ilk servis kontrolünde bu şikayetlerini liste şeklinde iletmeni tavsiye ederim.. hayırlı olsun..
arkadaşlar gp sine kavuşanların ilk izlenimlerini buradan paylaşalım.sorunları ve olumlu yönleri karşılaştırma fırsatımız olur.
ilk önce ben başlayım.
- vites geçişleri çok sert bazen çok zor geçiyor.
-araçla biraz gezdiğimde yanık kokusu geldi.hemen servise gitti. parçaların yeni ısındığı için olabileceğini söylediler.
-aracın yol tutuşu çok iyi.hiç savrulmuyor.
-yüksek hızlarda çok fazla güven vermedi.
-çekişi çok iyi değil. araç sanki 2. vitesten sonra açılıyor.
-ses yalıtımı gayet iyi.
-tam olarak alışamadığım için çok tedirgin kullandım.sanki her an bişeyler elimde kalacakmış gibi geliyor.
-araçtan paspas çıkmadı.daha sonra gelecekmiş.
-deri kaplama direksiyon sağlam görünmüyor.yer yer büzüşmeler var.
-araç konforu beklediğimin daha da üstünde.
ilk servis kontrolünde bu şikayetlerini liste şeklinde iletmeni tavsiye ederim.. hayırlı olsun..
İlk izlenimlerimi ben başka bir yerde belirtmiştim aslında hatırlarsan.
BEn ses yalıtımından iyi bulamıyorum malesef.
Motor çekişinde katılıyorum lakin o motor için normalmiş.
konfor u begendim.
viraj da bana sanki savurcakmış hissi veriyor ama sadece bendeki oluşan his öyle.
onun harici geçen lastiklerin sol tarafı suda sağ tarafı kuru alsıfata iken firen yaptıgımda arac hafif sağa çekme eğilimi gösterince ototmatik abs ve asr devreye girip topladı araca kendini yaklaşık 5 sn devreye girdi ama toplayı verdi hemen. Ben fark etmemiştim kaya bileceğimi.
Ben vites gecişi olayına katılamayacam bileğimle bile değiştiriyorum.
Yüksek hız olayına katılıyorum sallanma olabılıyor yuksek hızlarda
benım araç dizel ama çekişini çok beğeniyorum
ses yalıtımı daha ii olabılırdı
hillholder sistemi de çok sağlam durmuyor.işe yarıyor ama çok yüksek eğimlerde bi kaç defa balata kokusu geldi.ya da aracı yeni aldığım ve ilk aracım olduğu için her an bişey olacakmış gibi geliyor![]()
Vites geçişleri kullandıkça daha rahatlıyor, benim de aracın başlarda vites ufaltmalarda 2.vites biraz kastırıyordu zamanla dişliler alıştı birbirine.
Yanık kokabilir en başlarda özellikle motor koruma felan yaptırdıysan.
Aracın ses yalıtımı iyi diyen biri çıktı en sonunda, ben de forumda yalıtım olarak aracı iyi bulan bir tek ben varım diyordum
Çekiş, frenaj, viraj kabiliyeti, yol tutuşu ve sürüş destek sistemleri gayet güzel.
Daha birçok şey var söylenebilecek, forumda başka topikler altında mevcut ayrıca![]()
- Yol tutuşunu ben iyi buldum.
- Ses yalıtımıda bence yeterli düzeyde.
- Çekişten pek memnun değilim.
- Araç içerisindeki gözler çok küçük.
- Deri direksiyon ve vites çok hoşuma gitti.
- Sinyal kollarına dokunup bıraktığında kısa süreli sinyal vermesi hoşuma gitti. çok pratik sollamalarda..
- Vites geçişleri çok sert. (belki yeni olduğundandır).
evet başka konularda mevcut.ama ben uzun bir bekleyişten sonra araçlarımızdan beklediklerimizi bulduk mu onu merak ettim.böylece sorun ve avantajları karşılaştırabilirz diye düşündüm.
Gp'nin ses yalıtımını ben pek tutmadım.
160 km/hız dan sonra çok güven vermiyor;ancak genel olarak yol tutuşu hb bi araç için oldukça iyi sayılabilir.
Ayrıca bu fiyatlara bu donanımda başka bi araç da yok zaten.
dikkatimi çeken birşey oldu.belli bir saatten sonra ya da gün ışığına göre aracın tuş takımlarının ışıkları mı yanıyor?bugün far ya da park yakmamama rağmen belli bir saatten sonra ışıklar yandı.
hayır cpk yok.anlamadım ben de.
vites geçişleri vasat.fiat şu vites işinde wolksvageni biraz örnek alsın.
.DAHA 23 KM YAPTIM AMA BİRKAÇ ŞEY YAZABİLİRİM.DİZAYN BEKLEDİĞİMDEN DAHA İYİ.SES YALITIMI GAYET İYİ.SÜRÜCÜ KOLTUĞUNUN ARKASI BİRAZ SERT.YAN KOLTUK SOL DİZ BÖLGESİ GÖĞÜS ÇIKINTISINDAN DOLAYI RAHATSIZ EDİCİ.BENİM ARAÇ FUN.KOLTUK YÜKSELTİCİ APARATI VAR AMA DONANIM OLARAK YOK.KEŞKE KOYMASALARDI ZİRA İŞE YARAMAYAN BİŞEYİN GÖRÜNÜRDE OLMASINI İSTEMEZDİM.BİRDE ÖN CAMLAR TEK TUŞLA AÇILIP KAPATILABİLİYOR.FİATIN SİTESİNDE FUN DONANIMINDA BULUNMUYOR YAZIYORDU.eski arabam 2005 corsa dizeldi.sanki onun çekişi ve turbosu daha kuvvetli gibiydi.ama daha arba km yapmadı.belkide yaptıkça alışacak ve gerçek değerlerine ulaşacaktır.
İlk izlenim olarak gayet memnun ediciydi. Koltukları çok beğendim, yol tutuşu tatminkar ibre 170i gördüğünde dahi elimden kayacakmış hissi oluşmadı, iç tasarımıda fena sayılmaz. Aslında beklentimin üzerinde çıktığını söyliyebilirim. Yakıt tüketimine girmeye hiç gerek yok sanırım. ancak siyah diğer renklere göre biraz fazla mı kir gösteriyor.
Arkadaşlar merhaba, araçtan genel haliyle memnun kaldım 170km yaptım, benzinli olduğu için şu an yakıt tüketimi fazla anlık bakıyorum bazen yokuşta kalkaerken 28 /100 bile gördüm, ilk gün balatalardan yanık kokusu geldi sonra gecti, kendi kaloriferini calıştırınca değişik bir koku cıkıyor ve en önemlisi viraja girerken dikkat edin ben dün ankara yenimahallede alt gecitte spin attım birde araçta önünüzü göremiyorsunuz bunlarn dışında araç çok güzel inşallah bir kaç sene sonra da bu memnuniyetimiz devam eder, herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim...
,
160 km sonra guven vermemesı cok normal.bu sınıf bır arac ıcın.
arkadaslar bu sınıftakı bır arac ıcın yazdıklarını okuyunca sasırıyorum.beklentılerınız cok yuksek
ben 2 yıldır kullanıyorum.
%90 cok memnunum.
-ses yalıtımı cok ıyı
-vıtes gecıslerı cok yumusak
-donanım zaten cok yuksek
vs vss
Bende henüz 1700km yaptım. Ama 2. hafta için iyi sanırım. 2 kere uzun yola çıktım. Araçtan oldukça memnunum. Tabi sınıfına ve fiyatına göre değerlendirmek lazım.
Ses yalıtımı bence güzel. Ama C sınıfı bir araç gibi değil tabiki. Süzgar sesi ve bozuk yolda inleme yapıyor. Ama düzgün yolda ne zaman 130'a çıktığımı anlamıyorum bile.
1.3 75 motordan çok memnun kaldım. Daha öncede 1.3 kullanmıştım ama uzun yola çıkmamıştım. İlk kalkışları yavaş kaliyor, 1750 devir altında motor sönük kalıyor ama sonrası gayet iyi. ve dizel motorun rampa çıkışı süper.. Eski arabam 1.4 benzinli idi ve 90 ile rampa çıkarken vites düşürüp deviri baya yükseltmem gerekiyordu. Bununla ile 5. viteste daha gaza basarsam araba bile sollayabiliyorum rahat rahat.
1700km sonunda ortalamam 5.0lt ama çoğunluğu uzun yol oldu, sehir içinde artabilir diye bekliyorum.
Çift bölgeli otomatik klimadan çok memnun kaldım. Çok konforlu birşey. çift bölgeyi kullanmam sanıyordum ama eşimle bağımsız ayar yapabilmek güzelmiş. Teyp mp3 CD mi gayet güzel okuyor.. sadece shuffle olmaması üzücü. Direksiyon konforlu, hızlanınca gayet stabil oluyor. koltuk kumaşını biraz sert buldum, kolum sütünce rahatsız ediyor.
Kumandadan cam açıp kapatmak çok güzel, kumanda menzilide uzun. ESP daha hiç devreye girmedi ama kendimi güvende hissediyorum.
150km/s hız ve 3500 devir üstüne henüz hiç çıkmadım. Motorun biraz daha alışmasını bekliyorum. Zaten bu hıza çıkacak pek bir yerde yok..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri