Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon
93 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: City motor arızası için Tofaş'a başvuranlar

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

Değerli hemşerim Barış bey,
    Bir önceki arabanız Toyota Avensis ise inanın Toyota Yaris'e binseniz de beğenmezdiniz...
    D segmentinden B segmentine geçmek çok ayrı bir olay...
    Hele hele Golf (C+)tan bahsetmek apayrı bir olay...

Aracımız beğenilerinizi karşılamamış olabilir..Ama değerlendirmelerinizi aynı segmentteki araçlar üzerinden yaparsanız daha OBJEKTİF olmuş olursunuz...

Bu arada sizin kadar abartılı olmasa da pek çok söylediğinize ben de katılıyorum...Ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler...

Barış Özdemir
    lagaluganet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 3

valla hocam ben sınıf karşılaştırmadım.. rahatlıkta hiç lafım yok aracıma yada herhangi bi konuda yol tutuş hız genişlik ferahlık... ama iş sorunsuzluğa gelince toyota ile fiat bambaşka ben onu anlatıyorum. burda sınıf karşılaştırmadım ben o sınıftan bu sınıfa geçmek benim seçimim... ben avensisede binsem yaris ede binsem hiçbi serviste bukdr koşmazdım. hiçbi arabayla bukadar sorun yaşamazdım. 36 bin tl verdim bu araca ve karşılığını kusura bakmayın ama vermiyor. 2-3 yılda kalitesini ortaya çıkarıyor işte. tamam ben bi bmw mercedes gibi 15 yıl taş gibi gezsin demiyorum. ama hakkını versin en azından. hyundai bile 5 yıl garanti sunarken fiat ın bu politikası ve garanti dışı umursamazlığı bambaşka birşey... başa çıkamıyorsan getirme kardeşim türkiyeye.gel seni 2 yıl öncesine götürelim gene bu arabayı alırmısın desen yanında 2-3 city motoru verirseniz belki derim
    Konu lagaluganet tarafından (21/05/2009 Saat 01:18 ) değiştirilmiştir.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur poyraz
    TıRSıK FaRe :) poyraz_o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 TZ 855
    Edilen teşekkür: 73

Alıntı lagaluganet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hyundai bile 5 yıl garanti sunarken fiat ın bu politikası ve garanti dışı umursamazlığı bambaşka birşey... başa çıkamıyorsan getirme kardeşim türkiyeye.gel seni 2 yıl öncesine götürelim gene bu arabayı alırmısın desen yanında 2-3 city motoru verirseniz belki derim
    benim GP 5 Yıl garanti
    mart ayında kampanya varmış...
    ileri teslim aldım.
    5 yıl garantili

Mehmet K.
    memox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 70

hergün servisemi uğrar insan ya. sanki çin malı scooter ımız var. fiat dedik italyan dedik teknolojik sağlam güvenilir servisi bol parçası ucuzdur dedik. servisten çıkarmaz oldu bizi. arabanın bozulan parçalarını teker teker alsam 2-3 g.punto parası yapıcak zaten.
    Barış Bey, bende yeni grande punto alıyorum, çevremdede çok grande punto kullanan var. Bu kadar problemi olan duymadım, o nedenle bende fiyat/performans olarak uygun görerek bu aracı sipariş ettim.

Sizin her gün servise gitmenize neden olan bu arızalar neler onu yazabilirmisiniz? Madde madde yazarsanız hem burada daha önce tartışılmış arızalarmı, yoksa yeni arızalarmı? bunlarıda görmüş oluruz. Gerçekten merak ediyorum, benimde başıma gelecek şeyler varsa önceden hazırlıklı olalım...

uğur kamçı
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. xcruelx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 358

Alıntı memox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Barış Bey, bende yeni grande punto alıyorum, çevremdede çok grande punto kullanan var. Bu kadar problemi olan duymadım, o nedenle bende fiyat/performans olarak uygun görerek bu aracı sipariş ettim.

Sizin her gün servise gitmenize neden olan bu arızalar neler onu yazabilirmisiniz? Madde madde yazarsanız hem burada daha önce tartışılmış arızalarmı, yoksa yeni arızalarmı? bunlarıda görmüş oluruz. Gerçekten merak ediyorum, benimde başıma gelecek şeyler varsa önceden hazırlıklı olalım...
    Evet mehmet arkadaşıma katılıyorum alalı 1 hafta olmadı korkmaya başladım valla. Bizleride bilgilendirirseniz seviniriz. İyi günler.

Kadir Eryılmaz
    mavi-punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    38 S
    Edilen teşekkür: 48

bende aynı sorunla karşılaştım.servise arzalı halde gittim.servis inceledi ve garantiden degişti.geçmişte bu konuda bilgi yazmıştım.orda görebilirsiniz..bu punto araçlarda büyük bir sorun bu sorunun halledilmesi gerekir.bende fatura yok.ancak degiştirme tarihini sitede araştırırsan bulursun..

Cem Cebeci
    civcivx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 932

VW ile servisin yolunu unutma konusunda haklı olabilirsiniz ama bir kere gittiğiniz zaman, birkaç kere gitmişten beter ediyorlar, faturayı gördüğünüzde
    Milyarlık bir fatura ile karşılaşmak için city motoru falan gibi şeylerin değişmesine bile gerek yok VW servislerinde. (Bora sahibiyiz.)

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

önder albayrak
    önder gerze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    57 fd 338
    Edilen teşekkür: 0

Merhaba benimde aracım 1.3 multijet 90 hp 2007 model emotion. km olarak 42.000 de. araç trafiğe 2006 10. ay çıkışlı bu yüzden garantisi bitmiş durumda. 2 ay önce hafif tıkırtılarla ve sola çekme ile başladı durum. ve sonra aracı ilk çalıştırırken kitlenmelere başladı aynı sizlerinki gibi. Servise gittim tork bilyaları yani açı sensörü arızalı dedi 1800 tl fiyat çekti. ne yapıcağımı bilemiyorum gerçekten. bu konu hakkında hertürlü desteğe varım. geçenlerde yolda giderken kitlenme yaşadım gerçekten insan ne olduğunu anlayamıyor oan ve kazaya sürüklüyor. puntomun garantisi bitti sorunlar çıkmaya başladı. klima kompresöründen sesler gelmeye başladı bugün servise uğradım sormaya. oturdu dinledi inceledi servis şefi. komple değişmesi gerekiyor bunlarda bilya yok blok değişicek dedi. dün akşam yolda giderken tam virajı alıp yavaşlıyıp dönüş yapıcakken abs esp asr hillholder hepsi devredışı kaldı bütün ışıklar yandı. o araba o hızda tam frenlemeyi yaparken bunlar devredışı kalınca nasıl kaydı size anlatamam.böyle bisürü sinir bozucu şey ortaya çıkmaya başladı.bugün 5-6 kere devredışı kaldı böyle şeyler yüzünden hesap gitgide kabarıyor ve sinirlerim bozuluyor. demekki bu arabaların ömrü 2 yıl. sonra satıcaz yenisini alıcaz. neyse arkadaşlar dert çok kusura bakmayın yazdım böyle , hertürlü arkanızdayım bunu bilin. biz yolu açınca çoğu kişi peşimizden gelicektir. ben böyle arabamı kullanmaya çekiniyorum ve korkuyorum. arabamı euro ncap a göndersem biz bunamı 5 yıldız vericek teknolojide geziyor resmen...
    arkadas bu ses dıreksıyonun altından gelen bır tıkırtımıydı aynı ses bendede var bozuk yolda gelıyor aynı sorun mu sence dıreksıyonda herhangı bır sorun yok ama

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Valla dudak ısırtan olaylar bunlar.
    Benim aracın City motoru eski sahibi tarafından garanti kapsamında değiştirilmiş, ekspertizde görmüştüm. İnşallah bir daha tekrarlamaz... Yoksa yandık....

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

Alıntı civcivx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    VW ile servisin yolunu unutma konusunda haklı olabilirsiniz ama bir kere gittiğiniz zaman, birkaç kere gitmişten beter ediyorlar, faturayı gördüğünüzde
    Milyarlık bir fatura ile karşılaşmak için city motoru falan gibi şeylerin değişmesine bile gerek yok VW servislerinde. (Bora sahibiyiz.)
    Bora hayranıyım...Gp'yi almadan önce temiz 25.000km de 2 yaşında bulmuştum Gp ile aynı fiyata...Ama servis fiyatlarını sorunca arabayla başedemeyeceğimi düşünüp almadım...
    Gp de de tek korkum city arızası...Onun dışındaki arızalar hemen hemen tüm markalarda var...Tabi bizim araca özel kapı açılmama ya da plastik arızaları gibi komik sorunlar yoktur ama dertsiz araba yok gibi...
    Günümüzde servis fiyatları da yüksek...Fiat'a özel bir durum da sayılmaz...Opel'i de Toyota'sı da Nissan'ı da Hyundai'si Renault'su da yüksek...
    Bunun için de bildiğim bir hikayeyi paylaşayım...Zihniyeti anlarsınız...

Ford efsanevi ''T'' modelini üretip 1000 dolara satarken zamanla artan maliyetler kar marjını azaltmış..Yönetim kurulunun her zam isteğini geri çevirmiş Henry FORD..En sonunda arabanın maliyeti 1000 doları geçmiş ve konu yönetim kurulunda tartışılırken Henry Ford; aracın malieti kaç olursa olsun 1000 dolara satılmasını ama yedek parça fiyatlarına bir kaç misli zam yapılmasını söylemiş....

Bir bilgi daha;
    Enjektör arızası yaşayan bir symbol sahibi anlatmıştı...Dizel olan aracının enjektör değişimine işçilikle birlikte 6000tl.ye yakın para istemişler...Adam benim araç 4 enjektör parasına eşit kalanı bedava diye dalga geçiyordu...

13. 24/05/2009, 00:40

Sebep
    Boş mesaj

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Benim eski aracimda bu sorun bir kaza sonrasi ortaya çikmişti. Garantiye sokup değiştirdiler sağolsunlar city motoru ve direksiyon milini.

Hüseyin Koyak
    h k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 205

Bugün sevindirici bir gelişme oldu.

15 mayısta tofaşın web sitesinden başvuruda bulunmuştum , ayrıca geçtiğimiz cumartesi günü servisime gidip 70 bindeki aracım için yağ,filtre ve balata değişikliği yaptırdım ve direksiyon motoru için ücretsiz değişim talebimi yinelemiştim.

Bugün servisten aradılar , maliyetin büyük bir kısmını Tofaş ve servisim , %30 luk kısmını da benim karşılamam durumunda değişimin yapılacağını belirttiler bende kabul ettim. Hafta sonu için randevu yazdırdım ancak stokta motor olmadığı için Bursadan sipariş edileceğini Tofaşında stoklarında olmama ihtimaline karşılık değişimin ileriki günlere sarkabileceği söylendi.

Ödeyeceğim rakam garantiyi uzatsaydım ödeyeceğim rakam + 60 bin bakımını serviste yaptırsaydım vereceğim ücrete denk gelen bir rakam , sonuçta hem benim hemde Tofaşın orta yolu bulunmuş oluyor. Servis garanti sorumlusu aracımın daha 3 yılını doldurmamış olması nedeniyle bu olaydan yaralanabildiğimi ayrıca belirtti. Motorun geç gelme ihtimaline karşılık servis için kayıt formu açtı (haziranın ortasında 3 yılı geçeceğim) , açık kayıt formu ile garantiden değişimin olacağını belirtti.

Gelişme şimdilik budur , değişiklik yapılınca tekrar yazarım . Şimdilik iyi niyetleri için hem servisim Birlik Motora hemde Tofaşa teşekkür ederim
    Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ

16. Bu mesajı için 3 kişi h k'ye teşekkür etti:

ERCAN ugu
    ansaid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

Dostum direksiyon sorunu kronik bir sorun bende bunu halletmeye çalişiyorum bugun saniyorum bu işi halletcekler hemde çok ucuza yarin aracimi teslim alcam .. Fakat serviste değil bir yerbuldum sadece bu parçayi yapan eğer olursa siteye herkeze bildircem ve bu işi kökten çözeceğiz gerekitrse bütün herkez toplanalim bi göürşelimmm

ERCAN ugu
    ansaid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

Yarin cityu motorunun kesin çözümünü bildireceğim herkez kurtulacak bu lanet işten

yeter yeter nu ne rezillik böyle

Hüseyin Koyak
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri

daha da sevindirici bir gelişme oldu , Tofaş değişimi tamamen ücretsiz olarak yaptı

geçen servisle yaptığım görüşmeden 1-2 gün sonra Tofaşın müşteri hizmetlerinden aradılar ve yeni bir kararla değişimin ücretsiz olarak yapılacağını söylediler , bugünde direksiyon motorum yenilendi .

Yıllardır muhtelif Fiat araçlar kullanan biri olarak bu gelişme beni çok memnun etti. Tofaşa gösterdiği duyarlılık için , servisim Birlik Motora da ilgi alakaları için teşekkür ederim.

Bu konuda sıkıntısı olan arkadaşların FIAT - fiat.com.tr adresinden mesaj atarak sorunlarına yardım aramalarını tavsiye ediyorum.

Alıntı h k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün sevindirici bir gelişme oldu.

15 mayısta tofaşın web sitesinden başvuruda bulunmuştum , ayrıca geçtiğimiz cumartesi günü servisime gidip 70 bindeki aracım için yağ,filtre ve balata değişikliği yaptırdım ve direksiyon motoru için ücretsiz değişim talebimi yinelemiştim.

Bugün servisten aradılar , maliyetin büyük bir kısmını Tofaş ve servisim , %30 luk kısmını da benim karşılamam durumunda değişimin yapılacağını belirttiler bende kabul ettim. Hafta sonu için randevu yazdırdım ancak stokta motor olmadığı için Bursadan sipariş edileceğini Tofaşında stoklarında olmama ihtimaline karşılık değişimin ileriki günlere sarkabileceği söylendi.

Ödeyeceğim rakam garantiyi uzatsaydım ödeyeceğim rakam + 60 bin bakımını serviste yaptırsaydım vereceğim ücrete denk gelen bir rakam , sonuçta hem benim hemde Tofaşın orta yolu bulunmuş oluyor. Servis garanti sorumlusu aracımın daha 3 yılını doldurmamış olması nedeniyle bu olaydan yaralanabildiğimi ayrıca belirtti. Motorun geç gelme ihtimaline karşılık servis için kayıt formu açtı (haziranın ortasında 3 yılı geçeceğim) , açık kayıt formu ile garantiden değişimin olacağını belirtti.

Gelişme şimdilik budur , değişiklik yapılınca tekrar yazarım . Şimdilik iyi niyetleri için hem servisim Birlik Motora hemde Tofaşa teşekkür ederim

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Hüseyin Bey gözünüz aydın. Belki bu siteninde etkisi oluyordur tavırlarının değişmesinde.

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Gözün aydın Hüseyin abi... Darısı diğerlerinin başına...

Hüseyin Koyak
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri

Sağolun arkadaşlar , zor durumda olanlar Tofaşa başvurmayı ihmal etmesinler.

Mustafa SABURLU
    mustafa_saburlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1

Merhaba Arkadaşlar,

Bende hanıma bi g.p. almak üzereyim ama bu city motor olayı öncelikle güvenlik kaygıları ile çoook korkuttu beni? Lütfen, bilen yada yaşamış olanlar anlatabilir mi, direksiyon tamamen kilitleniyor mu (yada bi bayan için o anlama gelecek bi durum mu oluyor), bu aniden hiç bir ikaz vermeden olabiliyor mu, hızlı giderken olabiliyor mu?

Teşekkürler arkadaşlar..

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Arkadaşlar benim arabadanda bozuk yollarda önden ses geliyor. Bir iki gündürde direksiyonu sağa sola çevirirken biraz ses geliyor. Sesler için usta bir arkadaş alt takımı kontrol etti ve alt takımda sorun görmedi. Ama Direksiyon kutusunda sorun olabilir dedi. Benimde aklıma City olayı gelmiyor değil. Tam olarak bir baktırayım belli olur.
    Olsun yada olmasın bu City arızası baya kötü bir durum. Fiatın bu konuda kullanıcılarının arkasında durmadığını görmekte üzücü

Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon