yol bilgisayarından degilde kendi olcumlerini soylersen daha iyi olur bora. ben uzun yolda onu 5 bile gorebiliyorum ama yakıt degerleri uyusmuyor.
yol bilgisayarından degilde kendi olcumlerini soylersen daha iyi olur bora. ben uzun yolda onu 5 bile gorebiliyorum ama yakıt degerleri uyusmuyor.
Arkadaşlar sanırım ciddi bir yanlış anlaşılma olmuş ben aracın lpgli olduğunu sadece dipnot'' olarak belirtmiştim , yani mesajımda araç lpg de bu kadar yakıyor bu kadar yol yapıyor demek istemedim ki...
Sadece yol bilgisayarında görünen ortalama benzin tüketimi değerine dikkat çekmek istedim (kışlık lastiklerle Ankara şehiriçinde benzinli bir aracın bu ortalamayı yakalaması hoş göründüğü için) , elbetteki aracın lpg tüketimi 6,3 litre değil yani komik olmayalım lütfen saçmasapan mesajlar yollamayın elbette yol bilgisayarı terminatör beynine sahip değilki aracın lpgli olduğunu anlayıp da ölçümünü de ona göre yapsın lpg küçük bir nottu sadece ve aracın ağırlığınıda bir nebze artırdığını , bazen daha fazla gaz vermek zorunda kaldığım için yol bilgisayarındaki ort. benzin tüketimini de yukarı çekebileceğini , ona rağmen 6,3 yakaladığımı kastetmiştim , alemsiniz yaw
Konuya küçük bir not olarak ekleyeyim artistlik yaptığımı veya yalan yanlış bilgiler verdiğimi veya alkol aldığımıdüşünen arkadaşlar için ::
Yol bilgisayarındaki trip kilometresi 2 depo (80 litre) lpg ile yapılmış olup extradan da 20 tl benzin alınmış ve o da bitmiştir..Aracın 100 km.deki ortalama lpg tüketimi 8.10 litredir..
Litresi 1,67 liradan 80 litre lpg 133 tl + 20 tl benzin : 153 tl / 988 km == km . de 15,4 kuruş yakmaktadır..Araçta lpg olmasaydı 6,3 belki de daha az benzin tüketiyormuşum - du konu amacı...
@Dagored ; araba lpg li kardeş bazen daha fazla gaza basmak zorunda kaldığım durumlar oluyor + 80 kiloluk ağırlık farkını ve aracın 55.000 km.de olup bakımı üstünden de 15.000 km. geçtiğini eklersek eğer 0,4 lt fark normal kardeş o kadar 5,9 falan da abartı olur artık küfrederler adama![]()
Konu tempesty tarafından (08/04/2010 Saat 11:15 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri