Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı. Yasayla, bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırı 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarılıyor.
Hız sınırı
Yasayla, bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırı 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarılıyor. Hız sınırı, çift yönlü karayollarında 90 kilometre, otoyollarda ise 120 kilometre olarak uygulanmaya devam edecek.
Yasa kabul edilmiş çok yerinde bir karar olmuş kazasız belasız sürüşler..
oh be en nayet ,tin tin gidiyorduk![]()
bilgilendirme için teşekkürler bununla ilgili açıklama yapan resmi bi site varmı paylaşırsanız sevinirim![]()
Konu EvoKoray tarafından (27/06/2010 Saat 13:14 ) değiştirilmiştir.
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
size yardımcı olur sanırım.
Hız sınırı arttı! - HTEkonomi
iyi oldu iyi...yollar eskisi gibi değil...ancak otoyolda neden artırılmadı onu anlamadım...
otoyollar 140-160 falan olsaydı...iyi olurdu
O yasa ile birlikte paketin içinde başka bir şeyler de geliyor aslında, bu hız sınırı arttırımı daha çok konuşulacağı için diğer gelen şeyler gölgede kalacak.
resmi gazetede yayınlanana kadar eski sistem devam.resmi gazetede 15 gün içinde yayınlanırmış.
bu hükümet çok akıllı. hız sınırını yaptı 110km ne karı olacak derseniz daha çok gaza pasacaz o zaman ne olacak daha çok yakıt harcayacağız, devlette daha çok vergi alacak.
valla hocam bence fazla abartıyorsunuz
9 - 10 aydır sürekli kırıkkale ankara gidip geliyorum. gidip geldiğim yol full bölünmüş yol. hızım 100 - 110 dan aşağıya inmez. bugun arkadaş "hız sınırı arttı" dedi sabah yola gitmeden. kanunlaştı, yürürlüğe girdi dedi yine hızım 100 - 110 du. bence makul seviyeye geldi ve kendi adıma konuşursam çokta iyi oldu. gözüm radar aramaktan folloş oldu kaç aydır. şimdi radara yakalanma korkusu olmadan rahatça hızımda gideceğim. 110 oldu diye 130 yapmam yani![]()
Artık 6. vitesin tadını çıkarabiliriz bölünmüş yolda 110 çok iyi oldu, yanılmıyorsam %10 daha kadar hız aşımı yapılabiliyordu 121 km sınır herhalde.
Yakıt olarak defalarca test ettim. Gittiğim yollarda hem 90-100 arası kullandım, hem de 110-120 arası kullandım. Her defasındada 800 km yol gittim. Yavaş gideyim ekonomi yapayım derken rampalarda bayılıyor araç, yine hızlı gittiğimle aynı yakıyor.
arkadaşlar durun hemen atlamayın, bu meclisten geçti ancak karayolları henüz hiçbirşey onaylamadı tek bir karış yolda hız limiti arttığı falan yok, 99 u geçtiğiniz anda cezayı yapıştırırlar affetmezler aman diyorum. ayrıca artsada yol durumuna göre bazı yerlerde artacak bazı yerlerde düşecek bunuda tabalelarla bilgilendirecekler. Şimdilik 99 u geçmeyiniz.
Sanın Forum üyeleri, sevgili arkadaşlar...
Hız sınırı 200 km olsa ne yazarkı mazot olmus 3.10 tl ..Walla basmıyorum basamıyorum hoş basacak yolda bulamıyorum hayatımı yolda bulmadımkı yolda kaybedeyım ben 2 dk gec gıderım kafam rahat olur...
I ' m c a p u l i n g . . .
Karayolları onaylamazsa genel müdürü görevden alırlar yerine yeni bi genel müdür atarlar o onaylar![]()
99 zaten kullanılan limit yani 90 ın %10 geçme payı dahil edilmiş hali. kimse size 99 la gidiyorsunuz diye ceza yazamaz -ki ben senelerdir uzun yolda 99 la giderimama 100 ile yakalarsalar öperler
![]()
onu diyorum bende işte
121 oluyo bu seferde.
ben kadrana göre 100le gidiyorum sorun olmadı şimdiye kadar![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri