2004 yılından beri 3 farklı punto kullandım.Hiçbirisinde yolda kalmadım...
Printable View
2004 yılından beri 3 farklı punto kullandım.Hiçbirisinde yolda kalmadım...
Ekimde akü bitmişti, onun dışında arıza nedeniyle yolda kalmadım.
66.ooo km Maşallahı var:))
bağımlılık yapıyo bu araba :cool:
yaşadığınız birinci arıza
yani motor yağına soğutma sıvısının karışması problemi motor silindir kapak contasını yaktığında karşılaşılan bir problemdir
üst kapak contasınıda hararet yaparsa motor yakar
yani sizin aracınız daha öncede hararet yapmış ve contayı yakmış daha sonrada suyu yağa karıştırmaya başlamış ve su azaldığı için tekrar hararet
yaparak yolda kalmanıza sebeb olmuş
burada incelenmesi gereken aracın ilk hararet yapmasının nedeni neymiş bununla ilgili size bir açıklama yapıldımı
Aman dostum dikkat et.karlı ve kaygan zeminde eco modunu kullanmanı pek tafsiye etmem.arabayı yüksek vites-düşük devir kullanırsan kaygan zeminlerde sürekli fren kullanmak zorunda kalırsın.düşük vites-yüksek devir kullanırsan motor freni ile fren kullanmadan bile kontrolü rahat sağlarsın.
Yasemin abla nerden alıyodun yakıtı?
84000 km. kar tipi sagnak yagmur hepsini basarıyla gectik puntomla. 3 sene once fena kar yagmıstı. ankaradan istanbula gidiyorduk tem de zincirleme kaza olmustu. Kazan dan gitmek zorunda kalmıstık. kar lastiklerim vardı. Onumde AUDI A6 quattro arkasında ben canavar gibi gidiyorduk. yanda mercedesler passatla pati cekerken ben yanlarından geciyordum. sanırım daha baska soze gerek yok. Puntolarımızı Allah nazardan saklasın.
saygılar
2006 model 71000 km deyim maşallah hiç yolda bırakmadı beni ....
Maşallah yolda kalan puntocularımız çok az onlardada ciddi sıkıntılar olmamış ne sevindirici :)
280 KM'DE HİÇ YOLDA KALMADIM :cool:
BİRAZ KOMİK OLDU AMA İNŞALLAH BİZİ ÜZMEZ.
üzmez üzmez :) yeterki aracın bakımlarını aksatmayın :)
Beylikdüzü'nden geçerken frene sert bastım sanki ön tekerlerden birisi tutuyor birisi tutmuyormuş gibi sola çekti araç, klimayı kapattım sorun düzelir gibi oldu tekrarlayınca yolda kalmayayım dedim hemen birmot a girdim 1 km uzaklıkta idi.. saat 18:00 i geçtiği için kimse bakmadı, sinirlenip sertçe defalarca frene bastım sonunda düzeldi.. ardından adanaya kadar gittim.. :) üstünden 10bin km geçti bi daha öyle bi sorun yaşamadım servise gösterme ihtiyacı da duymadım..
olayı anlattığım kişiler "diskin arasına minik bir taş girmiştir; disk yüzeyini sert fren yaparak temizlemişsindir" dediler rahatladım..
iki gp ile şuan toplam 180.000 km yi geçtim, tık yok...