19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yol bilgisayarı güvenilir mi ?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı narkoz30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cut off sistemini bilmem ama eğer boşta iken yakıt tüketimi artıyorsa bu fizik kurallarına aykırı ben pek inanmadım benim aracımın 12-17 lerde gösteriyor anlık tüketimi kafayı yemiş olmalı ama ben 100km de şehiriçi 5.65 litre diesel yaktığımı biliyorum eğer fazla ise lütfen fikir şeyedin.
    Denememe göre low fuel ışığı yandığında 20 liralık diesel koydum ve şehir içinde 150 km yaptığımda yine low fuel ışıgı yanıyordu diesel 2.48 lira şu halde 8.7 litre yakıt alınıyor 20 liraya o halde 20/150 km 0,133 tl yakıyor km de bu da 100 km de 13.30 tl demek. Buna göre de 5.66 ltre yakıt tüketimi oluyor 100 km de

Aracım 95000 km de ve maximum 120/km saat seviyesinde ölçülmüştür. Yol bilgisayarımdaki kilometre saati dışında hiçbir digital veri dogru çalışmıyor tecrübe ile sabittir. En iyi bilgisayar İnsan beynidir arkadaşlar gerisi hikaye
    Sizin ayar farklı gibi. 1 lt ile kaç km gittiğini gösteriyordur. Menüden değişebilirsiniz. Tabi doğru anlamışsam.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ömer özer
    siromar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 244

Alıntı narkoz30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cut off sistemini bilmem ama eğer boşta iken yakıt tüketimi artıyorsa bu fizik kurallarına aykırı ben pek inanmadım benim aracımın 12-17 lerde gösteriyor anlık tüketimi kafayı yemiş olmalı ama ben 100km de şehiriçi 5.65 litre diesel yaktığımı biliyorum eğer fazla ise lütfen fikir şeyedin.
    Denememe göre low fuel ışığı yandığında 20 liralık diesel koydum ve şehir içinde 150 km yaptığımda yine low fuel ışıgı yanıyordu diesel 2.48 lira şu halde 8.7 litre yakıt alınıyor 20 liraya o halde 20/150 km 0,133 tl yakıyor km de bu da 100 km de 13.30 tl demek. Buna göre de 5.66 ltre yakıt tüketimi oluyor 100 km de

Aracım 95000 km de ve maximum 120/km saat seviyesinde ölçülmüştür. Yol bilgisayarımdaki kilometre saati dışında hiçbir digital veri dogru çalışmıyor tecrübe ile sabittir. En iyi bilgisayar İnsan beynidir arkadaşlar gerisi hikaye
    Alıntı Cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin ayar farklı gibi. 1 lt ile kaç km gittiğini gösteriyordur. Menüden değişebilirsiniz. Tabi doğru anlamışsam.
    cihanın dediği gibi l/100km de değil sizin ayarlarınız km/litrede
    17 gostermesi de 100 km de 6 litre yakıyor demek zaten.
    gazı koklediğinzde o rakam artacagına azalıyorsa ayar 1 litre de kac kilometre yapacagındadır.
    Ben ilk zamanlar cok kontrol ettim o değeri ve hep dogruydu. Benzini fuller akabinde ayarları resetlerdim. benzin ışığı sarı yanınca ( 7 lt kaldıpı anlamına geliyor yanlış hatırlamıyorsam ) fişde yazan litre ile trip dist. A karşılaştırdığımda çok yakın ya da aynı değerler bulunuyordu.

Alıntı les Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yol bilgisayarı yüksek oranda doğru sonuç veriyor yalnız hareket halinde değilken rölantide hesaplama yapmıyor.. kışın üşümemek için her gün onlarca dakika rölantide kaldı, yol bilgisayarı eksik hesaplarken gerçekte 1-1,5lt fazla yakmıştım aynı durum terlememek için rölantide klima açıkken de geçerli..

basitçe bir hesaplama yapmak için depoyu yavaş hızda dolarken pompa tetiği atınca daha fazla yakıt koydurmadan durdurun.. yol bilgisayarını sıfırlayıp ortalama 30km şehir içi, 70 km değişken hızda 120km/h hızı geçmeden 100km yol kat edip depoyu tekrar yavaş hızda tetik atıncaya kadar doldurup hesaplayın.. hata 0,5ten fazlaysa yol bilgisayarınız hatalı ölçüm yapma olasılığı var.. eskiden takıntı olmuştu her uzun yol öncesi kendimce kalibre edip max km yapmaya çalıştığım zamanlarda uygulamıştım.. 0.5 ten fazla fark etmedi..
    Rölantide hesap yapıyor gibi geliyor musa, trip A 'ya yeni reset attığımda biraz gidip kırmızı ışıkda durduğunda. ilk saniyelerde average cons. 8.0 iken kırmızı ışığın sonlarında o değer 8.1 'e çıkıyor bu da hesaba kattığını gösterir
    Konu siromar tarafından (14/05/2009 Saat 02:36 ) değiştirilmiştir.
    StrucTuraL EngiNeeR

4. Bu mesaj için teşekkür edenler: