19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yol bilgisayarı güvenilir mi ?

levent hacıoğlu
    leothesaint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 4

Standart Yol bilgisayarı güvenilir mi ?

arkadaşlar araba boştayken ışıkta duruyorum yol bilgisayarı ----- gösteriyor dik aşağı durduğum için ayağımı frenden çektim,lastikler dönmeye başladı araba hala boşta yol bilgisayarı abuk subuk rakamlar göstermeye başladı hiç gaza basmadan oluyor bunlar. yani tekerleklerin dönmeye başlamasıyla yakıt sarfiyatı mı artıyor boşta giden arabada? birde ortalama yakıt tüketim göstergesi 7.4 te. çakılı daha oynadığını görmedim.

yani bana öyle geliyor ki fiat bu göstergeyi aksesuar olarak koymuş bütün bulardan sonra ben bu icada güvenmemeye başladım.babamın arabası toyota auris onda da aynı göstergeler var ama yaptığınızla göstergenin gösterdiği rakamlar gayet tutatrlı benim puntoda ise ben arabayı boşa alıyorum birden yakıt sarfiyatı artıyor nasıl oluyorsa

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda görüşlerinizi almak isterim
    Konu Ah-MeT tarafından (12/05/2009 Saat 21:45 ) değiştirilmiştir.

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

bosta olması gayet normal bırde aracınızı viteste yoks aşşaga bırakın ve hafıfce frene basın..normal olarak devir saatı yuksek olduğu için fazla yakıt yakıcagnızı zannedersiniz ama bızım gp larımızda bu farklı...rampa aşşagı bosta ınmek yerıne viteste ınmek aracın mınımıum yakıt harcamasına neden oluyorr bunada cut off denıyorr..yanı yol bılgısayarı hemen hemen doğru degerleri gosteriyoo guvene bilirsinizzz

onrky
    1.4 starjet 95hp

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

bende aynen onur un dediğine katılıyorum. ayrıca ortalama yakıt tüketiminin oynaması için anlık yakıt tüketimini açıp uzun yolda 7.4 ün altına yada üstüne çıkarsanız rajkaım değişeceğini görürsünüz. cut off sistemi de vites boştayken yakıt tuketimini arttırıyor.

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

O oynamalar hızla giderken boşa attığın zaman oluyor bazen. Normal bir olay. Araç o sıra ölçümde geriden geliyor. Yani siz gaza basıyorsunuz basıyorsunuz o artmaya başlıyor sonra birden boşa atıyorsunuz. O son yaptığınız hareket 1-2 saniye sonra ekranda olmaya başlıyor sonradan azalıyor ve 2.0 görünerek devam ediyor.

levent hacıoğlu
    leothesaint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 4

arkadaşlar benim olayım araba kırmızı ışıkta dik aşağı dururken ve vites de boştayken anlık tüketim ekranında ----- gösteriyordu, yani normal olarak göstermesi gerekeni ama hiç vitesle oynamadım gaza da basmadım yeşil yandı ayağımı frenden çektim bir de baktım ekran birde 4.7 4.3 3.6 göstermeye başladı. sonra tekrar frene bastım araba durdu ekran yine ---- yani tekerlekler dönmeye başladığı zaman yakıt tüketimi artıyor durduğu zamanda ---- gösteriyor.sizde aynı şey oluyor mu

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Tam emin değilim ama bana normal gibi geldi. eğer durmayıp devam edebilseydin yanılmıyorsam 2,2 ye kadar inecekti. Bir daha dene bakalım. müsait bir yolda anlık tüketimi aç ve vitesi boşa at. belli bir limite kadar inip sabit kalması lazım göstergedeki değerlerin. sonra kenara çekip durduğunda ----- yazması gerekiyor. sanırım!

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Cut off sistemini bilmem ama eğer boşta iken yakıt tüketimi artıyorsa bu fizik kurallarına aykırı ben pek inanmadım benim aracımın 12-17 lerde gösteriyor anlık tüketimi kafayı yemiş olmalı ama ben 100km de şehiriçi 5.65 litre diesel yaktığımı biliyorum eğer fazla ise lütfen fikir şeyedin.
    Denememe göre low fuel ışığı yandığında 20 liralık diesel koydum ve şehir içinde 150 km yaptığımda yine low fuel ışıgı yanıyordu diesel 2.48 lira şu halde 8.7 litre yakıt alınıyor 20 liraya o halde 20/150 km 0,133 tl yakıyor km de bu da 100 km de 13.30 tl demek. Buna göre de 5.66 ltre yakıt tüketimi oluyor 100 km de

Aracım 95000 km de ve maximum 120/km saat seviyesinde ölçülmüştür. Yol bilgisayarımdaki kilometre saati dışında hiçbir digital veri dogru çalışmıyor tecrübe ile sabittir. En iyi bilgisayar İnsan beynidir arkadaşlar gerisi hikaye
    Konu narkoz30 tarafından (13/05/2009 Saat 09:55 ) değiştirilmiştir.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Bakın şu şekilde anlatayım ,Araç frende kırmızıda durdunuz sonra hafiften freni bıraktınız araç kendi seyrinde yavaş yavaş ilerliyor (vites boşta )o anda ekranda gösterdiği değer aracın rolantide çalışarak o hızla gittiği müddetce yakacağı yakıt anlamına geliyor .. Yani yokuş aşşağı vitesi boşa atıp inerseniz hızınıza kaynaklı olarak 2,0 gösterecektir ama hızınız belli bir hızın altına düştüğünde rolanti artık km başına 2,0 yakmayacağı için norm değerini gösteriyor ..

Aman ne zor anlatması böle levent bey kısacası herşey normal kafanıza bişi takılmasın keyifli sürüşler...

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

MURAT IŞIK
    mm_isik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 223

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakın şu şekilde anlatayım ,Araç frende kırmızıda durdunuz sonra hafiften freni bıraktınız araç kendi seyrinde yavaş yavaş ilerliyor (vites boşta )o anda ekranda gösterdiği değer aracın rolantide çalışarak o hızla gittiği müddetce yakacağı yakıt anlamına geliyor .. Yani yokuş aşşağı vitesi boşa atıp inerseniz hızınıza kaynaklı olarak 2,0 gösterecektir ama hızınız belli bir hızın altına düştüğünde rolanti artık km başına 2,0 yakmayacağı için norm değerini gösteriyor ..

Aman ne zor anlatması böle levent bey kısacası herşey normal kafanıza bişi takılmasın keyifli sürüşler...
    SÜPPER

herşey normal kafanız rahat olsun.

Ziyaretçi047

Alıntı narkoz30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cut off sistemini bilmem ama eğer boşta iken yakıt tüketimi artıyorsa bu fizik kurallarına aykırı ben pek inanmadım benim aracımın 12-17 lerde gösteriyor anlık tüketimi kafayı yemiş olmalı ama ben 100km de şehiriçi 5.65 litre diesel yaktığımı biliyorum eğer fazla ise lütfen fikir şeyedin.
    Denememe göre low fuel ışığı yandığında 20 liralık diesel koydum ve şehir içinde 150 km yaptığımda yine low fuel ışıgı yanıyordu diesel 2.48 lira şu halde 8.7 litre yakıt alınıyor 20 liraya o halde 20/150 km 0,133 tl yakıyor km de bu da 100 km de 13.30 tl demek. Buna göre de 5.66 ltre yakıt tüketimi oluyor 100 km de

Aracım 95000 km de ve maximum 120/km saat seviyesinde ölçülmüştür. Yol bilgisayarımdaki kilometre saati dışında hiçbir digital veri dogru çalışmıyor tecrübe ile sabittir. En iyi bilgisayar İnsan beynidir arkadaşlar gerisi hikaye
    Sizin ayar farklı gibi. 1 lt ile kaç km gittiğini gösteriyordur. Menüden değişebilirsiniz. Tabi doğru anlamışsam.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Yol bilgisayarı durmaya yakın ve vites boşta ilk hareket esnasında fazla değerler gösterebiliyor.Bence bu biraz da rolanti regülatörü ile alakalı.Ayak gazdan çekilince ilk anda motora biraz daha fazla yakıt gidiyor olabilir.Benim yol bilgisayarı ortalamamla kendi hesabım hep tutmuştur.Tabi bire bir olmasa bile %90 aynı değerleri buluyorum...

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

yol bilgisayarı yüksek oranda doğru sonuç veriyor yalnız hareket halinde değilken rölantide hesaplama yapmıyor.. kışın üşümemek için her gün onlarca dakika rölantide kaldı, yol bilgisayarı eksik hesaplarken gerçekte 1-1,5lt fazla yakmıştım aynı durum terlememek için rölantide klima açıkken de geçerli..

basitçe bir hesaplama yapmak için depoyu yavaş hızda dolarken pompa tetiği atınca daha fazla yakıt koydurmadan durdurun.. yol bilgisayarını sıfırlayıp ortalama 30km şehir içi, 70 km değişken hızda 120km/h hızı geçmeden 100km yol kat edip depoyu tekrar yavaş hızda tetik atıncaya kadar doldurup hesaplayın.. hata 0,5ten fazlaysa yol bilgisayarınız hatalı ölçüm yapma olasılığı var.. eskiden takıntı olmuştu her uzun yol öncesi kendimce kalibre edip max km yapmaya çalıştığım zamanlarda uygulamıştım.. 0.5 ten fazla fark etmedi..

onur poyraz
    TıRSıK FaRe :) poyraz_o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26 TZ 855
    Edilen teşekkür: 73

ben idea ve eski kasa puntolarda denedim gayet dogru...
    eskisehir ankara arasında max. 0,2 lt yanılma yaptı....
    oda çok normal...

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

yılmaz yondemir
    detay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gümüşhane
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 42

Alıntı leothesaint Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim olayım araba kırmızı ışıkta dik aşağı dururken ve vites de boştayken anlık tüketim ekranında ----- gösteriyordu, yani normal olarak göstermesi gerekeni ama hiç vitesle oynamadım gaza da basmadım yeşil yandı ayağımı frenden çektim bir de baktım ekran birde 4.7 4.3 3.6 göstermeye başladı. sonra tekrar frene bastım araba durdu ekran yine ---- yani tekerlekler dönmeye başladığı zaman yakıt tüketimi artıyor durduğu zamanda ---- gösteriyor.sizde aynı şey oluyor mu
    Aynı olayı serviste teknik sorumluya sordum. Aldığım cevap şöyle, araç boşta giderken beyin silindirlere girmesi gereken hava miktarını ayarlayamıyor. Çünkü aracın boşta iken duruyor olması lazım. Yani bir nevi kafası karışıyor. Mesela araç 1. viteste 1200 - 1300 devir civarı bayağı yüksek yakıyor. Çünkü motor stop etmemek için yakıt alıyor. Mesela 4. 5. vites iniş inerken devir 1750'nin üzerinde ve gaza dokunmadan iniyorsun. Araç neredeyse 0 litre yakıyor. Fakat 1750 devirin altında inersen yol bilgisayarı ne gösteriyorsa onu yakıyor. 2.0 yazıyorsa o değeri yakıyor. Yokuş aşağı diyelim ki boşta iniyorsun - tavsiye etmem- ekranda da 2.0 değeri görüyorsun, araç gerçekten o değeri yakıyor. Ayrıca frene bastığın zamanlarda da yakıt artışı ekranda görülebilir. Bütün bunları kendimde tecrübe ettim ve doğruluğuna kanaat getirdim. Bence bizim bilgisayarlar çok küçük yanılma payı dışında doğru gösteriyor.

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Karaca
    Stalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 135

Arac cut-off devredeyken bile 2.0 gösteriyor... adamlar 0.0 yapmaya üşenmiş ondan kafanıza takmayın orda çok yazmış az yazmış. Önemli olan benzinliğe ne kadar sıklıkta para bıraktığınız

yılmaz yondemir
    detay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gümüşhane
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 42

Yol bilgisayarında cut of anında bile 2.0 yazmasının sebebi, olabilecek hataları tolere etmekmiş. Yani yol bilgisayarında yazdığından daha az yakmış olma ihtimalimiz bile var.

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretçi047

Şöyle de bişe var hızla giderken boşa attığınız zaman devir 800 e inmiyor. 900 1000 gibi oluyor. Araç tam durunca devir de düşüyor. Sebebi ve mantığı nedir bilmiyorum.

Ayrıca bir de ani frende özellikle abs devreye girince araç kendiliğinden gaz veriyor...

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ömer özer
    siromar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 244

Alıntı narkoz30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Alıntı Cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin ayar farklı gibi. 1 lt ile kaç km gittiğini gösteriyordur. Menüden değişebilirsiniz. Tabi doğru anlamışsam.
    cihanın dediği gibi l/100km de değil sizin ayarlarınız km/litrede
    17 gostermesi de 100 km de 6 litre yakıyor demek zaten.
    gazı koklediğinzde o rakam artacagına azalıyorsa ayar 1 litre de kac kilometre yapacagındadır.
    Ben ilk zamanlar cok kontrol ettim o değeri ve hep dogruydu. Benzini fuller akabinde ayarları resetlerdim. benzin ışığı sarı yanınca ( 7 lt kaldıpı anlamına geliyor yanlış hatırlamıyorsam ) fişde yazan litre ile trip dist. A karşılaştırdığımda çok yakın ya da aynı değerler bulunuyordu.

Alıntı les Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yol bilgisayarı yüksek oranda doğru sonuç veriyor yalnız hareket halinde değilken rölantide hesaplama yapmıyor.. kışın üşümemek için her gün onlarca dakika rölantide kaldı, yol bilgisayarı eksik hesaplarken gerçekte 1-1,5lt fazla yakmıştım aynı durum terlememek için rölantide klima açıkken de geçerli..

basitçe bir hesaplama yapmak için depoyu yavaş hızda dolarken pompa tetiği atınca daha fazla yakıt koydurmadan durdurun.. yol bilgisayarını sıfırlayıp ortalama 30km şehir içi, 70 km değişken hızda 120km/h hızı geçmeden 100km yol kat edip depoyu tekrar yavaş hızda tetik atıncaya kadar doldurup hesaplayın.. hata 0,5ten fazlaysa yol bilgisayarınız hatalı ölçüm yapma olasılığı var.. eskiden takıntı olmuştu her uzun yol öncesi kendimce kalibre edip max km yapmaya çalıştığım zamanlarda uygulamıştım.. 0.5 ten fazla fark etmedi..
    Rölantide hesap yapıyor gibi geliyor musa, trip A 'ya yeni reset attığımda biraz gidip kırmızı ışıkda durduğunda. ilk saniyelerde average cons. 8.0 iken kırmızı ışığın sonlarında o değer 8.1 'e çıkıyor bu da hesaba kattığını gösterir
    Konu siromar tarafından (14/05/2009 Saat 02:36 ) değiştirilmiştir.
    StrucTuraL EngiNeeR

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Kullanıcı kitabını bir an önce hatmetmeliyim anldıgım kadarı ile
    o yol bilgisayarı zaten kafamı karıştırmasın diye hiç kullanmıyorum mümkün mertebe 6 lt yakıyorum dieselle bu bana yetiyor önceki aracımla 11-12 litre yakıyordum 100km de motoru çok normal olmasına rağmen (SEAT İBİZA Golf 4 motorlu)