gps sadece düz yolda doğru gösterir. en ufak eğim dahi etkiler gpsin gösterdiği değeri(az etkiler çok etkiler bilmiyorum) ama eğim arttıkça gps gerçek hızdan daha düşük gösterir
birde gpsin doğruluk değeri(accuracy) önemli.
gps sadece düz yolda doğru gösterir. en ufak eğim dahi etkiler gpsin gösterdiği değeri(az etkiler çok etkiler bilmiyorum) ama eğim arttıkça gps gerçek hızdan daha düşük gösterir
birde gpsin doğruluk değeri(accuracy) önemli.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Konu biraz dağıldı ama cevap yazayım. Ben GPS'i fiestada, Puntoda, lineada, accent erada denedim istisnasız kadranlar eksik gösteriyor.
@ozzy bence bu eğimle hız değerinin sapması yazılımsal olarak çözülmüştür. çünkü GPS hem yer değişimini hem yükseklik değişimini gösterebiliyor. Yani x ve y deki değişimi elde edebiliyorsa eğik yolda da doğru hızı gösterebilir, çünkü hesaplaması çok basit.
Yazılım dediğim igo vs.orada yüksekliği göremiyor musun?
Bunu kanıtlamanın en kolay yolu paraşütle veya paraşütsüzatlarken gps'i yanına alıp bakalım hızı ölçüyomu ölçmüyomu diye bakmak
https://gpsinformation.net/main/gpsspeed.htm
bu yukardaki linke bakarsak bizim kullandığımız GPS'ler 2 boyutlu ölçümü gösteriyor, ama yinede garmin maximum 0,5mil/h = 0,8km/h şaşırıyor.
Konu murti82 tarafından (01/07/2010 Saat 20:38 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri