merhaba arkadaşlar,
Bugün aracımın yağ seviyesinde eksilme farkettiğim için servise bıraktım. Aracım 11,250 km de. Maslak akpınar da şu an. Servisten bana bildirilen bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim..
Fiat tüm servislerine yaptığı bir güncellemede Multiair motorlar için 5496 nolu tamim adında bir duyuru yayınlamış.Bu işleme göre sanırım sibop ayarları ile ilgili bir bakım yapılıyormuş.. garanti kapsamında ve ücretsiz..Benim araca bu güncellemeyi yapacaklar bugün.
Konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan bir arkadaş detay paylaşırsa sevinirim.
syg.
bende de yag eksiltme oldu kullama klavuzunda da yzaıyor ilk 6000km yag eksiltme oabilir diye. kullanma tarzına göre degişebilirmiş. bende eksilttigini görünce kızmıştım sonra gösterdiler yazdıgını. ikinci konuda belli şase aralıklarına yapılacakmış. digerlerinin yazılımı zaten güncelmiş...
Öncelikle teşekkürler. az önce servisten aradılar ve yağ-yağ filitresi ve hava filitresi değişimi için 215 TL alacaklarmış. Ayrıca ilk yağ değişiminden sonra yapılan bir temizlik varmış bu fiyatın içinde( motoro bi kimyasal konup 1 saat rolantide çalıştırılıyomuş vs.. ) bana fazla bi tutar gibi geldi siz nedersiniz?
selam arkadaslar, 11.01 tarihinde aracıma kavustum. bundan onceki aracım otomatik vitesti. s&s ozelligine alısmam biraz zaman alıcak gibi. arac devir dusurdugu zamanda bile frene basmadan motor durduruyo ve hemen calıstırıyor. yakıt tasarrufu acısından ii bi ozellik ama trafigin cok sıkısık oldugu durumlarda kullanmak ne kadar faydalı bunu zamanla goricem. sanki arac surekli s&s ozelligini kullanırsa bozulacakmıs gibi geliyo. benim acımdan s&s devreye girmedigi zamanlarda ise geri kaydırması biraz sıkıntılı tabi herkes bu sekilde dusunmeyebilir. dusuk hızda or:60 ile giderken vitesi 5' e geciyor. servise sordugumda daha az yakıt harcaması acısından boyle kurgulanmıs arac. arac ben dahil goren ve aracın icine binen herkes tarafından cok begenildi. insallah beni uzmez. kullandıkca yasadıgım deneyimlerimi buradan paylasıcam.
Eco modu rampalarda can sıkabilir. Ancak alıştıkça gaza köklediginizde 1 sn civarında dogru vitesi vuldugunu göreceksiniz. Sonucta tam otomatik bir şanzıma degil. otomatik modda iken yuvadan cıkartmadan vites arttırıp azaltabileceginiz nadir belki de tek otomatik fiattadır. Eco dan cıkartıp normal auto modunda da kullanabilirsiniz. Sonuçta yarı otomatik oldugu için sürüş modu programlaması tam otomatiklere göre daha azdır ve bazen siz müdahale etmek durumunda kalıyorsunuz. Benzinli bir araçta düşük devir yüksek vites ekonomik olmak zorunda.Ben genellikle rampalarda eco dan cıkartıyorum ve auto da devam ediyorum.İniş ve düz yollarda ise eco hep acık.
Yakıt tüketimim ilk 12 bin km de 7.5 lt/100 km civarında idi. Sonra sıfırladım ve kış etkisiyle 8.4 lere cıktı...Benzin fiyatları da artınca lpg taktırdım artık. Daha yeni takıldıgı icin net bir tüketim veremeyecegim ama 33 kuruşluk bir tüketim yerine kabaca 20 kuruş bile iyi bir tüketim. İlk depo bitmeden fullemiştim ve 16 kuruş yakmıştı. Ama dedigim gibi 1-2 depo bitince net yazılabilir.
Selamlar
Arkadaşlar evo tamponlarını boyatan var mı ben aracımı mart basında teslım alıcam beyaz ve tamponları ınanılmaz gozume batıyor boyatan var mı fotoları olan
mümkün oldukca forum ve bloglarla gorus ve sorunlarınıza yanıt vermeye calısacagim.
kampanya ve diger knoularda da sizi bilgilendirecegim.
arac konusunda bilgi destegi duyarsanız mail yoluyla yazarsanız size 1 gün içinde donmeye calısırım.
arac tavsite-takas-alım-sigorta-öneri gibi her knouda mail yoluyla kısa bir ihtiyacınızı belirten yazı ve iletisim adresinizi bırkaırsanız size donmeye calısırım.
fiat konusunda her turlu beklenti ve sikayetinizi de yazarsanız bunları merkeze ileteceğimden emin olabilirsiniz.
görüş ve fikirlerinizi öğrenmek ve FIAT'dan istediginizi geri almanız için burdayım.
Saygılarımla;
Cenk Bugdaycı
Pazarlama Uzmanı
cenk@enrikoaliberti.com
FIAT Enriko Aliberti Otomobilcilik Tic.San.AŞ.
mümkün oldukca forum ve bloglarla gorus ve sorunlarınıza yanıt vermeye calısacagim.
kampanya ve diger knoularda da sizi bilgilendirecegim.
arac konusunda bilgi destegi duyarsanız mail yoluyla yazarsanız size 1 gün içinde donmeye calısırım.
arac tavsite-takas-alım-sigorta-öneri gibi her knouda mail yoluyla kısa bir ihtiyacınızı belirten yazı ve iletisim adresinizi bırkaırsanız size donmeye calısırım.
fiat konusunda her turlu beklenti ve sikayetinizi de yazarsanız bunları merkeze ileteceğimden emin olabilirsiniz.
görüş ve fikirlerinizi öğrenmek ve FIAT'dan istediginizi geri almanız için burdayım.
Saygılarımla;
Cenk Bugdaycı
Pazarlama Uzmanı
cenk@enrikoaliberti.com
FIAT Enriko Aliberti Otomobilcilik Tic.San.AŞ.
BENZİNLİ FİYATINA DİZEL KAMPANYASI:
son mısır krizi ve gleen yeni finansal raporlara göre petrol fiyatları 100 doalr seviyesinden ki bi haftada 87 $ dan bu seviyeye geldi.
150 ve 200 dolarlı seviyeler konuşuluyor.
ayrıca dizel satışları 2010 da 50 % den 65 % e fırladı.ayrıcaq
2.elde de yüksek deger elde edeceğini hesaba katınca fiat ın düzenlediği bu kampanyadan herkesin yararlanması gerektigini düsünüyorum.
özellikle 2011 de filo alımı yapacak rent a car firmaları lineanın bu indirimle sınıfındaki dizel rakiplerinden 2000 tl ucuz kaldığını unutmaması gerek diye düsünüyorum.
Cenk Bugdaycı
Pazarlama Uzmanı
cenk@enrikoaliberti.com
1- Halit BEBEK - Ankara - 1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic - Beyaz -S&S
2- Emrah Atış - Ankara - 1.4 Fire Dualogic Evo Active - Beyaz
3- Burak Balcı - Balıkesir - 1.4 Fire ?????? Evo Active - Kırmızı
4- Hakan Karataş - Mersin - 1.4 Fire Manuel Evo Dynamic - Siyah
5- İlker ESENER - İSTANBUL - 1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic - Siyah -S&S
6-Aydın Dalsız- Gaziantep- 1.3 multijet dynamic
Evo dinamik 1.4 77 beygir milas muğla
izmirde ikamet ediyorum.
elimden geldiğince fiat calısanı olarak arac alım-servis gibi konularda ihtiyac ve sikayetelrinizi dinlemek için burdayım.
izmir ana bayısıınde görevliyim.ama sirket kimligini katmadan su asamada yazısmay ıtercih ediyorum.
bu nedenle fiyat isteyen ya da bir sorunu ileten arkadaslar tel bırkaıp mail yoluyla kontak kurarlarsa daha seri dönebilirim.
tüm forumları 2-3 günde bir check edebiliyorum.ama maillere her gün donuyorum.
saygılarımla;
cenk bugdayci
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri