gelişince bayii aradım ve işin içinde kaskonunda olduğunu bana neden söylemedikleri sordum olay burdan sonra çirkinleşmeye başladı zaten.. bankaya direkt ben ödemem dedim onlarda" yüzde 25 ini nakit alalım kalanını 5 taksit yapalım "dediler ama ortralıkta bi evrak yok bişey yok bana bir hesap numarası verdiler ve her ayın 20 si gibi taksitleri öde dediler... 225 lira kadarını yatırdım (bu arada kasko 849 tl dediler)

uğur cin
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı les Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı teslim aldığına dair imza atmamış isen ki anladığım kadarıyla atmadınız..
    tüm anlaşmalardan vazgeçebilirsiniz.. direnenlere karşı hukuk yolu her zaman açık..
    aracı teslim almadım halen... bu sabahda tekrar 4442255 i aradım tekrar tekrar durumu anlattım. şartım çok basit ya kaskoyu arabayı alınca yapcam ve masrafsız kredi istiyorum. olay budur bilmiyorum başka böyle sorunlar yaşayanlar varmı

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon