Evet cok güzel araba..Önceki 1.3 cdti ları 90 bg idi, şimdi 95 yapmışlar bu eco flex dene olayla. Ama C segmentinde bir araç tabi fiyatı da ona göre..Ama 10 bin tl üstüne vermez sanırım, üzmek gibi olmasınBence benzinlisinden ziyade dizeline bak ama otomatik dizeli yokmuş henüz. Dedim ya sıfırına 46-47 civarı pazarlık etti arkadaşım, almak üzere...Yani 45 dediyse 43e kadar yolu var, senin evo paketli mi bu arada?
vw de polo değilde golfü inceleseydiniz o zaman görün ilgiyi adamların araç satma sıkıntısı yok 1 polo az satsa zarar etmez.Tabii ilgisizlik kötü.
Fabia 1.4 TDI 80 hp Fiesta 1.4 TDCI 68 Hp her iki aracında 90hplık 1.6 dizelleri mevcut.Ve Fabianın 1.6 TDI 33bin fiestanın 36bin olması lazım.Bu arada küçük sınıfta en geniş araç fabiadır gerek arka kısım gerek 300litrelik bagaj hacmi.Tabi sınıfının en geniş aracı olduğu için tasarımdan biraz ödün vermek gerekiyor ama çok kötü değil bence hele makyajlı kasası![]()
Konu dgn tarafından (01/09/2010 Saat 18:24 ) değiştirilmiştir.
Doğancım bir yakınım toyota dizel full auris aldı 48.000 den.
Biraz sohbet ettik golf'e bakmaya gitmiş sonra bayiyi ve satış temsilcisini müşteri hizmetlerine şikayet etmek zorunda kalmış.bu zihniyetle nasıl araba satıyorsunuz anlamıyorum demiş.özür falan dilemişler.
Iyiki toyota aldım diyor,aynı ayar golf için 58.000 falan fiyat çekmişler.
bu yıllardır bir gelenektir,alışkanlıktır.italyan arabası alan tipine,şekline göre araç ister; alman arabasını alan sağlamlık,konforlu araba ister.zamanında fiat tipoyu üretirken rakibi astranın,golfün görünümlerine,dizaynlarına bakın.bu böyle gelmiş böyle gidecek gibi görünmektedir.lakiiiiiiiin ford fiesta için söyleyebileceğim çok şey var ancak tek kelimede özetleyeceğim "asla o paraları değerleyebilecek bir araç değil.çok samimiyim bence fiestanın rakibi dacia sanderodur.özellikle evoyla karsılastıranlar kesinlikle fiesta kullanmamıs kişilerdir.diğer rakip poloya gelirsek bir kere isim avantajı var eh birde çatık kaşlı bir araç oldu diğer taraftan boşline donanımda olsa vw.bence Türk insanımızın böyle alışkanlıkları araştırılmalı bilinçaltında neler yatıyor diye![]()
İkisi arasında illa bir tercih yapacaksanız Evo alın.
Fiesta' dan daha iyi bir arabadır.
Ben olsam ikisinide almam. O paraya ikinci el çok güzel araçlar alınabilir.
yorumları okudukça bu kadar taraflı olmasına şaşırdım.evo -focustan iyi falan yazılmış.güldümfiesta şuan için küçük segmentte en ço ksatan araç.eski fiesta şirketlerde çok kullanılıyor normal kullanıcılar çok tercih etmiyordu.ama yeni fiesta bunu kırdı.tasarım çok iddalı ve araç bulunmuyor.focus 2011 de kasa değiştireceği için fiyatları çok uygun olmasına rağmen insanlar ısrarla fiesta alıyor.1.4 tdcı motor bu araç için yetmiyor,arkası dar,sürücü koltuğu çok rahat değil,ön cam düğmelerinin yeri ergonomik değil.1.6 tdcı 95 hp çok daha başarılı.benzinli modellerde 1.4 96 ps çok başarılı.1.25 tatminkar değil.bana kalsa focus 1.6 comfort at alırdım.32000 tl ye geliyor.
ben motora önem verdiğimden dizel motorlarını karşılaştırırsak 1.4 tdci motor 8 valf olduğu için 1.3 mutlujet 16 valf olduğu için benim için önemli olan bu multijet hem zincirli triger derdi yok motor ömrü uzun 1.4 tdci yerine 1.6 tdci alırım 16valf 2010 model arabayı 8 valf almam evo bence daha geçerli birde motor hacmi 1248 olduğu için vergisi az
konfor ve yumuşaklıksa aradığınız evo alın. sağlamlıksa istediğiniz fiesta alın. dizelleri arasında pek fark yok. ama benzinlide fiestanın 1.25 i bile evonun motorundan daha atak ve daha seri.
yarisİde inceledim az bir kullandım..( gördügüm aracı kullanmaya başladım mümessiller sagolsun oto galeri gibiler) bakın işte bu araba kadar ön konsol çirkin bir araba görmedim yarisi olan arkadaşlardan özür diliyorum.. ama gerçekten tahammül sınırları zorlarcasına kötü ya kim tasarlamışsa çok düşünmüş olmalı![]()
Yaris 20.000TL olsa alıpta kullanmam kaza yaparım ben o arabada. Hız göstergesi yok arabada. Arka orta koltukta biri oturacakta devamlı hızı söyleyecekişin şakası yaris kullanmak zorunda direksiyonun karşısına kesinlikle hızı ölçen bir şey koyarım.
yaklaşık 2.5 sene ailemizde yaris 1.4 dizel 90 ps araç vardı
göstergeye alışmak fazla zaman almıyor ve kesinlikle çok şık bi olay
ben yarisi kimse kusura bakmasın gp ile kıyas bile etmem yol tutuş sağlamlık performans olarak
bunu gp si olan biri olarak rahatlıkla soyleyebılırım
bak kıyas edilmedi o ayrı tartışılır bu yaris gerçekten belki zevkler tartışılır ama direksiyonla pedalları al şöföre sor nerden kullanılır bu araba diye tartışma çıkarşaka bir tarafa ben çok çabuk memnun olan biri olarak çogu arabayı begenirim ama bu ön konsol dizaynı çok itici geldi...
herkese merhaba.Arkadasım şimdi o segmentteki tüm araçları denedim yaris olsun fiesta olsun ne bileyim polo olsun hepsini denedim kıyasladım ve punto evo 1.4 dualogic te karar kıldım.birincisi servis ve yedek parça o yönden bir artı kazandı ikincisi sağlamlık o yöndende gözümde geçti çünkü önceki arabamda fiattı ve çok memnundum üçüncüsü fiyat anlamındada o kdar donanıma sahip dördüncüsü her zaman piyaSASI iyi arabanın elinde kalmaz kesin satarsın ve daha bnun gibi bi çok neden.Fiestaya gelince onuda kullandım ve insan araca bindiği zaman arabanın güven vermesi gerek fiestada ben onu bulamadım mesela bi focus olsa farklı düşünürdüm AMA malesef fiesteda bulamadım onu donanın anlamındada kıyaslarsan aynı şeyleri düşünmeye başlayacaksın benimle ama yine son karar senin hayırlısı olsun ne alacaksan
Yapmayın abilerim arkadaşlarım...Annemde Fiesta 1,4 tdci Titanium var...6 ay değiştik arabaları...Ben bu kadar ekonomik bir araç görmedim...şehirlerarasında 100 kmde 3,3 lt yakar mı bir araba yaa...Motoru da kesinlikle çok atak bir araba benzinliden farkı yok...16 inch 45 lastik yanağıyla mükemmel bir yol tutuş ve yüksek hızlarda güven hissi veriyor...(180km/h ile gittiğim çok olmuştur.En fazla o kadar yapıyo düz yolda ama eğimde 190 ı gördüm...)Kapı içi plastiği dışında malzeme kalitesi 10 numara olan bir araç...Tasarım derseniz her türlü evoya basar fanatik olmayalım lütfen biraz objektif olalım yaa...Ha ben gider 35-36 bin verip de Fiesta alır mıyım mümkün değil almam...Yukarda denildiği gibi o paralara üst sınıf 1-2 yaşında ne arabalar alırım...Anlıyacağınız Fiesta biraz lüks işi...Paran çoksa alırsın binersin paranın da hakkını verir ama sonuçta B segmenti bir araç...Ama Polo için aynısını söyleyemem...
Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy
Aynen bir arabaya kolay kolay gıcık olan bir insan değilim. Ama Yaris görünce bodoslamadan dalasım çarpasım geliyor. Kimsenin şahsına yönelik değil dediklerimyanlış anlaşılmasın. Özellikle Yaris ve içinde direksiyona yapışmış bir bayan görürsem içgüsel olarak sıkıştırsam mı acep diyorum
TOYOTA markasına yakışmayan bir araç bence. Toyota'ya hız göstergesi ortada olan yaris e kadar saygı duyardım. Şimdi uzay aracı yapsa ister istemez bunu da oyuncak gibi yapmıştır diye önyargılı olacağım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri