hangi yıllarda staj yaptın kardeşim sen...esas işkembeden sen sallıyorsun gibi geliyo...herhalde her ülkenin kendi pazarına yönelik üretim donanım olarak fark ediyor ama bu kalite farkı anlamını taşımaz...mesela rusyada klimayı naapçaksın orayada ısıtmalı koltuk gönderilir...mesela..biz bu sektörde 20 yıldır çalışıyoruz (tofaş fabrika 4 yıl) dahil...saçma sapan ifadelerle vatandaşın kafasını bulandırmayalım... keşke ve keşke GP TOFAŞ ta üretilseydi ...bomboş bir GP zaten full bir era ayarında ...motor olsa nolcak ben 90 bg GP alabilirdim ama hertaraf radar nereye gidersin...tork olsa nolcak devir olsa nolcak yapacağın max 90-100...bir-iki kere yedinmi cezayı oturuyorsun poponun üzerine...
![]()
öğleden sonra performansında düşüş oluyor senin...arkadaş biz gpye verdiğimiz paryla 1,5 era alırdık. delikanlıysan gel adanaya
Merhabalar.
Ben Fiat yada Gp sahibi yada kullanıcısı değilim. Getz 1.4 cc full+ full aracım mevcut.
Öncelikle konu ile yorum yapmak istiyorum.
Konudaki ilk yorum için söylemek istedğim. Era yada getz modelleri hafif araçlar değillerdir. Getz benzinli versiyonu 1100 kg dizeli ise 1130 kg dır. ERa benzinli ise 1133 ile 1155 kg dizeli ise 1205 ve 1215 kg dır. ki Birçok araçtan daha ağırdır.
Gp ile Era aynı sınıfta değillerdir. Era ile şu anki dizel GP aynı motorlara sahip değiller.
GP karşılaştırma yapılacakda Getz yada i20 ile karşılaştırılmalı.
Gp modellerinin hiç birinde arkalar disk değil, ama Era, Getz, i20 de bu mevcuttur.
Teşekkürler.
Beygir gucu aracın genellikle son hızını etkiler yani 150 bygir 210 yaparken 110 bygir 190 yapar. Pek bi önemi yoktur yani, 110 beygirle de zaten 190 yapıyoz. Ama tork çok önemli çünkü günlük hayatta insanlar 190 yerine 210 yapabilmekten çok 60 tan 100 e kısa sürede çıkmaya çok daha fazla ihtiyaç duyar. İşte turbodizel ler bizim burada imdadımıza yetişir. Özetle: Mazot ucuz, dizel motor daha az yakar (nooldu, yakıt masrafı yarıya düştü) benzinli motor 300 bin km de rektifiye gerektirirse dizel 400-500 bin km de gerektirir (çünkü dizel motor çalışma ömrü boyunca düşük devirlerde çalışır benzinliye göre daha az aşınır) tork yüksekliğinden dolayı dizel otoların sürüş zevki ve performansları daha yüksektir.Tüm bu artıları varken hangi zihniyetle benzinli motorları alan insanlar var anlamıyorum ki. Sıfır km bi benzinli araç gördüm mü durdurup yaw hemşerim bu arabanın dizeli var ondan alsaydın ya! dememek için kendimi zor tutuyorum...
GP ların tüm t-jet ve Tr ye gelmeyen tüm 1.9 dizel üniteli versiyonlarında 4 disk fren mevcut.Eğer kasıt fren mesafesiyse GP lar daha iyi duruş mesafesine sahip (2disk+2 kampanayla)
Arkadaşlar kullandığımız kelimelere dikkat edelim lütfen, gereksiz gerginlikler yaşanmasın...
Araçtan az yada çok anlayan kişilerce bilinirki en iyi fren görevini yapan Disk frenlerdir. Hyunda binek araçlarında kullandığı bilhassa Era Ve Getzlerde düşük kaliteli lastik kullanır. Pirelli ve Bridgestone sert hamurlu lastiklerdir. Bridgestone bellir bir süreden sonra hamuru iyice sertleşir ve 100 bin km yapabilir.
Yurt dışında farklı özelliklerde olabilir GP ama aynı durum Era içinde geçerlidir. Korede Era Vento ismiyle piyasadadır ve üzerindeki donanımları çok lükstür.
Yok hayır burada kimseyle laf yarıştırma yada tartışma içeresine girmek babında üye olup düşüncelerimi paylaşmak için gelmediğimi belirtmek isterim...
Mesajımı tam olarak okusaydınız yukarıdaki cümleye gerek kalmadığını anlardınız
GP yurtdışında farklı özelliklerde değil.En azından motor-fren bağlamında.Önceki mesajımı GP nun hiçbir versiyonunda 4 disk fren yoktur denildiği için yineliyorum: tüm t-jet ve 1.9 mjtd lerde 4 disk fren mevcut.Türkiyede ya da Avrupa da bu değişmez...
hyundaı arabamı ya uçan teneke onlar.fiatın en kötü arabasını değişmem ya doğana binerim hyundaıye binmem.getz vurdu benim arka çamurluğa getz in akü suyu aktı benim tampon kırıldı çamurlukta hafif bi göçme oldu düzeltilecek nitelikte adam baktım isyan ediyo araba dağıldı diye.ağlayacak hee![]()
Hocam senin çok övdüğün Kuş serisi araçları türk halkı çoktan ne olduğunun farkına vardı. Şimdi taraflı bir üslubla yorum yapacak olursak bu durum tartışmadan geri gelmez.
Bizler kadar araba marka üreticileri bile bu kadar araçlarını övmez.
Örnek verdiğin kazada sanal ortamda yüzlerce fotosu mevcut. Lada samaraya arkadan S40 çarpmış Ladada tmapon bile kırılmamışken Volvo perte yakın durumda. Yani demem oki duran araba fazla hasar almaz böyle bir kazada ama çarpan araç alabilir, duruma göre.
Getz dediğin araba 1100 ile 1200 kg arasıdır. Kaportanın kalınlığı çok olsada yinede araç içi çelik bariyerler hayat kurtarıcı unsurdur...
sonata nın 2.0 motorunu getirin t jet bi puntoyla öttüreyim.t jet puntonun tozuyla belki yarışır
sonata bitti be abi elimizde kalmadı sen
TRaraba.com Sonata ‘nın Yerine Hyundai İ40 Geliyor ! » Araba Arabalar linkteki araçla ötüşsen![]()
Birşey daha ilave etmek isterim.
Tek başına 49 markanın dört aylık toplam satışlarını bile geride bırakıp tüm araçları geçen ve tam bir Türkiyeli olduğunu ispatlayan Accent Era, Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Aracı oldu
Bu aslında şu demek Aklın Yolu Bir!...
Hyundai'nin Kalitesi Bir Kez Daha Onaylandı!
Hyundai, Amerika'nın en önde gelen araştırma kuruluşlarından biri tarafından düzenlenen "Güvenirlilik Araştırması"nda 7 sıra birden yükselerek değerlendirmeye alınan 34 marka arasında 8. sıraya çıktı.
soru:fazla para verip kötü araba alanlara ne denir? kpss sorusu olur inş![]()
Onun fuzlı olduguna sen karar veremezsın.Sen teneke arabaya bınıyosun bız guvenlı arabaya. babamda da dızel getz vardı benzınlı gıbı 6 nın altına dusmezdı
sehır dısında. ben gp ile aynı yollarda 4.1 yakıyorum. Sen otorıtemısın araba konusunda kı fuzulı dıyosun. kedı yetısmedıgı cıgere mundar dermıs. Sen yetsıemıyosun bızım arabaya. Gercek haytat bulsam senı o teneke araban gıbı yamultuverırım bunu da bil...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri