1500-2100 devirleri arasında kullanın. Gaza da çok yumuşak basmak gerekiyor.
bugn test ettim 1.4 fire motor da 5. vites 100 - 110 km hızla sabit 5.0 lt gayet uygun![]()
1500-2100 devirleri arasında kullanın. Gaza da çok yumuşak basmak gerekiyor.
eğer düz bir yolda isem süratimde 60 km/saat ise kesinlikle 5. vitesi kullanırım
ancak hızlanma gerektiğinde 1 vites düşürüp ambeleye kalkmak ve 2500 gibi bir devirde vitesi yükseltmek en makul kullanım olur ki buda yakıt tüketimine olumlu yansır
arkadaşların dediği gibi en yüksek vites en düşük devir kuralına katılıyorum ama bundada dikkat edilecek husus aracın motorununun performans limitlerinde bunu uygulamak yoksa tabiki 5. viteste 40 km/saat 1500 devir ile kullanmaya kalkarsanız tüketim otomatik olarak 20 litreye çıkacaktır
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Punto Evo en ekonomik kullanmak için yolun eğimine göre vites değiştirmek gerektiği zaman (yükselt-alçalt) ekrandan uyarıyor.. bazen 50 km de 6. vitese geçilmesi gerektiğini belirtiyor.
Arabayı çok düşük devirde kullanmak mazot pompasının ömrünü kısaltabilir(Dizeller için). Üç kuruş kar edelim diye pompayı bozmak da var.
Mehmet, önemli olan şey motorun zorlanmamasıdır.Sıfır eğimde 1500d/d ile sabit süratle gidilebilir.Ancak hızlanmak istenildiğinde özellikle de yokuşlarda bu devirde aracı zorlamak motora zarar verebilir.Bu durumda vites küçültmek gerekiyor.Yani gaza yüklenmeden düşük devirde sabit süratte gidilebilir, herhangi bir problem olmaz.Tabi arada sırada üst devirleri de görmeli motor,
Bir de sadece mazot pompası değil benzin pompası da bozulabilir düşük devirde gaza yüklenildiğinde, özellikle de boş depoyla...
çok teşekkür ederim ben korkuyorum dizel arabada herkes bişey diyo
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri