Alıntı KaMiKaZe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ertuğ daha iyi biliyorsun değil olay ben araştırıyorum, okuyorum sende araştır sende oku sen çok biliyor ol.
Ölçümleri tam yapan aletler son kullanıcılar için üretilmiyor, sonuçta turbonun tam olarak kaç bar bastığı son kullanıcıyı değil daha çok onu üreteni veya geliştireni ilgilendiriyor. Bu tarz ölçüm yapan aletleri basınçla veya vakumla işi olan fabrikalarda görebilirsin, gaz dolum tesisleri mesela.
Ölçümün doğruluğu sadece ölçümü yapan aletlede ilgili değil bu aletlerin kalibrasyonu, ölçüm yapılan yerin konumu bile ölçümde etkili.

aynısı eksoz emsiyon ölçüm cihazları veya dyno cihazları içinde geçerli onlarında farklı durumlara ölçümlere göre kalibre edilmesi gerekli.
Şahit olduğum ve çok şaşırdığım, boğaziçi üni makina müh. ait bir laboratuvarda emisyonu düşürecek cihazlar üretmek için çalışırken, her dyno ve emisyon ölçümü için 1-2 saat kalibrasyon yapıyor olmarıydı.

en basitini söyleyim sen anla, müzisyensin çaldığın müzik aletini bile eline alıp direk çalamıyorsun onun bile akorda ihtiyacı var.
orhan bence boşa uğraşıyorsun isteyen ölçsün yazsın çizsin hepsinin nasıl para tuzağı olduğunu tecrübe ederek öğrenirler elbet. bizim çip olayı vs vs örneklerini biliyosun. orhan ordaki basıncı görünce noluyo ben çok merak ettim bi anlatırmısın? afc falan takıp veya obd den o2 ölçüp basınca mı müdahale ediliyor bide şu bizim corsanın apexi si ellerinden öper haftasonu