8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Otoyollarda hız sınırı arttırıldı.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Standart Otoyollarda hız sınırı arttırıldı.

Otoyollarda hız sınırı artırıldı - Hürriyet

Hepimize hayırlı olsun. Benim sade vatandaş olarak anladığım (daha doğrusu bana anlatılmak istenen) şu 'Otoyollar geliştirildi ve hız sınırı arttırıldı'

İyi bir şey gibi görünüyor.

Artık daha fazla mı trafik kazası yaşanır, yoksa daha az yaşanır ama kazalar mı ölümcül olur orasını bilemiyorum. Çok tartışılacağı ve tartışılmasının da beklendiğini düşünüyorum.

Çünkü yasanın bir kısmında da 'kiraya verme, işletme hakkı, hazine taşınmazları ile trampa' gibi ifadeler var ki, sokaktaki adam olarak bunların ne anlama geldiğini hem anlayamıyorum, hem de hız sınırının arttırılması konusunda duyduğum heyecan nedeniyle 'trampa' nın ne anlama geldiğini umursamıyorum bile.

Bir yandan da, benzinli bir araç kullanıcısı olarak nasıl olsa arabama binip hız yapabilecek halim yok, acaba hayal mi kursam diye de düşünmeden edemiyorum.

Hani şöyle otoyol kenarında bir dönüm arsam olsa, devletim de ordan yol geçirip bana deniz kıyısından olur, orman içinden olur bir dönüm 'trampa' layıverse karşılığında, 'Çoğ hoş' olmaz mı? Hayal işte.

Neyse, işimin başına dönüyorum ben, kredi kartı limitini doldurduk gene. Borcum var bir sürü. Çalışmam lazım.

Bu arada arkadaşlar sizler de bir tartışıverin bakalım, kazalar artar mı, azalır mı? Kazalar azalır ama ölüm oranı mı artar? Nakliye daha da hızlanacağı için taşımacılık maliyeti düşer, bu da enflasyonu düşürür mü? Sigorta şirketleri bunu nasıl değerlendirir? Ödeyeceğimiz kasko primleri artar mı azalır mı? Bir sürü şey var konuşulacak.
    Konu Moosty tarafından (26/06/2010 Saat 13:41 ) değiştirilmiştir.

adem tahiroğlu
    muhabbet üye ademtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1228

bizim ülkemizde hız sınırını arttırmak çok doğru olmaz 90 km olan hız sınırı olan yerde 120 ile gideriz şimdi 120 olan yerde 150 ile gideriz çok doğal olarakta bu hızla kaza yaptığın zaman kurtuluş şansı çok düşük olur.
    hız sınırından önce hala trafikte dolaşan bir sürü eski araba var abs yok airbag yok esc yok ebd yok v.s. v.s.emniyet kemeri bile olmayanlar var hız sınırından önce arabaların değişmesi lazım.
    eski ford kamyonlarlar man kamyonlar kol geziyor yollarda hepsi birer trafik canavarı çoğu aksamı bile çalışmıyor.
    bence ilk önce bunlara el atılması gerekli.
    sigorta şirketleride haliyle poliçe fiyatlarında yükselteceklerdir.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Yasayla, bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırı 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarılıyor. Hız sınırı, çift yönlü karayollarında 90 kilometre, otoyollarda ise 120 kilometre olarak uygulanmaya devam edecek.

otoyolda hala 120 yazıyo? bunlar ne yazdıklarının farkında değil!!!

bölünmüş yolların 110a çıkması, 1,5 yıllık haber. hala resmen çıkmadı diye biliyorum !!!
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasayla, bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırı 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarılıyor. Hız sınırı, çift yönlü karayollarında 90 kilometre, otoyollarda ise 120 kilometre olarak uygulanmaya devam edecek.

otoyolda hala 120 yazıyo? bunlar ne yazdıklarının farkında değil!!!

bölünmüş yolların 110a çıkması, 1,5 yıllık haber. hala resmen çıkmadı diye biliyorum !!!
    doğru 2 hafta önce inegöl de servis ile çevirmeye girdik.. araçtan indik..
    takım olarak bursaya gidiyorduk.. hepimizi aynı eşofmanla gören polisler hemen muhabbete başladılar... orada Eskişehir li bir polis ile konuşurken hız limitlerini sordum.. sakın 100 ün üstüne çıkma dedi. 110 onaylanmadı daha dedi.. henüz yollar daha tam olarak yapım aşamasında her yerde çalışma var dedi... 100 ün üstüne çıkmayın arkadaşlar ben polisin yalancısıyım..

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Habere göre onaylanmış, ama resmi gazetede çıkana kadar yürürlüğe girmiş sayılmıyor sanırım.

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Bugün trt haber resmen duyurdu. Artık duble yollarda hız sınırı 90km den 110 km ye çıkarıldı. Ama yinede bir polise sormak lazım..

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Bence iyi oldu.Ama 110 ile gitmek şartıyla. arabalarımız çok şükür bu hızlarda sorun yaşatmaz. Duble olan yollarımız öyle çok da kötü değil. Bir yakınım Bulgaristanda yaşıyor.Bizim şehir içindeki çukurlu yamalı yollar Bulgaristan'da otobandan sayılıyormuş.

Tolga Budak
    GPtuning GünahsizSeytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    38 LT 206
    Edilen teşekkür: 404

radar görünce 90 a inene kadar kesin düşüyodk, iyi olmş düşmeme olasılığı çoğalmış en azından

Kesinleştirilmiş sanırım : https://haber.mynet.com/detay/guncel...i-artti/518751
    Konu GünahsizSeytan tarafından (27/06/2010 Saat 00:42 ) değiştirilmiştir.