yaw bu bnim arabada da var mı :) şu cam olayı ben denemiştim çalışmıyodu :( active olmasından dolayı mı ?
Printable View
yaw bu bnim arabada da var mı :) şu cam olayı ben denemiştim çalışmıyodu :( active olmasından dolayı mı ?
bende de active var bende camlar anlatıldığı gibi çalışıyor kontağı kapattıktan sonra
arkadaşlar gün geçtikçe arabamı daha çok seviyorum.her binen de çok memnun kalıyo.ancak bazı küçük ayrıntılar var ki hiç olmamış.mesela göstergenin çerçevesi tam oturmamış bantlı kısmı dışarıdan görünüyo.diğer tarafında öyle değil.seri üretim nedeniyle olduğunu söylüyorlar.zamanla daha da geveşyip ses yapacağını düşünüyorum.
ayrıca autoclose çok hoşuma gitti.araç ne kadar üst sınıf araçlarla kıyaslanmasa da özellikleri bakımıdan üstün bir araç.
Arkadaşlar sonunda cuma günü gp me kavuştum ve 2 günde 200 km yol yaptım.araçtan çekiş gücü hariç çok memnunum hep şikayet edilen ses izolasyonu konusunda benim hiçbir şikayetim yok, bence sessiz sayılabiecek bir araç..yanlız ilk gün bişey yoktu ama bugün sağ arka taraftan cam tıkırtısına benzer bir tıkırtı duydum.Nerden geldiğini çözemedim bagaj mı yoksa sağ arka cam mı?böyle bir tıkırtı duyan var mı yeni aracında?sadece bozuk ve çok kasisli yolda bu sesi duydum..Ha bu arada beyaz bu yavruya çok yakışıyor be :) hele birde fun olunca bir bakan bir daha bakıyor :)
saol yasin :)
Saygıdeğer arkadaşım sağ arka davlumbazın üzeri amortisör takozuna vuruyor ve o da tıkırtı yapıyor. Bozuk yollar ve kasislerde bu ses rahatsız ediyor düz yolda ise pek bir ses yok. Daha yeni başıma geldi de istersen bir baktır. Kazasız belasız hayırlı sürüşler dileğiyle saygı ve selamlar sunarım.
teşekkür ederim kemal bey.siz baktırdınız mı peki gelen ses için? servis ne gibi işlem yapabilir bu konuda bilgisi olan var mı?
aracı cuma günü teslim aldım, iki gündür dur durak yok ...2 yıl gibi kullanırım diyordum revize ediyorum 2-4 yıl olabilir...keyifli beklediğimden daha önce grande (sık sık) kullanmama rağmen iyi... yakıt mükemmel...6,3 klima açık ortalama genellikle şehiriçi...araba sadece 100 kmde
Ben alalı 3 hafta oldu. 2000 km yaptım. hemen yeni lastik taktım. virajlarda çok iyi güven veriyor. Teybi kötü değil, sesi iyi veriyor. yakıt tüketimi iyi, 1 depoyla şehir içi ve dışı karışık 750km gittim. Dikiz aynaları görüşü çok güzel. City modu çok güzel ( inşallah kronik city motor arızası başıma gelmez, gerçi 2008 modelde sorun yok sanırım). Direksiyondan sağa sola çevrilince ses geliyodu.. onuda bugün serviste garantiden hallettiler amortisör takozu değişmiş. (Enriko Aliberti).. Servisinden de memnunum. Cam otomatiği biraz ilerde, eğilmek gerek. Vites geçişleri iyi. geriye rahat geciyor. Rampa performansı 75 lik bi motora göre gayet iyi kötü değil. Kapılar zor kapanıyor, hep ikinci kez kapatabiliyorum. Torpido ışığı olmaması kötü. İç mekanı rahat, araç arkadakiler rahat oturabiliyor. Fiyatı ve donanımına göre kötü araç değil.
- torpidoda kalemlik yok mu ben mi göremedim.
- makaslara girince arka taraf çok hafif savuruyor. (lastik basıncından olabilir).
- plakayi acilen yapıştırmam gerekiyor yoksa düşecek...
- çekişten ilk 500km memnun değildim fakat şimdi idare eder.. ( 500km 3500-4000rpm altına inmeyince açıldı sanırım.)
- ankara acayip tozlu yıkadıktan 5dk sonra tozlanıyor..
- kapılar bencede sert kapanıyor.
- kapı altında aydınlatmalar olabilirmiş (yeri var kendi yok.
bnm arabada kapı altında ışık var orjinal olarak ? :cool: açınca gayet güsel aydınlatıyor
bende bugün puntomu aldım ilk izlenimlerim gayet olumlu inşallah kazasız belasız keyfini çıkarırız .........
daha 3000 km yaptım aldığımdan beri. pazar günü sağolsun bi sivil polis kırmızı ışıkta beklerken arkadan var gücüyle çarptı. 6 metre ileri fırladı freni basılı haldeki araba, sadece arka tamponun altında hafif bi iz kaldı. inerken arka pert oldu heralde diye indim. hiçbişey yok. bi an güvenim geldi. güvenlik iyi. onun dışında plastik aksamdan tıkırtılar geliyo. benim de so arka kapıdan tıkırtılar geliyo. yarın baktırıcam. ilk aldığımda sol ön direk kaplaması ve sağ arka kapı altındaki plastik kaplama oturmamıştı. garantiden parça sipariş edildi 1 ayda geldi. servis mi beni oyaladı sizce yoksa italyadan gelen malzeme hakkaten bu kadar uzun sürüyo mu gelmesi. bir çok filo bu aracı kullanıyo, parça stoğu ne kadardır türkiyede??
yeni alanlara hayırlı olsun. ben sevdim arabayı iyi anlaştık biz her ne kadar 70 bg dizel kesmese de.. :)
sevgiler..
Belki yarın aracımı alabilirsem size ilk izlenimlerimi zevkle yazıcam buraya :)
Bu arada eskişehirde TM plaka verilmiyormu arkadaşlar bilgisi olan varmı?
Geçen sene ağustos ayında TT serisindeydi ama bir görüşün boşta varsa ayarlarlar.
Valla bugun elektrik arızası " https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/11781-tavan-lambasi-arizasi.html " için Servis için teknik otoya giderken (orhangazide)
Biraz çevre yolunda biraz bastım. Giderken araba 155 de çakılı kaldı motor daha sağır halde. 20 günlük arac olarak bilmiyorum hep bastım yolda gemlik yokuşunu 5 le çıktım indim. dönüşten biraz açıldı motor 170 leri göre bildim. Hızlanınca biraz daha sevdim aracımı. Gercekten hızlanışı yavaş kalsada starjet in hızlanıncada iyi hızlanıyor. ve hızlı hali yavaş haline göre daha güven verici hissettirdi bana. 90 la 100 le viraş dönerken korkuyorum savrulcak gibi hisettiriyor, sanki. ama yolda hel o gemlik ten aşagı 140 ile aldıgım virajlar oldu. Tamam beli viraj farkı olabilir ama hızlı iken sanki daha güven verdi bana. ARıza için Gitmişken birde alt koruma taktırdım. Arac güzelde işte rüzgar sesi alması (gerçi çok rahatsız edici değil) birde bende bu elektrk hatının şase yapması morelimi bozdu 20 günlük araç. Birde arızayı bulcaz diye hatlar için döşemeleri açarlarken iken sankii benim içimi acıyorlar. Birden dedim kendime bu ne ya sende acayip bağlamış arac kendine beni.
ben aracımı 1 hafta önce teslim aldım.keyifle biniyorum aracıma.çok memnunum.sadece debriyaj pedalında biraz zorlanıyorum.ilk kalkışlarda araba bazen stop ediyor.kullanan arkadaşlarımda aynı şekilde ilk kalkışta zorlandılar.servise gittim debriyaj ayarı yapılır diye.bunlarda debriyaj ayarı yokmuş dediler.hidrolik debriyajmış.2 senedir araba kullanıyorum.neden böyle oldu bilmiyorum.debriyaj pedalına alışmak gerekiyormuş....
arkadaşlar kesin emin olduğum ilk şey plastik kalitesi çok vasat olduğu.bu sorunun çözülmesi bence rakam olarak fiata çok düşük bi şeye mal olur ama fayda maliyet açısından çok iyi olurdu.acaba bunu yaparlarmı. ileride belki.
Burak mrb bende 1 ay önce kavuştum GP me forumada bugün üyü oldum . Gp aldığımdan beri forumu okuyorum. Bugün bende de sağ taraftan bir tıkırtı geldi kapı açık uyarısına baktım açıkta değil . Ses nereden geldi anlamadım daha 1000 km yeni yaptım. Bakalım bu akşam yeniden gelecek mi ses . Gelirse servise götüreceğim. İnşallah bir sorun çıkmaz . Sabah o ses moralimi bozdu.
Bir de forumu okurken arkadaşlar kemer sesi uyarısının rahatsız ettiğini söyledi menü özelliğinden bu uyarının iptali yokmuydu sanki görür gibi oldum. Ama yanılmışta olabilirim.
Kapılarda ki bölmeler çok dar oraya ne konulabilir ki. Bardaklığın hemen önündeki göze koyduğumu inanın zor çıkartıyorum.
Keskin dönüşlerde sağ ve solu görmek zor . kelebeklerin hemen önündeki sütun bunu engelliyor.
Vites geçişleri çok sert ve yakın.
Depriaja alışamadım hala stop ettiriyorum ben böyle birşey görmedim
önclikle aracın hayırlı olsun,göstergenin izolasyon bandının olup olmadığını kontrol ettirmeni tavsiye ederim,benim aracım da 2 aylık,ilk zamanlarda ince bir plastik sesi alıyordum,sonra bu ses giderek artıyo ve inanılmaz sinir bozuyo özelllikle uzun yolda:Dancak çözümü çok basit:)
aracım 2 aylık 3900 km de.3 defa uzun yol yaptım,yazan arkadaşlardan bazıları arabanın yeni olduğunu gözardı ediyorlar birascık,çünkü kullananlardan bliyorum araba 10.000 kmden önce kendine gelmiyor.vites için de gidip bi yağına baktırın derim benim ki azalmış mı azmı konumuş tam bilemiyorum ama serwiste vites sertliği giderildi,bir de aracın yeni olmasına bağlandı.ben genel itibariyle çok memnunum,daha az yakmaya başladı,görüş olayına da çok fazla katılmıyorum,ne yapacaksınız önünüzü okadar görüp:D:D
arkadaşlar araçların vergi borçlarını kontrol ettinizmi ben alalı 1 hafta oldu fakat vergisi yatmamış görünüyor. sizlerde durum nedir?
bülent ses geliyor mu denedin mi akşam
sercan mrb ben de aracı alalı 1 hafta oldu plakayıda kendim çıkardım vergiyi ben yatırcaktım parasınıda almıştım 1 ay zamanım olduğunu sölemişlerdi fkat baktığımda borç faiziyle gözüküyo
arkadaşlar ne vergisidir bu?aracı anahtar teslim aldık.ben ilk vergisi temmuzda cam pulu olarak biliyorum.bunun dışında vergisi de mi varmış?
mtv gözüküyo fakat vergi diresine uğramadım henüz borç faiziyle gözüküyo. bi sorum olucak bazı puntolarda sağ-sol arka kapıların kenarında bi amblem war fakat benim arabada bu yok sizlerde durum nasıl acaba??
sen nereden bakmıştın aracın borcuna? mayıs çıkışlı bir aracın geçmiş vergisi nasıl gözükyor anlamadım?sana görünen temmuz ayındaki 2. mtv olmasın?
amblem benim aracımda da yok.benim de dikkatimi çekti bi kaç araçta ama ne olduğunu bilmiyorum.
bahsettiğm amblem bende yok:(((
garanti bankası internet şubesinden bakmıştım öle ama vergi dairesine uğricam bi. amblem yok benimkindede ya anlayamadım.
benim araçta yok
arabayı tasarlayan elemanın adı o neydi adı guigard lı bişidi :D bnm araçta var fiat galiba artık onlarıda çalmış masraf olmasın die :)
yeni araclarda isim bantı yok.
Arkadaslar uzun süre sıcakta kalırsa araba ilk çalışırken tekliyor sanki. Bir iki defa yaşadım böyle sizdede oldumu hiç?