Geri vites, bence ciddi bir problem. Geri vites sekromençinin olmaması, yakışmıyor.
"Bence direksiyonun yanında soldaki göz kullanışsız. Ne koysan hemen kayıp düşüyor." +
"sileceklerin rüzgarla temasını engellemek için kaput bitiminde biraz alta yerleştirmeleri gerekirdi.. sileceklerin rüzgar sesine katkıları var.." +
"kapı içi cepleri çok dar " +
"cep telefonumu koyacak doğru dürüst bir göz-cep vs yok. " +
"ses yalıtımı eksik dışardan ses alıyor" +
"3- Torpido küçük ve lambasız." +
"Sinyallerle ilgili bi sorun var ama genel bişeymi bilmiyorum.Mesela sağa sinyal verdim ve sağa döndüm,direksiyon düzelince bide bakıyorum ki sola sinyal veriyor araba." +
Katıldığım tasarım hatalarını yukarıda özetledim. Benim ekleyeceklerim:
- Ön sağ üstteki el tutamağını bırakınca çok ses çıkarıyor. Hep huylanıyorum sağ taraftan biri mi çarptı, bir şey mi patladı diye. Hele bir de yan tarafınızda bunu keşfeden neşeli bir arkadaşınız varsa iyice çekilmez oluyor. Sanırım tavan kaplaması ile tavan sacı arası tamamen boş, arada bir dolgu & yalıtım malzemesi yok. Umarım 5 yıl sonra içi boş tavan kaplaması bir zırıltı oluşturmaz.
- Arabanın öne de, arkası da çok iyi görünmüyor, düzgün park edebilmek için arabaya iyice alışmak gerekiyor. Ancak bu tasarım, arabaya çok estetik bir hava verdiği için bundan vazgeçmek yerine park sensörünü standart hale getirmek daha mantıklı olur bence.
- Kendi sınıfındaki arabalarda, en alt özelliklere sahip modellerde bile artık MP3 çalar standart halde. En azından CD çalar üzerindeki Aux. girişini ön tarafa koyabilirlerdi, MP3 çalar bağlardık kendimiz. (YU-MA-TU bile koyuyor yahu)
- Arabanın tasarımında yangın söndürücü tüpe yer verilmemiş. Şimdilik bagajda bir koli içerisine koydum; frene bastıkça ileri, gaza bastıkça geri gidiyor. Umarım bu gidip gelmeler ile bir gün yangın söndürücü bagajda birden kendi kendine açılmaz. (Daha önce Temprada başıma gelmişti, hız tümseğini görmeyip hızlıca geçtikten [uçtuktan] sonra 'VVVOOOORRRZZZŞŞŞŞŞŞFFFFŞŞŞ.' gibi bir sesle birlikte arabayı acilen kenara çekmiştik)
- Direksiyon üzerindeki ses ve kanal seçim düğmeleri biraz daha içe gömülü olabilirdi. Şu an direksiyon yüzeyi ile aynı hizada, hem bakmadan yerini bulmak zor oluyor hem de bazen sağa - sola keskin dönüşlerde bazen radyo kanalını yanlışlıkla değiştiriyorum. (O direksiyonu nasıl tutuyorsunda değişiyor kanallar, bundan önceki hayatında kamyon şoförümüydün diye aklından geçirecek arkadaşlara selam eder, bildikleri iyi bir direksiyon topuzcusu varsa adreslerini rica ederim)
- Yol bilgisayarı ekranı, göstergelerin içerisinde aşağıda değilde yukarıda olsa daha iyi olurdu, çünkü oradaki yazıları okuyabilmek için insanın gözlerini yoldan tamamen ayırması gerekiyor. Eğer biraz daha yukarıda olsa sürüş güvenliği açısından daha yararlı olurdu.
- Torpido gözünün kapağı kalitesiz bir plastikten yapılmış ve sadece orta noktasında ince bir dil ile tutuyor. Muhtemelen 3 yıl içinde o kapak sağa sola yamulmaya başlar ve zemine paralelliği kaybolur.
- Bagaj kapağına iple bağlı, kabini ve bagajı birbirinden ayıran parça ince (yeni Fiestalarda çok daha ince ve kalitesiz) ve bagajı kapatınca her zaman yerine tam oturmayabiliyor.
Çok uzun yazdım belki ama GP nin benim gözümdeki bütün kusurları sadece bunlar. FIAT bu arabanın üzerinde park sensörü dahil 500 TL daha masraf yapmış olsa araba kusursuz olacak. Diyeceksiniz ki park sensörü Co-Pilot kit (CPK) ile geliyor, onu taktırsaydın. Benim söylemek istediğim, arabanın fiziksel tasarımından dolayı park sensörünün lüks değil, standart halde sunulması gerekliliği. İlk alırken park sensörü sormuştum ama CPK benim modele olmuyormuş. Bir üst modele de param yetmemişti zaten, hem üst model al hem de CPK al aşmıştı beni.
Geri vites, bence ciddi bir problem. Geri vites sekromençinin olmaması, yakışmıyor.
Kimsenin dikkatini cekmedi sanirim. Sofor taraaki gunesligi actiginizda yolu gormek imkansizlasiyor.
Evet, bir kere kullanmam gerekti, onda da kafayı yemiştim. Tam açınca tüm cam kapanıyor zaten, öne doğru ittiriyorum olmuyor,yarım açmaya uğraşıyorum olmuyor, gideceğim yere kadar bir türlü ayarlayamadım,baya kulaklarını çınlattım yol boyunca fiattaki o güneşlikle ilgili arkadaşların..
Konu ons tarafından (28/06/2009 Saat 22:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası
aracın iç aydınlatması yetersiz arkada oturan yere bişey düşürse gece ertesi gün alınır ancak sadece 1 tane tavan lambası koymuşlar oda ayarlanamıyor kartal slx bile tavan lamba ayarlı ikinciside multijet olan motorlar dik rampalardaki kalkışlarda bayğı bi zorlanıyor sanırım 75 bg kaynaklansa![]()
1 ile 1,75 arası kalkışlarda malesef böyle...2 civarı ve yarımdan biraz fazla debriyajı ayarlayın ucak gibi kalkar...turboyu doldurun...
arkadaşlar bugün benim puntoda birşey farkettim.uzun hüzme far yok...![]()
benmi bulamadım acaba diye kontrol ettim.ama yok.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.bulamadım..![]()
sinyaller beni delirtiyor resmen
bende aracın arka kısmını çok boş buluyorum, dümdüz. Stoplar daha geniş olup aracın kıç kısmı daha gösterişli yapılsaydı.
birde kolçak yok
Konu anvil tarafından (13/07/2009 Saat 12:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood
yalıtım çook eksık rakıplerınde aux çıkısı torpıdoda bızde yokrakıplerde torpıdo klıma bızde yok
vırajlarda kafalr zaten kut vuruyor
ama herşeye ragmen onu sevıyoruz uzulmesın dıye
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri