avatarınızda çok tatlı çıkmış kırmızı. araç sizin mi sizin çekiminiz mi acaba?
Printable View
merhaba arkadaşlar,
Bugün aracımın yağ seviyesinde eksilme farkettiğim için servise bıraktım. Aracım 11,250 km de. Maslak akpınar da şu an. Servisten bana bildirilen bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim..
Fiat tüm servislerine yaptığı bir güncellemede Multiair motorlar için 5496 nolu tamim adında bir duyuru yayınlamış.Bu işleme göre sanırım sibop ayarları ile ilgili bir bakım yapılıyormuş.. garanti kapsamında ve ücretsiz..Benim araca bu güncellemeyi yapacaklar bugün.
Konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan bir arkadaş detay paylaşırsa sevinirim.
syg.
bende de yag eksiltme oldu kullama klavuzunda da yzaıyor ilk 6000km yag eksiltme oabilir diye. kullanma tarzına göre degişebilirmiş. bende eksilttigini görünce kızmıştım sonra gösterdiler yazdıgını. ikinci konuda belli şase aralıklarına yapılacakmış. digerlerinin yazılımı zaten güncelmiş...
Öncelikle teşekkürler. az önce servisten aradılar ve yağ-yağ filitresi ve hava filitresi değişimi için 215 TL alacaklarmış. Ayrıca ilk yağ değişiminden sonra yapılan bir temizlik varmış bu fiyatın içinde( motoro bi kimyasal konup 1 saat rolantide çalıştırılıyomuş vs.. ) bana fazla bi tutar gibi geldi siz nedersiniz?
Carbon clean işlemidir. İyi de bu km deki araca neden bu yapılır? Tamamen işe yaramayan ama jest olsun diye bir işlem bence. Ne koydukları da belli olmaz şimdi.
215 TL'lik işlem dışarıda kabaca 110-120 TL ye yaptırılabilir ama servis bakımı garanti olayı işte....
selam arkadaslar, 11.01 tarihinde aracıma kavustum. bundan onceki aracım otomatik vitesti. s&s ozelligine alısmam biraz zaman alıcak gibi. arac devir dusurdugu zamanda bile frene basmadan motor durduruyo ve hemen calıstırıyor. yakıt tasarrufu acısından ii bi ozellik ama trafigin cok sıkısık oldugu durumlarda kullanmak ne kadar faydalı bunu zamanla goricem. sanki arac surekli s&s ozelligini kullanırsa bozulacakmıs gibi geliyo :). benim acımdan s&s devreye girmedigi zamanlarda ise geri kaydırması biraz sıkıntılı tabi herkes bu sekilde dusunmeyebilir. dusuk hızda or:60 ile giderken vitesi 5' e geciyor. servise sordugumda daha az yakıt harcaması acısından boyle kurgulanmıs arac. arac ben dahil goren ve aracın icine binen herkes tarafından cok begenildi. insallah beni uzmez. kullandıkca yasadıgım deneyimlerimi buradan paylasıcam.
Eco modu rampalarda can sıkabilir. Ancak alıştıkça gaza köklediginizde 1 sn civarında dogru vitesi vuldugunu göreceksiniz. Sonucta tam otomatik bir şanzıma degil. otomatik modda iken yuvadan cıkartmadan vites arttırıp azaltabileceginiz nadir belki de tek otomatik fiattadır. Eco dan cıkartıp normal auto modunda da kullanabilirsiniz. Sonuçta yarı otomatik oldugu için sürüş modu programlaması tam otomatiklere göre daha azdır ve bazen siz müdahale etmek durumunda kalıyorsunuz. Benzinli bir araçta düşük devir yüksek vites ekonomik olmak zorunda.Ben genellikle rampalarda eco dan cıkartıyorum ve auto da devam ediyorum.İniş ve düz yollarda ise eco hep acık.
Yakıt tüketimim ilk 12 bin km de 7.5 lt/100 km civarında idi. Sonra sıfırladım ve kış etkisiyle 8.4 lere cıktı...Benzin fiyatları da artınca lpg taktırdım artık. Daha yeni takıldıgı icin net bir tüketim veremeyecegim ama 33 kuruşluk bir tüketim yerine kabaca 20 kuruş bile iyi bir tüketim. İlk depo bitmeden fullemiştim ve 16 kuruş yakmıştı. Ama dedigim gibi 1-2 depo bitince net yazılabilir.
Selamlar
Arkadaşlar evo tamponlarını boyatan var mı ben aracımı mart basında teslım alıcam beyaz ve tamponları ınanılmaz gozume batıyor boyatan var mı fotoları olan
mümkün oldukca forum ve bloglarla gorus ve sorunlarınıza yanıt vermeye calısacagim.
kampanya ve diger knoularda da sizi bilgilendirecegim.
arac konusunda bilgi destegi duyarsanız mail yoluyla yazarsanız size 1 gün içinde donmeye calısırım.
arac tavsite-takas-alım-sigorta-öneri gibi her knouda mail yoluyla kısa bir ihtiyacınızı belirten yazı ve iletisim adresinizi bırkaırsanız size donmeye calısırım.
fiat konusunda her turlu beklenti ve sikayetinizi de yazarsanız bunları merkeze ileteceğimden emin olabilirsiniz.
görüş ve fikirlerinizi öğrenmek ve FIAT'dan istediginizi geri almanız için burdayım.
Saygılarımla;
Cenk Bugdaycı
Pazarlama Uzmanı
cenk@enrikoaliberti.com
FIAT Enriko Aliberti Otomobilcilik Tic.San.AŞ.
:merhaba::merhaba::merhaba::merhaba::merhaba::merh aba::notworth:mümkün oldukca forum ve bloglarla gorus ve sorunlarınıza yanıt vermeye calısacagim.
kampanya ve diger knoularda da sizi bilgilendirecegim.
arac konusunda bilgi destegi duyarsanız mail yoluyla yazarsanız size 1 gün içinde donmeye calısırım.
arac tavsite-takas-alım-sigorta-öneri gibi her knouda mail yoluyla kısa bir ihtiyacınızı belirten yazı ve iletisim adresinizi bırkaırsanız size donmeye calısırım.
fiat konusunda her turlu beklenti ve sikayetinizi de yazarsanız bunları merkeze ileteceğimden emin olabilirsiniz.
görüş ve fikirlerinizi öğrenmek ve FIAT'dan istediginizi geri almanız için burdayım.
Saygılarımla;
Cenk Bugdaycı
Pazarlama Uzmanı
cenk@enrikoaliberti.com
FIAT Enriko Aliberti Otomobilcilik Tic.San.AŞ.
:notworth::notworth::notworth:
BENZİNLİ FİYATINA DİZEL KAMPANYASI:
son mısır krizi ve gleen yeni finansal raporlara göre petrol fiyatları 100 doalr seviyesinden ki bi haftada 87 $ dan bu seviyeye geldi.
150 ve 200 dolarlı seviyeler konuşuluyor.
ayrıca dizel satışları 2010 da 50 % den 65 % e fırladı.ayrıcaq
2.elde de yüksek deger elde edeceğini hesaba katınca fiat ın düzenlediği bu kampanyadan herkesin yararlanması gerektigini düsünüyorum.
özellikle 2011 de filo alımı yapacak rent a car firmaları lineanın bu indirimle sınıfındaki dizel rakiplerinden 2000 tl ucuz kaldığını unutmaması gerek diye düsünüyorum.
Cenk Bugdaycı
Pazarlama Uzmanı
cenk@enrikoaliberti.com
1- Halit BEBEK - Ankara - 1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic - Beyaz -S&S
2- Emrah Atış - Ankara - 1.4 Fire Dualogic Evo Active - Beyaz
3- Burak Balcı - Balıkesir - 1.4 Fire ?????? Evo Active - Kırmızı
4- Hakan Karataş - Mersin - 1.4 Fire Manuel Evo Dynamic - Siyah
5- İlker ESENER - İSTANBUL - 1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic - Siyah -S&S
6-Aydın Dalsız- Gaziantep- 1.3 multijet dynamic
Evo dinamik 1.4 77 beygir milas muğla
izmirde ikamet ediyorum.
elimden geldiğince fiat calısanı olarak arac alım-servis gibi konularda ihtiyac ve sikayetelrinizi dinlemek için burdayım.
izmir ana bayısıınde görevliyim.ama sirket kimligini katmadan su asamada yazısmay ıtercih ediyorum.
bu nedenle fiyat isteyen ya da bir sorunu ileten arkadaslar tel bırkaıp mail yoluyla kontak kurarlarsa daha seri dönebilirim.
tüm forumları 2-3 günde bir check edebiliyorum.ama maillere her gün donuyorum.
saygılarımla;
cenk bugdayci
arkadaşlar tekrar selam,
2 aydır evo'cuyum. ve arabaya resmen aşık oldum. evo siyahı ( ben ismini "karayılan" koydum)
6000 km'deyim. ilk 2000'de yakıt sarfiyatı gözümü çok korkutmuştu (8,5/100)
ama şu anda 5,5/100'e sabitlendi ve çok memnunum.
bir kaç sorum olacak;
- arabaya boya koruma tavsiye eder misiniz? servis 150 TL'ye yapıyor?
- orijinal evo sürücü kolluğu bulamadım. aksesuar olarak henüz servislerde yok. yan sanayiden taktıran arkadaş var mı aramızda?
- arabam dualogic. s/s modundayken yokuşta kaydırıyor. diyelim ki yokuşta durduk ve ayağımız frende. o anda s/s'u iptal ettiğimizde hillholder derhal devreye giriyor mu? yoksa durmadan önce mi s/s'u iptal etmek gerekiyor. ben çözemedim de.
kazasız belasız cezasız ve keyifli sürüşler herkese...
bu arada beni neden listeye dahil etmediniz anlamadım :)
arabalarımız aynı yakıt benim gözümü halen korkutuyor. sabit hızlarda müthiş düşük, trafikte felaket ama istanbulda 5.5'i nasıl yakaladın?
s/s açıkken hillholder devreye girmiyor. iki şekilde yapabilirsin. yanlışsa ustalarım düzeltir.
1. ışık yanmaya yada ilerlemeye yakın ayağı frenden çekip tekrar basmak. bu sayede s/s devre dışı kalacak hillholder devreye girecek.
2. fren yerine s/s devre dışı bırakma düğmesine tıklayınca araç frenden çekilmeyi beklemeden çalışacak.
5.5 çok iyi bir tüketim muhtemelen şdışı kullanımda.
aracınızda hillholder içeren paket mevcut mu? active lerde bildiğim kadarıyla yok en azından bende yok :D
kolçak için modifiye bölümünde amiralla hanımın paylaştığı 37 liraya deri ve spor dikişli hoş bir ürün var gp evo uyumlu yazıyor. kendisi sipariş vermiş ürün eline ulaştığında bende amiralla hanımın gözlemlerine göre alıp almamaya karar vereceğim..
dualogictir o yüzden hillholder vardır.
ben cevabı dualogic için yazmıştım..
5.5'i bende görüyorum ama ist. yolunda 70-80 arası giderken yoksa şehre indiğim an direk fırlıyor..
ş içi 5.5 benzinli bir araç için istediği kadar eko modda olsun çok uçuk bir değer :D benim %40 şiçi %60 şdışı köy yolu tüketimim 6.4 şuan son 500km için.. ama 5.5 yakalanmaz değil buradan bir izmir yapsam 1100km bildiğim kadarıyla gaziantep izmir arası fazla iniş yokuş değil %80 ova. 5- 5.5 arası çok rahat 100km hızda yakalanabilir.
doğru dualogic aklıma gelmemişti teşekkür ederim.
arkadaşlar ben çocukken bogazda denize girip betona yatıp araba tutmaca oynardık hangi araba daha çok gecicek diye reno veya murat,anadol olurdu şimdi olsa evoyu tutsak herhalde yenilirdik yeni çıkan araçlar içinde teslimatmı bekleniyor yoksa arac tutulmadımı..saygılar..
aracın tutulup tutulmadığını forumdaki 1 yıl içerisinde evo alanların sayısından anlayabilirsiniz. ilk çıktığında çok konuşuldu tutulmaz diye fakat bence iddialı bir araç evo , tutuldu ve tutulacaktır daha diye düşünüyorum..
aracımda hillholder mevcut evet. arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi fren-devam-tkrar fren yaparsak (küçük bir kandırmaca) s/s devredışı oluyor ve hillholder aktif oluyor. yahut da manuel de s/s devredışı bırakılabiliyor. (ancak yokuşa gelmeden yani frene basmadan deaktif yapmak gerekiyor)
5,5/100 lt/km meselesi ise;
aracı istanbul trafiğinde ölçmedim. son bir aydır urfa'dayım ve burda kullandım. ancak dur kalkı fazla olmayan kısmen şehir içi ama sehirler arası kalibresinde bir yol diyebilirim. ortalama hızım sanırım 70-80 km gibidir. bu arada 3000'den sonra araba resmen kendini aşıyor ve sarfiyat %40 aşağılara düşüyor. bisiklete biner gibi geziyorsunuz. bu çok güzel :)
bu arada amiralla hanım sürücü kolçağı aldığında izlenim ve resmini paylaşırsa çok memnun olacağım. servis kolçağın bir iki aya kadar geleceğini ama fiyatın 250 civarı olabilecğini söyledi. 37 nerde 250 nerde...
teşekkürler selamlar sevgili evo'cular.
arkadaşlar merhaba, ben de s&s ile yaşadıklarımı paylaşıcam, ayrıca bir kaç sorum olacak (s&s özelliğini uyku modu diye tarif edicem :)).
1- s&s motor soğukken devreye girmiyor normalmidir ?
2- s&s modundayken araç motoru uyku moduna geçiyor güzel bunda sıkıntı yok. ancak ayagım frende olmasına ragmen, uyku modundan çıkarak motor calısıyor :(
3- cok yavasladıgımda ama araba yürür durumda iken s&s hızlı bir şekilde motoru uyku moduna geçirip hızlı bir şekilde bu moddan çıkartıyor. aracın tam durmadan bu sistemin devreye giriyor olması can sıkıcı :(
4- s&s devredeyken yokuş yukarı konumda fren yapıp durdugunuzda arac uyku moduna geciyor ayagınızı frenden cekip aracın calısmasını sağlarsanız arac geri kaydırabiliyor. ama ayağınız frendeyken vitesi '1' konumuna getirip calısmasını sağlarsanız geri kaydırmıyor. s&s kapalı ise araç bazı durumlarda geri kaydırabiliyor bunu bende cozemedim.
5- yoğun tarafikte ilerlerken vitesi 2 ye gecirdikten sonra yavaslamak gerektigi anlarda arac vitesi 2 den 1 e gecirirken sanırım bunu cozemediginden bi titreme yasanıyor el ile manuel olarak 1. vitese gecirdigimde bu sorun ortadan kalkıyor :(
6- aracı aldıgım gunden 5 10 gun sonra sol arka kapıdan surekli olarak bir ses gelmekte. 2 kez servise goturmeme rağmen sorun hala devam ediyor. bu sorun ile karşılaşıp çözüm bulan arkadaş varsa çözümü paylaşırsa sevinirim.
7- dun gostergelerde sarı uyarı ışığının yandığını gördüm. umarım sıkıntı yaşayacağım anlamına gelmiyordur.
uzun bir yazı oldu farkındayım ama yaşadıklarımı ve soruları burada paylaşamıyacaksam nerede paylaşıcam dimi :) yahya_evo kardeş boya koruma yaptırmanı tavsiye ederim. arac siyah olduğundan çizikleri çok çabuk belli ediyor. ayrıca oto yıkamacılarda dikkat et fırça kullanmasınlar. mikro fiber bez ile kurulansa dahi araç da yine çizikler oluşuyor haberin olsun. araç ile ilgili yaşadıklarımı buradan paylaşmaya devam edicem.
herkese kazasız, problemsiz sürüşler...
sanırım araç dualogic
1. normaldir. 90 dereceye gelmeden girmiyor. gelse bile klima açıksa girmiyor :)
2. klima açıktır. (süre varsa bende bilmiyorum)
3. çok çok çok yavaşladıysan(5 km/h gibi) durduğunu varsayıp devreye geçiyor.
4. geri kaydırma olayı eğim ile alakalı. eğer yüksek eğimde kayıyorsa baktırmak gerekebilir.
5. ben farketmedim, bir daha bindiğimde dikkat ederim.
6. ben bilmem forumdaki üstadlar daha iyi bilir :)
7. ne ışığı yandı, yani simge neyin simgesiydi?
bende de evo siyahı var, tozlansa rüzgarda bile çiziliyor. ne kadar dikkat ettiysem yine çizilmeyi engelleyemedim :(
listeye beni ekleyın yaw =)
yücel biçer istanbul evo 1.3 dınamıc skydowe evo siyahı
Emre çok güzel açıklamış soruları
6-) Araçta servisin çözemediği bir sorun tıkırtı var. Muhtemelen önemli değil ama başka servise göstermekte fayda var.
7-) Muhtemelen yanlış anlamışsındır.
Bu arada ortalıkta az evo görüyorum diyen arkadaşlar için Punto Evoların tamamı İtalya da üretiliyor. Bulmak almak sıkıntılı bir süreç. İstediğiniz donanım paketi ile evo almak için 3 ay beklemek gerekebilir. Az olmasının sebebi bu.
Benide listeye ekleyin :)
sadece bzm semtte 6-7 tane evo var.hicbiride siyah degil:D ama hicibiride active deil :D:D
bana gore evo 10 üzerinden 10 numara 24 milyara pardon 12si vergi 12 milyara baska ne alınabilir merak ediyorum..
Aracı alalı 6 ay oldu ilk zamanlar bende fazla evo görmüyordum. Dün arabayı park ettiğim yerde 3 tane evo gördüm benimkyle 4 evo vardı.
Özellikle bu reklam çıktıktan sonra evo sayılarında hafif bir artış oldu sanırım. Şunu kabul etmek gerekir bu sınıfın en çok tutan ve satan arabası tartışmasız fiesta olmuştur. Her yerde fiesta var. Ama güzel bir şey değil ya ortalıkmalı gibi:)