merhaba bu özellik benim çok hoşuma gidiyor. ister elinizi çekin, açma tuşuna tekrar basın ve 2-3 saniye öyle bekleyin, isterseniz elinizi tek seferde çekmeden 2-3 saniye bekleyin ikisindede oluyor.
Printable View
Cevap verilmiş sanırım
bende yeni öğrendim bilgi için teşekkürler coşkun bey..
arkadaslar baska ozellık bılen varmı su dıjıtal klımada gosterge resmen devır gostergesı oluyor bır suru ozellık var ama bılmıyourz
benim araçta o düğme olmadığı için bilmiyordum :D
geçen ay bu özellik için baya uğraştım ancak olmamıştı, dün inat ettim oldu, şimdi araç dururken ve çalışır durumda olacak, klima kapalı konumdayken polen fitresinin ışı yanıyor ona 1 kere basın söndürün, sonra sürekli basarak bir süre bekleyin, klimanın tüm ışıkları yanacak ve polen filtresi butonu ile 37 nolu menüye girin, bu bölümde klimanın sağ göstergesinde deviri dijital olarak okuyabilirsiniz, yanlız 00 dan 99 a kadar menü özelliği var bu özelliklerin ne işe yaradığı forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz. menüler arasında polen filtresi butonu ile dolaşabiliyorsunuz, tüm özelliklerden çıkmak için klimayı kapatıp açmanız yeterli, yanlız dediğim gibi motor çalışacak ve durur pozisyonda olacaksınız, araç yürürken denedim menüye girmedi.
deneyelim
iç dolaşım düğmesi :)
https://a1107.hizliresim.com/11/7/27/3374.jpg
şu düğme yani şimdi kesin olarak ne yapıyoruz klima kapalıyken bu yanıyor.bir kere basıyoruz söndürüyoruz sonra uzun basılı tutuyoruz karşımıza menü çıkıyor 37. menüyü buuluyoruz tekrar düğmeye basıyoruz.hepsi bumu
iç dolaşım düğmesi :D ulen bide dalga geçiyorlar yaw
evo larda torpido soğutma özelliği yokmu yaw :( torpidoda hava kanalları var ama hiç soğuttuğunu görmedim :(
bende yeni öğrendim teşekkür ederim bilgiiçin
Bilenleriniz varmı bilmiyorum ama yeni bir özelliği keşfettim Gp'lerin :)
Teybimizin Menu bölümüne girip Speed Volume bölümünü Hight moduna aldığımızda araç hızlandıkca teyb'de çalan şarkının sesi artıyor aynı şekil araç yavaşladığında otomatikman sesi kısılıyor... :) Benim çok hoşuma gitti bilmeyen arkadaşlara duyurulur...
valla ben bi moda almadım dediğinizi de görmedim yarın bakıcam merak ettim :) ama sanırım ilk sahibi biliyormus ben iki senedir hep o sekilde kullandım kendi kendine sesi açıyor kısıyor :) :)
Olabilir ;) Menu bölümünden Speed Volume ye bakın görüceksinizdir :)
Bir tanede benden: Araç hareket halideyken Menu tuşuna basınca birçok fonksyion güvenlik amaçlı gizlenmiş oluyor. Araç çok yavaş hareke ediyor veya duruyorsa menü içindeki alt başlıkları görebiliyoruz.
bende bikaç şey yazayım t-jet sportlarla ilgili..
t-jet motorlarda orjinal bujiler ngk iridium olarak çıkıyor..
t-jet in ön takımdaki çoğu parçasının yan sanayisi yok..
orj. turbo basıncı 0.9 peak 0.5-0.3 arası continious
baskı balatası çoğu punto ve fiatın haricinde valeo marka yerine LUK marka.
acil frende flaşörlerin yanması sadece seri2 gp larda mevcut..
t-jet sportlarda sürücü camı tek dokunuş fakat yolcu camı tek dokunuş açılmıyor..
sürücü koltuğunda yükseklik ayarı en dipte olunca yolcu koltuğunda olmadığı için biri aşşada biri yukarda kalıyor çok yüksek sürücü koltuğunun konumu komik oluyor :D
bendende bitane teybin trafik info kısmı açık olduğu zaman trafik ve yol bilgisi hoporlölerden duyuluyor örnek tünel köprü otoban gibi hız şerit vs vs(izmir karşıyaka tünelinde bu uygulama var)araç fiorino
evet bunu bende farkettim..bilecikte bir tünele girdim,radyo açıktı..birden radyo yayını kesildi ve '' lütfen farlarınızı yakınız , tünel içinde hız kurallarına uyunuz vb.'' gibi şeyler dinledim .
bu torpidodan bagaj açma düğmesi evo'lara takılıyor mu? bilgisi olan varsa veya yaptıran...
Bende de sürücü camı bi basışla tamamen açılıyor ve tamamen kapanıyor , yolcu camı ise bi basışta açılıyor ama tek basışla kapanmıyor ya benim ki bozuk yada saçma bişi anlamadım :)
valla ben de bir sürü özelliğini yaklaşık bir senede keşfettim arkadaşlar...sırasıyla yazmak isterim...belki gözünüzden kaçmıştır..
1- Sıfır arabanın arka kapı gergileri 3-4 aylıkken ahır kapısı gibi bağırmaya başladı...sanırım dedim kendi kendime adamlar arkadan gelen arabayı uyarmak için yapmışlar...sesi duyan, arabanın kapısının açılacağını anlar yavaşlar...helal olsun iyi sistem...
2- Yaklaşık bir yıllık aracın ses gelmeyen yeri yokmuş meğer..bunu da keşfettim...fabrika iyi düşünmüş...seslere kulak ver sürekli bakımlı olsun aracın...
3- Torpido ve bagajda aydınlatma yok...bu çok iyi bi özellik...dağınıklığı kapatıyor karanlık...
4- Araç yaklaşık 5 aylıkken teyp volume tuşu bozuldu...çok önemli bir güvenlik sistemi koymuşlar dedim işte yine ...direksiyondan kontrol et trafikte sağlam git....slogan da buldum bu sisteme...
5- Adamlar başka bi güvenlik özelliği daha koymuşlar...tavan tutamaçları yok araçta...allah göstermesin bi savrulma anında kafanız falan çarpar...
6- Aracın 2. el fiyatları da gözardı edilmemiş...bir yıllık araçları öldü fiyatına isteyen mantığı görünce oooo ben bu arabaya yıllarca binerim neden satayım diyorsun...markaya sadakat yani ...
umarım yardımcı olmuşumdur kullanan ya da kullanmak isteyenlere...bu kadar gizli özellik keşfedebildim...artık yeni keşifler için önümüzdeki aylara bakacağız...keşfettiğim gizli özellikleri paylaşmaya devam edeceğim...
insanlar genelde sağ karın boşlugundan gıdıklanınca gülebiliyor güneş bey.
İyi günler.
Başlığın amacı belli, sizin buraya bunları yazmanız arabasına aşık olan bu forum topluluğunu tamamen kışkırtmak,kızdırmak.
Her yazdıgınız olumsuz şu foruma. Madem bu kadar memnuniyetsizsiniz,neden hala hergün buradasınız?
Sat. Sende rahatla, o gıcırtıları duyma, bizde rahatlıyalım senin gıcırtılarını duymuyalım.
Kötüleniyor araçlarımız bu konuda haklısın , bende katılıyorum. Ama bu paralara alabiliceğin en konforlu araba bu işte ne yazıkki. He donanımlısını alırsan şayet tadından yenmiyor ama oda çok fark ediyor ya. A
Ayrıca Güneş Bey gerçekten bu kadar kişide GP , EVO ,PUNTO , BRAVO vs. araç var yaptığınız bazen kışkırtıcı olabiliyor . :)
amaç kışkırtmak değil arkadaşlar...kışkırtma amacıyla yazmaya kalksam emin olun çıldırtabilirim kim kışkırmak istiyorsa...sadece yaşadığım sorunları yazıyorum...yazmaya da devam edeceğim (ahlak kurallarını aşmadan ki zaten asla aşmadım...haddim değil aşmam da)...forumda olma sebebime gelecek olursak zaten burası özgür bi platform ister burda olurum ister olmam bu beni ilgilendirir sadece...diğer arkadaşlar aracımın şurası şöle burası böyle deyince sorun olmuyor da ben yazınca neden bu kadar sorun oluyor çözemedim(bu konu için site yöneticilerinden de yorum isterim)...aykut bey; sizin gıcırtı diye nitelediğiniz yazdığım yorumlar direk başıma gelmiş durumlardır fazlası var eksiği yok....arabanıza ya da bu markaya aşık (sevdalı) olabilirsiniz; bu kişisel bi durumdur...binbir zorlukla insanlar borçlara girip sıfır araba alıyor ama karşılaştığı sorunlar ortada....ben bu forumda bi çok soruna NİTELİKLİ arkadaşlar sayesinde cevap buldum...sağ karın boşluğundan mı ayak altından mı göbekten mi ya da kulak arkasından mı gıdıklanır insan bilemem ama bu yorumlara gülüp geçin...daha güzel paylaşımlar için daha eğlenceli forumlar için gülümseyin... her defasında yazdığım gibi yakındır aracımı satmam....başka bi marka ya da başka bi model farketmez...yine farklı sorunlar yaşarsam gözlerimi kapatmam asla...DÜRÜSTCE yazarım yorumlarımı...yorumlardan rahatsız olmanızı da gerçekten anlamadım...Fiat Türkiye genel müdürü falan olsanız anlayacam da...ben sorun yaşadım yaşadığım sorunları da yazdım - paylaştım....olumlu yönleri de paylaşmaya devam edeceğim emin ol...umarım daha İNSANİ daha İYİ NİYETLİ paylaşımlarda karşılaşırız...İYİ GÜNLER..
bla bla bla.
Güneş bey;
Sitemim şundandır ki: Başlık ne başlığı? -Gp lerin en bilinmeyen özelliği
İnsanlar bu "özgür" platformda; bu konuyu konusuyorlar. Yani; bir Punto'nuz var ve bu Punto'nuzun ilgi çekici ancak çoğu kullanıcının pek bilmediği özelliklerini paylaşıyorlar. Yani kullanıcaların ilgisini çekicek,mutlu edicek olanlar.
Siz bu şikayetlerinizi "GP larımızın nefret ettirten özellikleri" yada ne bileyim "Punto'nun çıldırtan sorunları" tarzı başlıklarda yazarsanız bu özgür platformumuzu kurallara daha uygun bir şekilde kullanmış oluruz.
Saygılar.
haklısınız tabiki siteminizde...ancak;bazen gülümsemek gerek hayata...akışına bırakmak gerek...bi parça gülümseyebildiysek ne mutlu bizlere...tek amacım gülümsetmekti...tatlı bi bakış açısıyla olaylara bakmak, yaşadığımız nahoş durumları paylaşırken bi nebze olsun tatlı hale getirmekti...yeni yılda da hep gülümsemek umuduyla.Saygılar.
Arkadaş doğru söylemiş Güneş bey. Sizin yazdıklarınız Punto nun en bilinen özellikleri :)
Şaka bir yana yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.Ağzınıza sağlık.
Arkadaşlar ortada artniyetli ya da ortamı germeye yönelik birşey yok. Arkadaşımızda şikayetçi olduğu noktaları biraz esprili bir şekilde dile getirmiş. Bunda gücenecek, kızacak bir durum yok bence :)
Şurda hepimizin arabası üç aşağı beş yukarı aynı sonuçta. Tek derdimiz bunlar olsun :)
:)) hahaha cidden en bilinmeyen degilde bunlar '' en bilinen özelikkleri bence '' yanlış yerde yazılmış ama olsun yinede dogru bir paylaşım bu arada bende birşeyler eklemek istiyorum
1 - Fren balataları çabuk biten ve disklerden ses gelmeye başlayan kısa sürede tek araç
2 - Amartsörleri çabuk bozulan ve dağılan bi sistem düzenege sahipdir ( şahinde bile bu kadar yoktu ) :)
Kısaca artısı ile eksisi ile bu araçlara sahibiz iyi yönlerinide yazmak gerekir kötü yönlerinide
Saygılar .
ama herşey bi yana benzinli otomatik bile olsa az yakıyor bu meret motor :) 1.4 benzinli çok araca bindim bu kadar az yakanı görmedim...nasıl bi motor yapmışlarsa helal olsun demek istiyorum...
Anahtarı kilide takıp açma konumunda sürekli tutunca camların hepsi iniyor, kilitleme konumunda tutunca da hepsini kapatıyor. Bilmem daha önce yazıldı mı :)