Yurur ve motoru ayni, kokpit bravodan calindi, gerikalanlar GP den farkli...
Arkadaşlar genelde nette puntoları corsayla fiestayla vs.. karşılaştırıyorlar fakat bu benzer iki arabanın karşılaştırması yok..
Mesela ben puntoyu araştırmaya başladığımdan beri kime sorsam iki araba arasındaki farkı sadece ön tampon ve iç tasarım diyorlar. Servislere bile sorduğumda makyaj farkı var diyorlar
Peki kullananlara bilenlere soruyorum iki araba arasında ne farklılıklar var?
Yurur ve motoru ayni, kokpit bravodan calindi, gerikalanlar GP den farkli...
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
Puntolarda euro4 motor var evolarda euro5 motor kullanılmaya baslandı
Evo'nun içi pek bir seksi. Dışları ise hemen hemen aynı. İkisi de çok güzel. Motor bakımından GP kullanmadığımdan yorum yapamıyorum ama GP kardeş arabadır. Görünce saygı duyarım. Alışveriş merkezindeysem yanına park ederim![]()
gp ile başlıca farkları:
Ön farlar,
Stoplar,
Ön-Arka Tampon
İç Mekanda bravodan çalıntı göğüs ve ufak tefek makyajlar
En belirgin farklılıklar bunlar...
(Motor farkı ile ilgili net bir bilgim yok)
ayrıca bazı arkadaşlardan okuduğum kadarıyla GP'lerde standart olan kapı üstü tutamaçlar ve bagaj aydınlatma lambası evo'ların bazılarında yokmuş...
benzinli modellerde 105 lik multi air motor kullanılmakta
gündüz farları
yan kapı çıtaları diğer farklılıkları diyebiliriz
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Peki şöyle sorayım punto yerine evo almaya değecek farklar nelerdir? Sırf şunun için evo alırım dediğiniz bir özellik veya farklılık
varmı?
siyah bence ön tampon farkini ortadan kaldiriyor.yani ön tampon kötü diye bir şey yok herkesin kendi zevki beğendiysen alinmicak araba değil kardeşim.benim neredeyse 3 ay olacak daha hiç bir sorunla karşilaşmadim.fark olarak iç makyaj göze çarpan ilk fark cidden içi çok konforlu.bence alinmaya değer
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
3 - 5 sene sonra evo yu daha kolay satarsınız. çünkü güncel araç.
ben güncel kasa dururken, classic kasa araç almam.
evet evonun ön tamponu banada hoş gelmiyor ancak herşey görsellik değil. çok param olsa neysede...
kişiye kalıyor bütün seçimler..
GP SERİ 2 daha güzel bir araç evoya göre. Daha kendine has özellikleri ve artıları var.
Gezgin Gp.
Dostum bu gp seri 2 derken evonanmı bahsediyosun gpdenmi anlamadım valla..
Arkadaşlar Seri 2;
Grande Punto'ların 2008 ve sonraki modellerine verilen ad.
Seri 2'de bazı makyajlamalar ve iyileştirmeler yapıldı.
İlk çıkan GP'lerden farkı;
**Göstergeler değişti,
**Active'de ayna kapakları gövde rengi oldu
**Yine active'de otomatik kilitlenen merkezi kilit konuldu (20km/h'ı geçtikten sonra)
**Kronik problemler giderildi (City, Tıkırtı Burcu, Zor açılan arka kapılar vs.)
**Araç üzerinde bulunan tüm fiat logoları mavi iken seri 2'de kırmızı oldu.
**5 kapı modellerde ön ve arka kapı arasındaki direkler gövde rengi oldu.
**Tüm seri 2'lerde 3 satırlı yol bilgisayarı standart oldu (S1'lerde sadece dynamik ve emotion versiyonlarda 3 satırlıydı)
**Active modellerde de dış hava sıcaklığı göstergesi eklendi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar...
Gp'lerin s2 olduğunu anlamak için logolara bakmanız yeterli
Kırmızı logolu tüm GP'ler (Sonradan değiştirilenler hariç) Seri 2'dir![]()
Konu Punto_Can tarafından (06/09/2010 Saat 21:08 ) değiştirilmiştir.
bence evoya çirkin diyenlerde bir çekememzlik söz konusuaçıkçası arabayı gören 3 defa daha dönüp bakıyor
ön konsol çalıntı diyenler var ancak sanırım bu arkadaşlar kendi gplerinin tasarımından bihaber aynı tasarıma dışta daha zarif dokunuşlar var sadece.ayrıca gplere özgü A sütunu sorunu evolarda daha dikkatli şekilde optimize edilmiş ve bu sorun nispeten ortadan kaldırılmış.servisle konustugumda gplerin kaza nedenlerinin en büyük sorununun bu A sütunu oldugu söylendi.ayrıca gp ve evo arasında şöyle büyük hatta inanılmaz bir fark var.o da izolasyon.fiat bu arabada öyle bir izolasyon örneği yaratmışki gerçekten 45-50 rpm üzerine cıkmadıgınız müddetçe motor sesini duyamıyorsunuz.geriye kalan devirlerdede aynen alfalarda oldugu gibi cok tok bir motor sesi geliyor iç kabine.birde aynı devirlerde gpyi denemelisiniz.ledli stoplar için konusulabilecek cok fazla bir sey yok.inanılmaz gösterişli ve dikkat çekici.cepler ve gözler çok akıllıca düşünülmüş.kullanılan plastiğin kalitesinde kaydadeğer bir artış var.motor aynı olabilir fakat çok daha fazla izolasyon malzemesi kullanılmış.ayrıca gözden kaçan active donanımda bile sunulan diz hava yastığı var.bence active donanım gerçekten bu defa olmuş kesinlikle gp deki activeler gibi boş bir arabaya bindiğinizi hissetmezsiniz.ayrıca gplerde olmayan kol tutamaçları,bagaj aydınlatması active donanımda bile mevcut.kesinlikle en ufak bir takırtı yok.sinyaller cok mantıklı düşünülmüş,gündüz farları değişik amaçlı kullanımlara açık.benim dynamic donanım almadığıma pişman oldugum iki nokta var deri direksiyon,vitez topuzu ve elektirikli arka camlar.beğenmediğim tek noktası ise kaputun altındaki krom fiat çubuğu ve şu anda çok yakması
evolanmak isteyenler bu mesajımı okuyup gidip aracı değerlendirsinler pişman olurlarsa ..........
seri 2 denilen araç;
yeni tip krom göstergeler ve kadranlar
4 cam sıkışma sensörlü otomatik
karbon kaplama göğüs
yeni servo sistem city
modifiye edilmiş yürür aksam
yeni nesil kumaş ve koltuk dizaynı
azaltılmış iç kabin gürültüsü
sıfıra yakın kronik problem
daha ince işçilik
türkçe tam özellikli yol bilgisayarı
mat krom kapı kolları ve havalandırma petekleri
güncellenmiş yazılım
yeni nesil logo
yeni krom shadow ızgaralar
yeni nesil kontak anahtarı ve aksesuar seçeneği
uzaktan kumanda ile cam açıp kapama
orjinal kumaş kaplamalı iki kademeli ve saklama gözü bulunan kolçak
v.s
Dynamic versiyon da şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Tabii klasik grande puntonun sade ve heybetli tasarımı.
Konu gurik tarafından (07/09/2010 Saat 02:52 ) değiştirilmiştir.
Gezgin Gp.
Bu SERİ 2 GP, 2011 modellerin hepsi için geçerlimi arkadaşlar?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri