iyiki böyle bir konu açmak aklıma gelmiş
her zaman punto şöle kötü böle kötü
yok kronik arızası var yok bilmem nesi var diyenlere de
bu konu ve içinde yazılan mesajlar kapak olsun
Printable View
iyiki böyle bir konu açmak aklıma gelmiş
her zaman punto şöle kötü böle kötü
yok kronik arızası var yok bilmem nesi var diyenlere de
bu konu ve içinde yazılan mesajlar kapak olsun
yok, ilk sebebi hakkında birşey söylenmedi ama, conta kaynaklı olduğuda söylenmedi.
sadece bir parçadaki problemden dolayı o kraşıklık ve hararet olmuş dediler.
radyatörü..vs değiştirdiler.
conta mevzusuna hiç girmediler.
bir parçadaki problemden dolayı bu karışma olmuş ve hararet yapmış demişlerdi.
radyatör ve birkaç parça değişmişti.
conta harici bir şeyden yağa su karışması imkansız
belki ilk önce devirdaim pompası bozulup araç hararet yapmış
bunun sonucundada contayı yakıp yağa suyu karıştırmıştır
asıl sorun devirdaimden veya termostattan kaynaklandığı için onlar contayı değiştirmişlerdir ama size öbür parçaların neden olduğunu anlatmışlardır
1 hafta önce araç 59000 km de. gaz kesmeye basladı ve yolda kaldım. tabi müslüm abi yardımıyla atlattaık sorun. tekrar tesekkürler kavaklıdere oto
Merhaba,
Aynı sorundan dolayı bende yolda kaldım ilk defa GP ile. Hararet yükselmesine rağmen ikaz lambası hiç yanmadı ama motordan gelen değişik bir ses farkettim ve bir koku vardı. acil servisi çağırdım. devirdaim pompası dağılmış. hiç su kalmamış araçta. dediğim gibi hiç bir uyarı vermedi...devirdaim pompası değişmesine rağmen yapılan testlerde silindir kapağında sızıntı varmış ve 3 gündür serviste bekliyor. conta yandıysa contayı değiştirip vericekler ama kapakta sorun varsa 4-5 gün daha burada kalıcak dediler... siz siz olun 2-3 günde bir GP nizin suyuna yapına ve sesine bakın çünkü bu gibi önemli durumlarda uyarı vermiyor araba. yolda kalınca anlıyorsunuz. umarım bu durum arabanın değerine zarar vermez. bu konuda fikirlerinizi bekliyorum..teşekkürler
Ben bikeresinde yolda kalıyordum. ama arızadan dolayı değil benzin bitmişti :) ibre sondaydı ama ıkına ıkına en yakın benzinliğe kadar ulaştırmıştı beni.
cevat üzücü bir durum aracın hararet göstergesi çalışmıyormuydu peki farkedemedinmi hararet yaptığını
ses yapana kadar devam ettiğine göre felaket tellallığı yapmamayyım ama
üzülerek söyliyim üst kapağı çatlaşmış olma ihtimelin baya yüksek sadece contayla kurtarabilirsen ne güzel sevin bence eğer üst kapak çatlattıysan
masraf açısındanda yandın demektir
çok geçmiş olsun
cevat üzücü bir durum aracın hararet göstergesi çalışmıyormuydu peki farkedemedinmi hararet yaptığını
ses yapana kadar devam ettiğine göre felaket tellallığı yapmamayyım ama
üzülerek söyliyim üst kapağı çatlaşmış olma ihtimelin baya yüksek sadece contayla kurtarabilirsen ne güzel sevin bence eğer üst kapak çatlattıysan
masraf açısındanda yandın demektir
çok geçmiş olsun
80binde daha hiç yolda bırakmadı. :)
2007 model aracım şuan 23000 de. İkinci sahibi olarak bunun yaklaşık 14000 km sini ben yaptım.. Nazar değmesin hiç yolda bırakmadı...
Ama bazı kronik sorunlarıda göz ardı edemem.. Misal halen arka kapılar aklına estiği gibi davranıyor.. Bazen normal açabiliyorum bazen zor açılıyor... havayla etkisi varmı yokmu bilemiyorum... Sanki güneşin altında kaldığında zor açılıyor.. Kulağa ilginç geliyor ama öyle...
Aracı 1.5 ay önce sıfır aldım . Bayiden tam çıkıyorum 2 Metre kadar geri geldim ve tak yolda kaldım .
Allaha şükür aracım henüz yolda bırakmadı...
wallaha benm araç 114 bin oldu. çok şükür kaza , boya çizik dahi yok ama korkmaya başladım bu sıralar sanki beni yolda bırakır gibime gelio :S
anca ses yapınca ve aynı anda koku gelince farkedebildim. kesinlikle hararet lambası yanmadı daha önce...bu seferde tam yanmadan durdum...ses devirdaim pompasından geliyormuş neysesi...ve contayı yakmış ama kapağa kesinlikle bir şey olmamış...contayıda değiştirdiler...ucuz yırttı her açıdan...uzatılmış garantiden karşıladılar hepsini.
50.500 km'de aldığımız GP'miz henüz fazla olmadı 53.000km'deyiz ancak üzücü bir durum yaşamadık. Bu 3000 km'de sadece keyfini çıkardık. Dayanamadım. Bende ehliyetimi alıyorum önümüzdeki ay.
Aldığımda 24500 km idi. Şu anda 46000 de aracım ve bugüne kadar hiç yolda kalmadım. İnşallah da hiç böyle birşey başıma gelmez. Ancak bir keresinde beni yolda bırakacak bir arıza oluştu. Neyse ki evin önünde farkettim ve doğruca servise gittim hallettiler. Eğer şehirlerarası yolda gelseydi başıma, kesin kalırdım yolda tam bir rezillik olurdu. Alternatörün konjüktörü bozulmuş, direksiyon sertleşti, göstergede akü lambası ve sarı renkli içinde ünlem olan lamba yanıyordu. araba aküyü şarj etmiyormuş. konjüktör orjinal parça 30 liralık bişeymiş zaten 20 lira da işçilik aldılar hepsi 50 liraya halloldu.