Sonuçlar: Evonuz Dizel mi Benzinli mi ?

Katılımcı sayısı
498. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 1.3 16v Mjet 75 BG

269 54.02%
  • 1.4 8v Fire 77 BG

180 36.14%
  • 1.4 16v Multiair 105 BG

49 9.84%
Sayfa 40/46 İlkİlk ... 20363738394041424344 ... SonSon
905 sonuçtan 781 ile 800 arası

Konu: Evo'cular Buraya - Evo Kardeşliği :)

YAHYA K. B...
    yahya_evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    63 YH 725
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar tekrar selam,
    2 aydır evo'cuyum. ve arabaya resmen aşık oldum. evo siyahı ( ben ismini "karayılan" koydum)

6000 km'deyim. ilk 2000'de yakıt sarfiyatı gözümü çok korkutmuştu (8,5/100)
    ama şu anda 5,5/100'e sabitlendi ve çok memnunum.

bir kaç sorum olacak;
    - arabaya boya koruma tavsiye eder misiniz? servis 150 TL'ye yapıyor?
    - orijinal evo sürücü kolluğu bulamadım. aksesuar olarak henüz servislerde yok. yan sanayiden taktıran arkadaş var mı aramızda?
    - arabam dualogic. s/s modundayken yokuşta kaydırıyor. diyelim ki yokuşta durduk ve ayağımız frende. o anda s/s'u iptal ettiğimizde hillholder derhal devreye giriyor mu? yoksa durmadan önce mi s/s'u iptal etmek gerekiyor. ben çözemedim de.

kazasız belasız cezasız ve keyifli sürüşler herkese...
    bu arada beni neden listeye dahil etmediniz anlamadım
    yahya1907

Emre Sahin
    emresahin83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 20

Alıntı yahya_evo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar tekrar selam,
    2 aydır evo'cuyum. ve arabaya resmen aşık oldum. evo siyahı ( ben ismini "karayılan" koydum)

bir kaç sorum olacak;
    - orijinal evo sürücü kolluğu bulamadım. aksesuar olarak henüz servislerde yok. yan sanayiden taktıran arkadaş var mı aramızda?
    - arabam dualogic. s/s modundayken yokuşta kaydırıyor. diyelim ki yokuşta durduk ve ayağımız frende. o anda s/s'u iptal ettiğimizde hillholder derhal devreye giriyor mu? yoksa durmadan önce mi s/s'u iptal etmek gerekiyor. ben çözemedim de.

arabalarımız aynı yakıt benim gözümü halen korkutuyor. sabit hızlarda müthiş düşük, trafikte felaket ama istanbulda 5.5'i nasıl yakaladın?

s/s açıkken hillholder devreye girmiyor. iki şekilde yapabilirsin. yanlışsa ustalarım düzeltir.
    1. ışık yanmaya yada ilerlemeye yakın ayağı frenden çekip tekrar basmak. bu sayede s/s devre dışı kalacak hillholder devreye girecek.
    2. fren yerine s/s devre dışı bırakma düğmesine tıklayınca araç frenden çekilmeyi beklemeden çalışacak.

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

Alıntı yahya_evo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar tekrar selam,

bir kaç sorum olacak;

5.5 çok iyi bir tüketim muhtemelen şdışı kullanımda.

aracınızda hillholder içeren paket mevcut mu? active lerde bildiğim kadarıyla yok en azından bende yok

kolçak için modifiye bölümünde amiralla hanımın paylaştığı 37 liraya deri ve spor dikişli hoş bir ürün var gp evo uyumlu yazıyor. kendisi sipariş vermiş ürün eline ulaştığında bende amiralla hanımın gözlemlerine göre alıp almamaya karar vereceğim..

Emre Sahin
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

dualogictir o yüzden hillholder vardır.
    ben cevabı dualogic için yazmıştım..

5.5'i bende görüyorum ama ist. yolunda 70-80 arası giderken yoksa şehre indiğim an direk fırlıyor..

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

ş içi 5.5 benzinli bir araç için istediği kadar eko modda olsun çok uçuk bir değer benim %40 şiçi %60 şdışı köy yolu tüketimim 6.4 şuan son 500km için.. ama 5.5 yakalanmaz değil buradan bir izmir yapsam 1100km bildiğim kadarıyla gaziantep izmir arası fazla iniş yokuş değil %80 ova. 5- 5.5 arası çok rahat 100km hızda yakalanabilir.

doğru dualogic aklıma gelmemişti teşekkür ederim.

fikret gümüş
    fiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34 GH 55
    Edilen teşekkür: 447

Standart arac tutmak

arkadaşlar ben çocukken bogazda denize girip betona yatıp araba tutmaca oynardık hangi araba daha çok gecicek diye reno veya murat,anadol olurdu şimdi olsa evoyu tutsak herhalde yenilirdik yeni çıkan araçlar içinde teslimatmı bekleniyor yoksa arac tutulmadımı..saygılar..

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

aracın tutulup tutulmadığını forumdaki 1 yıl içerisinde evo alanların sayısından anlayabilirsiniz. ilk çıktığında çok konuşuldu tutulmaz diye fakat bence iddialı bir araç evo , tutuldu ve tutulacaktır daha diye düşünüyorum..

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre Sahin
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı fiko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben çocukken bogazda denize girip betona yatıp araba tutmaca oynardık hangi araba daha çok gecicek diye reno veya murat,anadol olurdu şimdi olsa evoyu tutsak herhalde yenilirdik yeni çıkan araçlar içinde teslimatmı bekleniyor yoksa arac tutulmadımı..saygılar..
    hocam güzel söylemişsin ama o zaman senin söylediğin gibi 3 tane araba varmış. araç markası bile değil araba.
    şimdi marka, model say say bitmez.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre Sahin
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı yolcu27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ş içi 5.5 benzinli bir araç için istediği kadar eko modda olsun çok uçuk bir değer benim %40 şiçi %60 şdışı köy yolu tüketimim 6.4 şuan son 500km için.. ama 5.5 yakalanmaz değil buradan bir izmir yapsam 1100km bildiğim kadarıyla gaziantep izmir arası fazla iniş yokuş değil %80 ova. 5- 5.5 arası çok rahat 100km hızda yakalanabilir.

doğru dualogic aklıma gelmemişti teşekkür ederim.
    bende aynısını düşünüyorum. 5.5 hatta dahada altını dümdüz yolda sabit hızda anca yapıyoruz. dur kalklarda felaket tüketim oluyor.

YAHYA K. B...
    yahya_evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    63 YH 725

Standart teşekkürler...

Alıntı yolcu27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5.5 çok iyi bir tüketim muhtemelen şdışı kullanımda.

aracınızda hillholder içeren paket mevcut mu? active lerde bildiğim kadarıyla yok en azından bende yok

kolçak için modifiye bölümünde amiralla hanımın paylaştığı 37 liraya deri ve spor dikişli hoş bir ürün var gp evo uyumlu yazıyor. kendisi sipariş vermiş ürün eline ulaştığında bende amiralla hanımın gözlemlerine göre alıp almamaya karar vereceğim..
    aracımda hillholder mevcut evet. arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi fren-devam-tkrar fren yaparsak (küçük bir kandırmaca) s/s devredışı oluyor ve hillholder aktif oluyor. yahut da manuel de s/s devredışı bırakılabiliyor. (ancak yokuşa gelmeden yani frene basmadan deaktif yapmak gerekiyor)

5,5/100 lt/km meselesi ise;
    aracı istanbul trafiğinde ölçmedim. son bir aydır urfa'dayım ve burda kullandım. ancak dur kalkı fazla olmayan kısmen şehir içi ama sehirler arası kalibresinde bir yol diyebilirim. ortalama hızım sanırım 70-80 km gibidir. bu arada 3000'den sonra araba resmen kendini aşıyor ve sarfiyat %40 aşağılara düşüyor. bisiklete biner gibi geziyorsunuz. bu çok güzel

bu arada amiralla hanım sürücü kolçağı aldığında izlenim ve resmini paylaşırsa çok memnun olacağım. servis kolçağın bir iki aya kadar geleceğini ama fiyatın 250 civarı olabilecğini söyledi. 37 nerde 250 nerde...

teşekkürler selamlar sevgili evo'cular.
    yahya1907

Güney ...
    evo_dynmc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 31

Alıntı emresahin83 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende aynısını düşünüyorum. 5.5 hatta dahada altını dümdüz yolda sabit hızda anca yapıyoruz. dur kalklarda felaket tüketim oluyor.
    aynen ben de düz yolda 5.5 görmüyor ama dur kalklarda 10-15-20...

Onur mert
    kalyente - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı emresahin83 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabalarımız aynı yakıt benim gözümü halen korkutuyor. sabit hızlarda müthiş düşük, trafikte felaket ama istanbulda 5.5'i nasıl yakaladın?

s/s açıkken hillholder devreye girmiyor. iki şekilde yapabilirsin. yanlışsa ustalarım düzeltir.
    1. ışık yanmaya yada ilerlemeye yakın ayağı frenden çekip tekrar basmak. bu sayede s/s devre dışı kalacak hillholder devreye girecek.
    2. fren yerine s/s devre dışı bırakma düğmesine tıklayınca araç frenden çekilmeyi beklemeden çalışacak.
    start stop açıkken yokusta hillholdere devreye almak içi vitesi bir kere + yönüne hareket ettirin motor çalışacak ve hillholder devreye girecektir.

Güneş Göztepe
    sunlogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 4

arkadaşlar merhaba, ben de s&s ile yaşadıklarımı paylaşıcam, ayrıca bir kaç sorum olacak (s&s özelliğini uyku modu diye tarif edicem ).
    1- s&s motor soğukken devreye girmiyor normalmidir ?
    2- s&s modundayken araç motoru uyku moduna geçiyor güzel bunda sıkıntı yok. ancak ayagım frende olmasına ragmen, uyku modundan çıkarak motor calısıyor
    3- cok yavasladıgımda ama araba yürür durumda iken s&s hızlı bir şekilde motoru uyku moduna geçirip hızlı bir şekilde bu moddan çıkartıyor. aracın tam durmadan bu sistemin devreye giriyor olması can sıkıcı
    4- s&s devredeyken yokuş yukarı konumda fren yapıp durdugunuzda arac uyku moduna geciyor ayagınızı frenden cekip aracın calısmasını sağlarsanız arac geri kaydırabiliyor. ama ayağınız frendeyken vitesi '1' konumuna getirip calısmasını sağlarsanız geri kaydırmıyor. s&s kapalı ise araç bazı durumlarda geri kaydırabiliyor bunu bende cozemedim.
    5- yoğun tarafikte ilerlerken vitesi 2 ye gecirdikten sonra yavaslamak gerektigi anlarda arac vitesi 2 den 1 e gecirirken sanırım bunu cozemediginden bi titreme yasanıyor el ile manuel olarak 1. vitese gecirdigimde bu sorun ortadan kalkıyor
    6- aracı aldıgım gunden 5 10 gun sonra sol arka kapıdan surekli olarak bir ses gelmekte. 2 kez servise goturmeme rağmen sorun hala devam ediyor. bu sorun ile karşılaşıp çözüm bulan arkadaş varsa çözümü paylaşırsa sevinirim.
    7- dun gostergelerde sarı uyarı ışığının yandığını gördüm. umarım sıkıntı yaşayacağım anlamına gelmiyordur.

uzun bir yazı oldu farkındayım ama yaşadıklarımı ve soruları burada paylaşamıyacaksam nerede paylaşıcam dimi yahya_evo kardeş boya koruma yaptırmanı tavsiye ederim. arac siyah olduğundan çizikleri çok çabuk belli ediyor. ayrıca oto yıkamacılarda dikkat et fırça kullanmasınlar. mikro fiber bez ile kurulansa dahi araç da yine çizikler oluşuyor haberin olsun. araç ile ilgili yaşadıklarımı buradan paylaşmaya devam edicem.

herkese kazasız, problemsiz sürüşler...

Emre Sahin
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

sanırım araç dualogic

1. normaldir. 90 dereceye gelmeden girmiyor. gelse bile klima açıksa girmiyor
    2. klima açıktır. (süre varsa bende bilmiyorum)
    3. çok çok çok yavaşladıysan(5 km/h gibi) durduğunu varsayıp devreye geçiyor.
    4. geri kaydırma olayı eğim ile alakalı. eğer yüksek eğimde kayıyorsa baktırmak gerekebilir.
    5. ben farketmedim, bir daha bindiğimde dikkat ederim.
    6. ben bilmem forumdaki üstadlar daha iyi bilir
    7. ne ışığı yandı, yani simge neyin simgesiydi?

bende de evo siyahı var, tozlansa rüzgarda bile çiziliyor. ne kadar dikkat ettiysem yine çizilmeyi engelleyemedim

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ycl bcr
    cakalsari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 21

listeye beni ekleyın yaw =)

yücel biçer istanbul evo 1.3 dınamıc skydowe evo siyahı

Şafak Ç
    SKELETER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 176

Emre çok güzel açıklamış soruları

6-) Araçta servisin çözemediği bir sorun tıkırtı var. Muhtemelen önemli değil ama başka servise göstermekte fayda var.
    7-) Muhtemelen yanlış anlamışsındır.

Bu arada ortalıkta az evo görüyorum diyen arkadaşlar için Punto Evoların tamamı İtalya da üretiliyor. Bulmak almak sıkıntılı bir süreç. İstediğiniz donanım paketi ile evo almak için 3 ay beklemek gerekebilir. Az olmasının sebebi bu.

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozgur Symnoglu
    ozgurse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 64

Benide listeye ekleyin

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

sadece bzm semtte 6-7 tane evo var.hicbiride siyah degil ama hicibiride active deil
    bana gore evo 10 üzerinden 10 numara 24 milyara pardon 12si vergi 12 milyara baska ne alınabilir merak ediyorum..

ersan balkan
    OPTS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 35

Alıntı fiko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı alalı 6 ay oldu ilk zamanlar bende fazla evo görmüyordum. Dün arabayı park ettiğim yerde 3 tane evo gördüm benimkyle 4 evo vardı.
    Özellikle bu reklam çıktıktan sonra evo sayılarında hafif bir artış oldu sanırım. Şunu kabul etmek gerekir bu sınıfın en çok tutan ve satan arabası tartışmasız fiesta olmuştur. Her yerde fiesta var. Ama güzel bir şey değil ya ortalıkmalı gibi

fikret gümüş
    fiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34 GH 55
    Edilen teşekkür: 447

Alıntı OPTS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı alalı 6 ay oldu ilk zamanlar bende fazla evo görmüyordum. Dün arabayı park ettiğim yerde 3 tane evo gördüm benimkyle 4 evo vardı.
    Özellikle bu reklam çıktıktan sonra evo sayılarında hafif bir artış oldu sanırım. Şunu kabul etmek gerekir bu sınıfın en çok tutan ve satan arabası tartışmasız fiesta olmuştur. Her yerde fiesta var. Ama güzel bir şey değil ya ortalıkmalı gibi
    evet söyledigin aracla punto evo arasında tercihimi bildigim motor olan multijetten yana kullandım.halen bekliyorum problem 3 aya yakın bekleme süresi bunu anlatmak istemiştim.saygılarımla