Ben bu konuyu nasıl atlamışım hayret tam tatil zamanıma denk gelmiş
SOrunun cevabını aslında murat arkadaşımız yazmış ama pek umursanmamış zannedersem . diğer arkdaşlarımızın ve servisin dedikleri malesef yanlış .. gp lere alarm olmuyor diyen kimki acabaBen 2006 dan beridir sorunsuz kullanıyorum ve kesinlikle alarm tavsiye ederim cam kırılması çarpma vs vs gibi işlerde süper işe yarar . Gelelim soruna ..
Gp lerde doblo vs hemen hemen tüm araçlarda belli bir süre zarfında ışık sinyal gönderir kapılara kapı açık kalma vs gibi durumlar için bu sinyali alarm kapılar açıldı gibi görerek alarmı devreye sokar .. bunu çözmenin kolay yolu ise araya ygun ölçüde direnç bağlamaktır .. gönderilen akım zayıf olduğundan yeteri kadar bir direnç bağlamalısınız daha yükseği kapı açıldığında dahi ötmemesini sağlayabilir.. Kapı açıldığında 12 volt direk gönderir kapalı iken daha düşük ..
İşin özü bu işlemi yapmazsanız aracınız her yarım saatte 1 saatte bir ötmeye başlar..
Gp lere alarm fark etmez hepsi bağlanabilir bu olur bu olmaz diyeni bana gönderin lütfen![]()
tesekkür ederim. alarmı takan yere bunu izah etmeye çalıştık. yarım saatte bir bazen 15 dakikada bir çalıyo bu alarm diye. bi türlü ikna edemedik.inandırıcı gelmedi. nasıl olurda bu bilgiye sahip olmaz çok garip. en sonunda bu arabalar alarmı kabul etmiyo gibi bişey dendi ve çıkarrtı taktığı gibibir kez daha alarm taktıracak olursam önerilerinizi ileticem.
Bu konuya bende mesaj yazmıştım
Aynı sorun bende de olmuştu. Aracın kapılarını kilitleyip araçtan iniyorum bir dakika geçmeden alarm çalmaya başlıyordu. baya bi deli olmuştum. Taktırdığım yeri aradım araya röle atacaz dedi ( bu belki direnç olabiliro an röle demiş olabilir. ) ertesi gün gitti araç gerekli düzeltmesi yapıldı ve normale döndü. Yanlız bende de alarmı bağladıktan sonra airbag ışığı yandı onu şöyle yaptılar alarmı bağlarken bir uçtan şase alması gerekiyordu o kabloyu sigorta panelinden airbage bağlı olan bir yere taktı. bir hafta sonra ışık kendiliğinden söndü...
Artık Fiorinolu
çözüm bulunması ne güzel.yüzlerce arabaya alarm takan yer bunu yapamadı. söküp yeni alarm taktı ama o da aynısını yaptı. benm de alarm takıldığı günü takip eden günlerde hep plaka lambası bozuldu bi kaç kere değişti.. alarm yapılamayıp çıkartıldıktan sonra plaka lambasıda normale döndü.. neyse inşallah bi dahaki alarmda bunlar yasanmayacak.
Çİlen o plaka tamamen tesadüftür alarmla plaka lambasının bir ilgisi olmaz ..
Alarm taktırdığınız yer her zaman bir elektrikci olsun artık o kadar basite indirdilerki alarm işini sucuda bile alarm takılır yazıyordu geçenlerde..
evet elektrikçiydi aksesuar ve elektrikçi ama sans işte bilmeyen bi yere denk geldim.artık baska zamana kısmet bilen bi yere. ankaraya gidince kemal oto da taktırmayı düşünüyorum
kemaloto anlamaz femoli anlar![]()
![]()
![]()
Getirde görelim bakalım şu ömeriKemal oto yoksa femoli tuning var değilmi adem
![]()
ama iyide siz ömer i nerden tanıyorsunuz![]()
pekii tamam o zaman. ankara ya gelince ömer i size getiririm. emin ellerde biraz süsleriz ömeri![]()
Tabikide ne zaman istersen ..
tesekkür ederizz evet çok güzel oldu anahtarlığı![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri