bide anlamadığım nokta ben neden 525 tl masrafı bankaya değilde bayii ye ödüyorum?? mantığı ne yani.. ve masrafın 525tl olduğu nerden belli?
bide anlamadığım nokta ben neden 525 tl masrafı bankaya değilde bayii ye ödüyorum?? mantığı ne yani.. ve masrafın 525tl olduğu nerden belli?
arabayı 34750 ye anlaştık. 7250tl nakit geri kalan 27500 kredi. detaylı plan şöyle
0.0070aiz
24 ay taksit
aylık ödeme 128.46...
anapara 27.500
tipi.: bireysel krd/fiat/tofaş
kkdf:0.1
bsmv: 0.05
baz faiz oranı:0.0079
hesabıma göretoplam lirafaiz ödüyorum
......ve bayii 525 tl eksra masraf istiyor
arabayı 34750 ye anlaştık. 7250tl nakit geri kalan 27500 kredi. detaylı plan şöyle
0.0079faiz
24 ay taksit
aylık ödeme 128.46...
anapara 27.500
tipi.: bireysel krd/fiat/tofaş
kkdf:0.1
bsmv: 0.05
baz faiz oranı:0.0079
hesabıma göretoplam lirafaiz ödüyorum
......ve bayii 525 tl eksra masraf istiyor
dostum 1 sn bak şimdi. senin burda bir tuhaflık var. sana 2 tane excel yaptım. biri yapı kredi diğeri fiat finans ödeme tablosu. yapı kredi zaten senin şuanda çektiğin kredi. ekte herşey yazıyor. hatta şu adresten de teyit ettim.
Yapı Kredi - Hizmette sınır yoktur / Taşit Kredisi
bakın burda anlaşmalı bayiler deniyor. lütfen bunu iyice inceleyin.
diğer excel ise fiat finansdan çekseydin nasıl ödeyeceğin tablosu.
şimdi burda 2 kredi arasında 424,33 TL fark çıkıyor ki banka kredisi daha avantajlı. ama bayi sizden 525 TL masraf istiyor. şimdi burda mühim olan şu. siz bankaya kredi masrafı verdiniz mi? daha doğrusu siz zaten para görmediniz de (direkt bayiye gitti para) banka masrafını acaba bayi mi alıyor anlaşmalı olduğu için? bu çok önemli şuanda. eğer böyle ise zararının 525-424= 101 gayme.
bence olay bu şekilde gelişmiş.
siz bankadan alınca 27.500 TL'yi, banka bayiye masrafları düşmüş halde, atıyorum 26.975 TL olarak parayı göndermiş/gönderecek. siz zaten para mara görmediniz. direk bayinin eline geçiyor para. bayi de eline net 27.500 geçsin diye bankanın masrafını sizden istiyor. bayinin bu durumda bir suçu vs gözükmüyor. dediğim gibi zararınız 525-424= 101 TL
bankada kasko yaptırmış işte bakın sitesinde ne diyor "Taşıt Kredisi toplam masraf içerisinde, dosya masrafı (500 TL) ortalama kasko primi (875 TL) olup; poliçe teminat kapsamı, sigortalının hasarsızlık indirim oranı, araç kullanım tarzı , model yılı, markası, özellikleri, il plakası , vb. verilere bağlı olarak değişebilmektedir. "
sizden birde kasko alınmış 525 hariç , o ne kadar? ödemesi nerde? onunda belgesi lazım. sizin burda yazdığınız içinde kasko falan yok.
şu durumda problem de gözükmüyor. bayi sizi sadece 101 TL zarara sokmuş. kaskoyu da söylerseniz olayı çözücez. beni de iyi yordunuz![]()
ekleri gönderdim
kaskoyu kredinin içine ekleyemeyiz ya nakit yada kredi kartı dediler... olay bu denli gelişince bayii aradım ve işin içinde kaskonunda olduğunu bana neden söylemedikleri sordum olay burdan sonra çirkinleşmeye başladı zaten.. bankaya direkt ben ödemem dedim onlarda" yüzde 25 ini nakit alalım kalanını 5 taksit yapalım "dediler ama ortralıkta bi evrak yok bişey yok bana bir hesap numarası verdiler ve her ayın 20 si gibi taksitleri öde dediler... 225 lira kadarını yatırdım (bu arada kasko 849 tl dediler)![]()
tamam o zaman sizin zararınız sadece önceki mesajlarımda yazdığım gibi 101 TL. kasko 849 TL ise fena fiyat değil "0" punto için. tabi kaskonun içeriğide de önemli. terör vs kapsıyor mu? daha ucuz kasko yaptıran varsa bu fiyattan yada bu fiyata daha kapsamlı kasko yaptıran varsa zararınız bir de bu olabilir. şuan herhangi bir sorun gözükmüyor. olayların çirkin hal almasına , size bayiden ilgisiz yada yanlış davranılması ise yapacağınız şikayet ile çözüm bulabilir belki. ama maddi olarak büyük kaybınız yok.
birde şunu söyleyeyim sizin kaskonuzun başlangıç tarihi kasko belgeniziniz üserinde yazması gerekli olan "başlama tarihi". zaten kasko belgenizde motor no, şasi no, plaka no vs bunlar yazacak. e sizde hiçbiri yok. o zaman bankaya gider kasko başlangıç tarhinin araç elime geçince başlamasını istiyorum derseniz iyi olur. problem çıkartırlarsa o zaman iptal ettiğinizi söyleyin. o zaman ya iptal etmek zorundalar (arabanız olmadığı için) yada araba elinize geçtiği anda başlatmak zorundalar. şu durumda geriye sadece kaskonuzun kapsamı kalıyor. onuda iyice okursanız, full kasko ile karşılaştırıp ona göre hareket edersiniz. iyi günler.
Galiba banka bayi ile yapmış olduğu anlaşma gereği bayiye her kredi başına bir komisyon vb. veriyordur. Sizin vermiş olduğunuz olduğunuz ve masraf diye tabir edilen şey de komisyon gibi bişeydir. Ama miktar bana da fazla göründü. Bayi sanırım almış olduğu masraf kaleminden bir kısmını bankaya iade ediyordur....
Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri