Hocam ne yazdığınızı çözerken canım çıktı, biraz daha özenli bir dille yazalım lütfen![]()
Merhaba arkadaşlar hafta sonu bir arkadaşımın 2009 model corsa d 1.4 motor arabasıyla gezerken benzinliğe girdik ve ordaki arkadaş suyuna bakıyım mı? dedi. Bizde bak dedik, adam motor suyu kalmamış abi dedi hiç motor suyu yoktu bir gram bile suyu nerden nasıl boşalttığınıda göremedik çünkü hiç bir yerde su izi yoktu. belki motor ısındığından su buharlaşmıştı bilmiyorum hiç bir yerde iz göremedik bizde benzin istasyonunda arkadaşlarda şaştı kaldı hararet göstergesi zaten yok ama uyarı falanda vermedi. motorda da bir düzensizlik yoktu 2 , 3 saat gezdik bir kaç yere uğradık yani araç stop etti çalıştı hiç çalışırken falan zorlanmadı. arada bir aracı sıkıstırdık 6000 devir falan gördü valla bizde anlamadık istasyondaki adamlar abi kesin contayı yakmıştır dedi suyu koyduk tekrar eve geldik suyu koyduktan sonra 15 km falan yaptık suyun yarısı boşalmıştı. arkadaş şehir dışına gideceği için 2,3 gün sonra arabayı tamire götürecek o zaman anlaşılacak bakalım durum.Motor suyu olmadan araba nasıl çalıştı km yaptı anlamadım yaklaşık 70 80 km yaptık suyun almadığını fark etmeden önce acaba diyorum opellere has bir özellik mi var su olamadan hemen conta yakmıyor hararet yapmıyor anlamadım bu konu hakkında yorumlarınızı bir alayım diye paylaştım. Kalın sağlıcakla
Konu SteinGP tarafından (20/05/2013 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir.
Hocam ne yazdığınızı çözerken canım çıktı, biraz daha özenli bir dille yazalım lütfen![]()
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
çok mu karışık olmuş biraz hızlı yazdım ondandır kusura bakmayın demek istediğim motor suyu olmadan motoru yakmadan bu corsa nasıl km yaptı hala çözebilmiş değilim![]()
Hararet göstergesi falan da mı yok arabada anlamadım. Göstergenin ve hararet müşürünün de sağlam olduğundan emin misiniz?
Tam cevap ne istiyorsunuz bilmiyorum ama, Opeller için susuz çalışma diye bir özellik yok maalesef. Eğer ki arabanın motoru hararet gördü ise mutlaka conta da bir hasar oluşmuş demektir. Ancak arabanızın contası önceden sağlammış ki başınıza yolda bırakma gibi bir olay gelmemiş.
Arabanın Conta yaktığını yaklaştığında anca %80 lerde kullanımdan anlayabilirsiniz. Rölantide düzensizlik, titreme egzoz vs gibi belirtiler gösterir. Zaten en yakın sürede tamirciye gösterecekmiş arkadaşınız. Tavsiyem aracı kullanacaksa da dağ bayır bol su takviyesi ve dinlendirerek kullanmanız.
Geçmiş olsun.
Denk geldiğim 2 dizel corsada da hararet göstergesi yoktu. Sadece sıkıntı olunca uyarı veriyor
Sent my iPad using
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Benim eski dizel Citroen C1'imde de hararet göstergesi yoktu ama hararet ışığı vardı. Hiç yanmadı şükürBazı markaların bazı modellerinde bu gösterge olmayabiliyor. Sanırım arkadaşımın Astra'sında da yoktu (şu ankinden bir önceki kasa).
hararet ışığı yanmadıysa korkma. eksiltme varsa kaçağı bulman lazım.
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
Radyatördur o
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri