En önemlisi kontağı açar açmaz en az 22 km kullanıyor olmanız. Birde en çok dur kalk sırasında 1 ve 2 viteste yakıyıor. 3. vitese geçip araba devrini bulduğunda anlık tüketim hemen düşüyor. Güzel değerler yakalamışsınız.
Yarısı şehir içi, yarısı şehir dışı olmak üzere ortalamada 16 kuruş yakıyorum. 40 TL mazot ile 250 km. yapıyorum. Tam tamına yarısı şehir dışıdır, diğer yarısıda şehir içidir.
Amca otobana çıkıp da gaz-paspas bütünlüğü yaparsan tabi öyle yakarsın![]()
ekonomi yapma konusunda bende çok iddialıyım. bu konuyu takıntı haline getirmiş manyaklar var bora resmen bunlar için belgesel çekmişler, sıcakta buzlu yelek giyip camları gram açmıyorlar, en ufak bir eğimde stop edebiliyorlar neredeyse hiç ama hiç fren pedalını kullanmadan yolculuk yapabiliyorlar. Ben fabrika verisi 5,5 olan aracımla 5e indim. klimayı rampa inişlerde roterdar gibi kullandığımı bilirimpunto ile fazla test yapma şansım olmadı ancak 4-4,2 arası yaktım uzun mesafe ve dolu araba ile. gece yolculuğunda ve fazla kalabalık olmayan bir araba ile birkaç puan daha düşeceğim kesin.
Doğrudur Uğur henüz benim takıntı düzeyinde falan değil aslında biraz ekonomik koşullardan dolayı , biraz da artık sanırım insan 30unu geçince karekteri , stili bayağı bir değişime uğruyor tabi
aslında ama dürüst olmak gerekirse eğer daha önce bahsettiğim gibi kısa mesafe pek kullanmıyorum ve genelde çok fazla trafiğe girmemeye özen gösteriyorum eviminde konumu dolayısıyla , artık hızlı araç kullanmaktanda zevk almamaya başladım desem yeridirSence motor silk katkılarının ve o bahsettiğim mıknatısında yararı dokunmuşmudur artık bilemiyorum ama tamamen sürücüyle ilgili olduğu aşikar gözüksede aynı arabayı benim eşimde kullanıyor yani 988 km.nin tahmini olarak 250 km.sini eşim yapmıştır o kullanmasa heralde 5,5 litre falan görürüm gibime geliyo !!
![]()
Konu tempesty tarafından (09/04/2010 Saat 00:51 ) değiştirilmiştir.
bora abi gizemde eski şöfördür hatta eski "fiat"cıdır niye öyle diyorsun![]()
Kardeşim doğrudur yani tamam da , halen ekonomik kullanmayı öğrenebilmiş değil yaw bazen çok gereksiz gaza basıyo diyorum ki ayağını birazcık gazdan çeksen bile araba yine aynı hızda gidecek bak aldanıyosun heeee öylemi tamam tamam diyo yine bildiğini okuyo
sabah alıyo arabayı akşam bırakıyo ertesi gün bi bakıyorum ortalama tüketim 6,7 olmuşben tekrar çekiyorum 6,3 iki gün sonra
![]()
yanımda otururken laf çarpıyorum bazen arabayla konuşuyorum '' heee güzelim anlat canım benim bu kız sana neler yaptı söyle bakıyım öylemiiiiii , bak sen , demek gaza abandı çukurlara daldı'' falan diyeAraba resmen şikayet ediyo bana konuşuyo benimle bir bir anlatıyo
![]()
Konu tempesty tarafından (09/04/2010 Saat 01:58 ) değiştirilmiştir.
valla abi anlayabiliyorum seni bizim hanımda sigara izmariti ezer gibi basıyor gaza konya yoluna bir çıkıyor sanırsın 400m drag yapıyoruz![]()
Sizde alemmişsiniz walla yawbizim kaderimiz bu heralde kardeş ;
Benim hatun yalnızken hızlı kullanıyo araba ağlıyo tabi , yanına ben oturunca 70 le gidiyo sordum niye böyle yapıyosun ?? Bahanesi hazır ; o zaman başka bir can daha taşıyomuş basamazmış bişey olucaksa sadece kendine olsunmuşşbir de öyle hazır cevaptır
Arabaya biniyorum kontağı çevirir çevirmez zannedersin ki benimki arabayı stop etmeden önce içeride disko kurmuş rock grubu misafir etmiş kulaklarım patlıyo yaş da ilerledi kafa kaldırmıyo artık![]()
Konu tempesty tarafından (09/04/2010 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir.
ol amma müzdaripmişsiniz hanımlardan gizem yapmaz öle şeyler çamur atma ben biliyorum onun nasıl kullandığını sağdan sağdan bazen yavaş gittiği için dörtlüleri yakar her daim dikkatlidir benim arkdaşım yok diye sallayın bakalım![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri