Sayfa 8/9 İlkİlk ... 456789 SonSon
167 sonuçtan 141 ile 160 arası

Konu: GP nin tasarım hataları neler sizce ?

kerem kerem
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. xmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 37

Alıntı BSK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha büyük olduğu için
    ok

3 k honda kullandım, polo kullandım, micra kullandım, pegeout kullandım,

hiçbiri bizim ki kadar ağır değil!!! neyse, teknik anlamda detaylı bilgi almak için servisle görüşeceğim, bence denge ile alakalı ama neyse artık , sorup öğreneceğiz...

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı xmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkaya geçişlerin daha kolay olması için...

neden daha ağır peki ?
    Kerem, tek kapılı araçlarda arkaya geçişlerin daha kolay olması için kapılar büyük tasarlanır.Bu da denildiği gibi kapının daha ağır olmasına yol açar.Bu ağırlık, kapı yüzeyinin genişliğine-kalınlığına göre ve markadan markaya değişiklik gösterebilir,

Kullanmış olduğun diğer tek kapı araçların 5 kapılı versiyonlarının kapı ağırlığı da muhtemelen bizim 5k GP lardan daha azdır...

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

ön davlumbazların aşağıya doğru olan çıkıntıları tam bir tasarım hatası. geçen ay kaldırıma takıldı ve kırıldı. komple davlumbaz değiştirmek zorunda kaldım. 140tl ye maloldu.
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

ılgın polat
    27punto34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    27 EP 585
    Edilen teşekkür: 4

Alıntı BSK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de onu söylüyorum ya, beklentileriniz doğrultusunda bir araç almamışsınız halbuki dynamic alsaydınız manuel klima yada kolçak yada otomatik cam eleştirilerini yapmazdınız çünkü bu donanımlar var yani tasarım hatası değil ama sizin aracınızda yok , yanlış araç almışsınız, diğer bir husus ta arabanın boş ağırlığı diye bir kavram yoktur, net ağırlığı vardır bir de azami yüklü ağırlığı vardır o da ruhsatta yazar net ağırlığı 1075 kg, 1040 değil 950 hiç değil 1075 kg dır. Azami ağırlığı da 1635 kg dır.

tmm sensin kardeş, boş ağırlık demekle nedemek istediğim anlaşılmıştır heralde FIAT'ta mühendis olarak filan çalışmadığım için nasıl bir kavram kullanmalıyım bilmiyorum, net brüt hesaplarını da hiiiiiç anlamam, yanlış araba almadım satan kişi yanlış satmış bana deseydi ki bak dynamic var bu fundan daha iyi ben onu alırdım aldığım zaman tek kalmıştı ellerinde(ötv den dolayı) geçen hafta gittim fun modelinden sadece 3 tane vardı ellerinde yani bu kısmet, fun için eksikleri sayıyorum: açılan konuya cevabımdır, arka camlar otomatik değil, 2 hava yastığı az, araç ağırlık olarak bence yeterli değil, kolçak'ta büyük bir eksiklik... yaw forumdan soğuttun beni mübarek

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı usermm1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ön davlumbazların aşağıya doğru olan çıkıntıları tam bir tasarım hatası. geçen ay kaldırıma takıldı ve kırıldı. komple davlumbaz değiştirmek zorunda kaldım. 140tl ye maloldu.
    Ön davlumbazların aşağıya doğru olan çıkıntıları tasarım hatası değil, pazarlama dehası. Kırılacak ki yenisini alalım. Yenisini alalım ki servis kazansın, çalışanlar kazansın, fiat kazansın )) Kırın, yenisini alın ekonomiye can verin Forumda bir arkadaşımız o çıkıntıları kesin diye yazmıştı. Demek haklıymış.

Serdar Karaaslan
    BSK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 310

Alıntı 27punto34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tmm sensin kardeş, boş ağırlık demekle nedemek istediğim anlaşılmıştır heralde FIAT'ta mühendis olarak filan çalışmadığım için nasıl bir kavram kullanmalıyım bilmiyorum, net brüt hesaplarını da hiiiiiç anlamam, yanlış araba almadım satan kişi yanlış satmış bana deseydi ki bak dynamic var bu fundan daha iyi ben onu alırdım aldığım zaman tek kalmıştı ellerinde(ötv den dolayı) geçen hafta gittim fun modelinden sadece 3 tane vardı ellerinde yani bu kısmet, fun için eksikleri sayıyorum: açılan konuya cevabımdır, arka camlar otomatik değil, 2 hava yastığı az, araç ağırlık olarak bence yeterli değil, kolçak'ta büyük bir eksiklik... yaw forumdan soğuttun beni mübarek

ne desem bilemedim, sakal mı bıyık mı. Siz takılın boşverin bu işleri.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

.....fun için eksikleri sayıyorum: açılan konuya cevabımdır, arka camlar otomatik değil, 2 hava yastığı az, araç ağırlık olarak bence yeterli değil, kolçak'ta büyük bir eksiklik... yaw forumdan soğuttun beni mübarek
    Ilgın, senin de belirttiğin gibi saydıkların mevcut donanımda görmeyi arzuladığın eksiklikler, tasarım hatası olarak algılanmaması gerekli bunların...

ılgın polat
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    27 EP 585

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ilgın, senin de belirttiğin gibi saydıkların mevcut donanımda görmeyi arzuladığın eksiklikler, tasarım hatası olarak algılanmaması gerekli bunların...
    ewet aslında tasarım hatası sayılmaz ama olsa güzel olurduu yaw yani konu başlığı tasarım hatası ama ilk okuduğumda eksikliklerinide yazası geliyor insanın, ben farklı bi konu açayım en iyisi bununla ilgili

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

yanlış araç almayınız.Beklentilerinizi karşılayan modelleri alınız. Az para verip çok şey istemek mantıklı bir davranış olmasa gerek. Sonra da bunu aracın eksikliği olarak lanse etmek hiç etik değil. İnsanlar yanlış anlıyor. Gp sınıfının en donanımlı standart ekipmanlarını veriyor uygun fiyatına rağmen.
    Konu gurik tarafından (28/10/2009 Saat 13:29 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BSK

Baran
    Ziyaretçi Baran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

otomobilimle yolculuk yapıyorum, otobanda gişelere gelip durdugumda ortalık bir anda sessizleşiyor, hiç arabadan anlamayan eşim bile ohbe dünya varmış bu araba ne ses alıyormus boyle diyor

Ayrıca bir arkadaş az parayla çok şey istemeyin yazmış benim aracımın fiatına 1.5 motorllu dizel ve bundan daha sorunsuz araçlar var, hadi bundanda ziyade doğanslx ler bile bu kadar sorunlu değildi ben aracımı babama verdim artık nadiren kullanıyorum, kendime yine efsane tempra aldım basıyorum gidiyorum 1.4 fireler arkamda toz duman
    Konu Baran tarafından (28/10/2009 Saat 13:29 ) değiştirilmiştir.

MERT DEMİRÖREN
    Raistlin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 DM 388
    Edilen teşekkür: 114

Alıntı Baran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    otomobilimle yolculuk yapıyorum, otobanda gişelere gelip durdugumda ortalık bir anda sessizleşiyor, hiç arabadan anlamayan eşim bile ohbe dünya varmış bu araba ne ses alıyormus boyle diyor

Ayrıca bir arkadaş az parayla çok şey istemeyin yazmış benim aracımın fiatına 1.5 motorllu dizel ve bundan daha sorunsuz araçlar var, hadi bundanda ziyade doğanslx ler bile bu kadar sorunlu değildi ben aracımı babama verdim artık nadiren kullanıyorum, kendime yine efsane tempra aldım basıyorum gidiyorum 1.4 fireler arkamda toz duman
    ee gell bi de starjetlerle dene bakalım senn temprayı kim toz duman olucak

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

sen doğan slx lerin 20,000km de teker bilyası dağıttığını
    40,000de triger kopardığını bilmiyorsun galiba
    ayrıca şu senin temprayı bi getirde bak bakalım 1,4 77 bg onu napıyor
    2,0 değilse motoru tabi

ılgın polat
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    27 EP 585

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış araç almayınız.Beklentilerinizi karşılayan modelleri alınız. Az para verip çok şey istemek mantıklı bir davranış olmasa gerek. Sonra da bunu aracın eksikliği olarak lanse etmek hiç etik değil. İnsanlar yanlış anlıyor. Gp sınıfının en donanımlı standart ekipmanlarını veriyor uygun fiyatına rağmen.
    "Az para verip çok şey istemek mantıklı bir davranış olmasa gerek."

25.000 tl az para mı? ayrıca siz örneğin bi bilgisayar alırken "ya hem az para vereyim hemde özellikleri fazla olsun" demez misiniz? yani bunun neyi mantıksızca?
    zaten bundan daha fazla param olsaydı yine GP alırdım o ayrı, ilk araba alacaklar içindir bu sözüm GP'yi bilmeyen bir insan bir oto galeriye gittiğinde satıcı kardeşimizin anlattığı kadarını bilir ondan daha fazlasını bilemez hele de ilk arabasıysa özelliklerini dinlemez bile dış görünüşüne bakar, fiyatını sorar, beğendiği renk'i seçer ver elini der olur biter, sanırım yanlış anlaşıldım ben GP'yi kötülemiyorum bunu kendime hakaret olarak algılarım çünkü benim arabamda GP.

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

"Az para verip çok şey istemek mantıklı bir davranış olmasa gerek."

25.000 tl az para mı? ayrıca siz örneğin bi bilgisayar alırken "ya hem az para vereyim hemde özellikleri fazla olsun" demez misiniz? yani bunun neyi mantıksızca?
    zaten bundan daha fazla param olsaydı yine GP alırdım o ayrı, ilk araba alacaklar içindir bu sözüm GP'yi bilmeyen bir insan bir oto galeriye gittiğinde satıcı kardeşimizin anlattığı kadarını bilir ondan daha fazlasını bilemez hele de ilk arabasıysa özelliklerini dinlemez bile dış görünüşüne bakar, fiyatını sorar, beğendiği renk'i seçer ver elini der olur biter, sanırım yanlış anlaşıldım ben GP'yi kötülemiyorum bunu kendime hakaret olarak algılarım çünkü benim arabamda GP.
    Bilinçli tüketici araştırır. Satış danışmanına neden güveniyorsunuz ki elindeki malı satacak onun işi o. Keşke bir kaç katolog alıp donanımlarını inceleseydiniz. Sonuçta dediğiniz gibi 25 bin az para değil. Pazardan sebze almıyoruz.

ılgın polat
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    27 EP 585

Alıntı ocean_1919 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilinçli tüketici araştırır. Satış danışmanına neden güveniyorsunuz ki elindeki malı satacak onun işi o. Keşke bir kaç katolog alıp donanımlarını inceleseydiniz. Sonuçta dediğiniz gibi 25 bin az para değil. Pazardan sebze almıyoruz.
    bilinçli tüketicide az parayla çok özellik olsun ister değil mi? katalog aldım araştırdım, sebze almadım GP aldım...
    Konu 27punto34 tarafından (28/10/2009 Saat 16:47 ) değiştirilmiştir.

Serhat SİPAHİOĞLU
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942

ne derseniz deyin ama son sözüm gp fiyatına göre oldukça donanımlı ve iyi bir araçtır. daha iyisini isteyen hiç durmasın c ve üstü sınıflara geçiş yapsın. Tasarım hatası falan hikaye tatminsizlik oluyor daha ilerisi. Tatmin olmayan bir insan o arabaya niçin biner sonrada niçin busu yok şuşu yok ses alıyor tekerleği dönüyor der anlamıyorum. Sonuçta bu aracı aldık ve severek kullanıyoruz.
    Sonra forumu okuyan ama gp yi bilmeyen insanlar bu aracı boş beleş birşey zannediyorlar ona kızıyorum.

Not: Verdiğiniz parayı azımsamıyorum. Hepimiz dişimizden tırnağımızdan arttırdık ama aldıktan sonra kötülemek te neyin nesi? Eleştirin ancak kötülemeyin kendi elinizle gp ye karşı önyargı oluşturmayın.
    Konu gurik tarafından (31/10/2009 Saat 01:26 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hamdi Kılıç
    sisifos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    34 LR 128
    Edilen teşekkür: 10

Kesinlikle çok sıradan bir konsüle saip olması. Opellerde bile daha güzel konsüller var. Analoğ konsül bu model arabalarda sadece Punto'da var sanırım. İnsan birkaç şeyi dijital yapar. Ve tabiki biraz gösterişli!

Serhat SİPAHİOĞLU
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942

neden hala sitede araç sahibi görünüyorsunuz? ve neden bizim araçlarımızı bizim sitemizde kötülüyorsunuz? moderatörler uyuyor mu acaba?
    üzgünüm biraz sert oldu ama kelimeleriniz biz araç sahipleri için rencide edici...
    Konu gurik tarafından (01/11/2009 Saat 12:02 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Serhat, sanıyorum Baran kullanmasa bile hala bir GP su var O yüzden düzeltmemiş olabilir.GP nun kötülenmesi beni de üzmekte ama modlar uyuyabilir bu mesajda

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Alıntı xmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkaya geçişlerin daha kolay olması için...

neden daha ağır peki ?
    kapı uzunluğu menteşelerden uzaklaştıkça hissedilen ağırlık katlanarak artar

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 456789 SonSon