Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
selam.oncelıkle para performans ılıskısıne bakıp bır aracı degerlendırmek cok yalnıs ozzy ye katılıyorum. hem palıo da hem dobloda hem lıneada hem brawo da hem puntoda ayrıca hemde evo da bu 77 bg lık aracı fıat nasılda satıyor anlamıyorum bu sekılde baska bır fırmada yok... fıestada oaln motor focusta yok... corsadakı motor vectrada yok getz dekı motor elentrada yok fabıadakı motor octavıada yok... fiatın alt sınıf aracı albea ve palıo onlarda bu motora tamam... ama bu aracta mınımum 1.6 motor ve en azından 100 bg cıvarı benzınlı motor kullanılmalı...starjet tjet falan bunlar gercekten hıkaye arkadaslar... bu aracın en az bg gucu zaten 100bg cıvarı olmalı 1.4 era 100 bg.. cok yakıyo dıyebılırız ama sırf az yakıyor ve ucuz dıyemı alacagız bu arabayı.... bazı arkadasların dedıgı gıbıde bu arac hıcde alt devırlerde serı bır arac degıl...180 falan yapanlar varmıs... slx 1.6 ı ede yapıyor 180 yokusta bır kamyonun arkasından ıkıncı vıtese cekıp sollamaya cıkın bakalım sıze bu arac cekısı gostersın... ben bu aracı ınsanlara sadece dıs gorunusuyle bırasda dynamıc wersıyon ve ustunuu opsıyonuyla onerırım...77 bg lık bu arac aynı zamanda aynı satıs stratejısıyle 1.4 8 v olarak symboldede kullanılıo... ayrıcada yanma odası da buyuse cooook eskı bır teknolojı...ben neden 16 valf sorusunu bu arac ıcın neden 1.6 degıl dıye duzeltıyorum yada neden fıat 1.6 motor kullanmıyor bu araclarda.... CEWAP ACIK PEUGEOT VE FIATIN SATIS STRATEJISI AYNI: BOL SEKIL AZ KALITE... SIMDI SATAYIM DA ILERISI ALLAH KERIM....
Söylediklerinin hepsi doğru arkadaş.. Fakat fiat bu araca 1.6 motor koysa 32 liralık benzinli punto olacaktı 40 lira sade motor değişmez bütün ara elemanlar da değişir bu da ar-ge ve ekstra masraflar demektir...
1.6 olması mümkün değil de starjet 1.4 motorunu standart yapabilirdi. Yine maliyet kaynaklı düşünüyor fiat....Rakipleriyle baş etmenin yolunu daha kalitesiz ve daha ucuz araç satmakta buluyor. Benim de puntişimi tercih etme sebebim rakiplerine göre fiyat avantajıydı...
Dualogic var, ESP paketi ve hillholder var... hız yapmasak da olur napalım bu paraya anca bu kadar...
Keşke 1.2 16v motor üzerine çalışıp vergiden kurtarsaydı bizi fiat ama demek ki böylesi daha işlerine geldi...