Sayfa 2/2 İlkİlk 12
26 sonuçtan 21 ile 26 arası

Konu: Heryerde noktasal beyazlıklar var acil yardım

ersan akdemir
    ersan16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 17

bahsedilen boyalar yoldan sıçramış olan şerit boyaları ise. aynısı benimde başıma geldi. tırnağımla kaldırabiliyordum ama boyayı mahvedersin dediler. bende araç temizleme kili, clay bar aldım hepsi buradadan. onla temizledim. başka hiçbir müdahaleye gerek kalmadan çözdüm.
    fakat sizin bahsettiiniz her yede noktasal beyaz leke tarifi daha çok taş izlerine benziyor. rötüş boyası şart. anlamam ve bulaşmam o işe profesyonel uygulama gerektirir.

güneş altında beliren , dairesel çizikler için. autoglym srp, ya da auto glym radiant wax kullanbabilirisiniz. makineyle iyi sonuç verir. ellede uygulanabilir.
    srp 500 ml : 28 tl, radatn wax 1 lt : 32 tl dir. elle uygulamada wax/polish pedine fındık tanesi kadar döküp 30*30 luk bir alanda hafifi bastırarak uygulayabilirsiniz.
    aşınıdırıcı özelliği yok denecek kadar azdır. dolgu özelliği ile çizikleri maskeler. amatör kullanıımda zarar vermez

sencer deniz
    tirit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 35

Beyaz noktalar tümsek değilde çukur şeklindeyse çok geçmiş olsun. Aracınızın boya verniği bozulmuş demektir. Daha önce ford marka aracımda da benim başıma gelmişti. Bize aracı en baştan boyatmak gerektiğini söylemişlerdi. Gerçi ben o haliyle çok uzun süre kullandım ve bir sorun görmedim. Yakın zamanda da sattım. Boya servisine gösterip boyanın zarar görüp görmediğini öğrenin bence.

BARIŞ ÖZDEMİR
    evoBRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı ersan16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahsedilen boyalar yoldan sıçramış olan şerit boyaları ise. aynısı benimde başıma geldi. tırnağımla kaldırabiliyordum ama boyayı mahvedersin dediler. bende araç temizleme kili, clay bar aldım hepsi buradadan. onla temizledim. başka hiçbir müdahaleye gerek kalmadan çözdüm.
    fakat sizin bahsettiiniz her yede noktasal beyaz leke tarifi daha çok taş izlerine benziyor. rötüş boyası şart. anlamam ve bulaşmam o işe profesyonel uygulama gerektirir.

güneş altında beliren , dairesel çizikler için. autoglym srp, ya da auto glym radiant wax kullanbabilirisiniz. makineyle iyi sonuç verir. ellede uygulanabilir.
    srp 500 ml : 28 tl, radatn wax 1 lt : 32 tl dir. elle uygulamada wax/polish pedine fındık tanesi kadar döküp 30*30 luk bir alanda hafifi bastırarak uygulayabilirsiniz.
    aşınıdırıcı özelliği yok denecek kadar azdır. dolgu özelliği ile çizikleri maskeler. amatör kullanıımda zarar vermez
    Bilgileriniz çok faydalı sağolun diger arkadaşlarda öyle ama tümseklikler pütürlükler var çukur değil yani ama çok ilginç o kadar küçükki nokta ve aracın heryerinde plastiklerde dahi var boya olsa bi yerine gelmez mesela ama bunda heryerde var..acaba kardan mı oldu ? birde bunu farkettiğim gün aracımı benzinlikte 1 tl atıp köpük fışkırtmada yıkadım ondan olma ihtimali varmıdır ? orda yıkayıp eve geldikten sonra dikkatmi çekti ama geri gidip başka araçlara baktım yoktu sanki yeni yıkıyorlarken acana sonradan mı çıktı o köpükle alakası olablirmi acaba..heryerde olması aklıma sadece bunu getiriyor..suyun kireci olsa bu elimle bile zor çıkıcak halde olmazdı heralde

ersan akdemir
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

Mutlu

benim problemimde aracım kapılarının hepsinde bolca beyaz nokta ve çizik şeklinde şeklinde beyaz lekeler oluşmuştu. araç boyasının zarar görmesi değildi.araç boyası üzerine yapışmış dışardan bir madde(boya) idi.

yıkamacıada yıkattım çıkmadı.kendim araç yıkama süngeriyle yıkadım yine çıkmadı. oto kaporta-boya işimiz vardı. boyacı pasta(polish) denedi çıkmadı. araç temizleme kilini denedim. aracı temizce yıkıyorsunuz önce. sonra kil uygulaması yapacağınız yere ıslaklık verip kille ovuyorsunuz. çok basit bir uygulama. elbezi ile masa silmek gibi.

uygulama videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=s9kcqo5kYpY
    How to Clay Bar - YouTube

kili internette bulabilirsiniz; :Meguiars Kıymetli Araç Boya Temizleme Kili 851001 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com serd/hard kil daha çok işinize yarayabilir.

ıslaklık vermek içinde 3-4 liraya yine hepsi buradadan araç yıkama şampuanı almıştım.bir kova şampuanlı su yaptım. kil ve araç yüzeyi kuruyunca, uygulamayapacağım yüzey üzerine. süngerle şampuanlı sudan sıktım. siz hızlı cila ile yada sprey kolonya şişsesine yapacağınız araç şampuanı ile de kullanabilirsiniz.

kili önce alıp biraz yoğuruyorsunuz sonra yassı hale getirip,yüzeye bir fıs ıslaklık verip arabanın yüzeyini siliyorsunuz. uygulama yaparken ara sıra kili yoğurmakta fayda var.
    ben biraz bastırarak yaptım çıkması için. kili yere düşürmemeye gayret edin yere düşürdüğünüz kili araç kopartası üzerinde bir daha kullanmayın.

ucuz, basit ve az kişinin bildiği bir uygulama araç boyasına yapışmış boya leke gibi partikülleri almak için bire bir.

kili plastikte kullanmadım.plastik yüzeyde kullanmak uygun olmayabilir.

denemekte fayda var. ben kille tanıştığıma çok memnunum. arabaya detaylı temizlik yaptığımda kullanıyorum.
    Konu ersan16 tarafından (17/02/2012 Saat 00:07 ) değiştirilmiştir.

BARIŞ ÖZDEMİR
    evoBRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı ersan16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim problemimde aracım kapılarının hepsinde bolca beyaz nokta ve çizik şeklinde şeklinde beyaz lekeler oluşmuştu. araç boyasının zarar görmesi değildi.araç boyası üzerine yapışmış dışardan bir madde(boya) idi.

yıkamacıada yıkattım çıkmadı.kendim araç yıkama süngeriyle yıkadım yine çıkmadı. oto kaporta-boya işimiz vardı. boyacı pasta(polish) denedi çıkmadı. araç temizleme kilini denedim. aracı temizce yıkıyorsunuz önce. sonra kil uygulaması yapacağınız yere ıslaklık verip kille ovuyorsunuz. çok basit bir uygulama. elbezi ile masa silmek gibi.

uygulama videosu:
    Clay Bar Paint Cleansing by Car care Products - YouTube
    How to Clay Bar - YouTube

kili internette bulabilirsiniz; :Meguiars Kıymetli Araç Boya Temizleme Kili 851001 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com serd/hard kil daha çok işinize yarayabilir.

ıslaklık vermek içinde 3-4 liraya yine hepsi buradadan araç yıkama şampuanı almıştım.bir kova şampuanlı su yaptım. kil ve araç yüzeyi kuruyunca, uygulamayapacağım yüzey üzerine. süngerle şampuanlı sudan sıktım. siz hızlı cila ile yada sprey kolonya şişsesine yapacağınız araç şampuanı ile de kullanabilirsiniz.

kili önce alıp biraz yoğuruyorsunuz sonra yassı hale getirip,yüzeye bir fıs ıslaklık verip arabanın yüzeyini siliyorsunuz. uygulama yaparken ara sıra kili yoğurmakta fayda var.
    ben biraz bastırarak yaptım çıkması için. kili yere düşürmemeye gayret edin yere düşürdüğünüz kili araç kopartası üzerinde bir daha kullanmayın.

ucuz, basit ve az kişinin bildiği bir uygulama araç boyasına yapışmış boya leke gibi partikülleri almak için bire bir.

kili plastikte kullanmadım.plastik yüzeyde kullanmak uygun olmayabilir.

denemekte fayda var. ben kille tanıştığıma çok memnunum. arabaya detaylı temizlik yaptığımda kullanıyorum.

aracın komple heryerine yapmak çok zahmetli olurmu yapablrmyız bi tane yetermi acaba ? yada çıkarmı acaba tırnakla bile zor çkıyo sanki .

ersan akdemir
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah

ben 1,5-2 saat uğraşmıştım.sadece boyalı bölgeler için. ama millet normalinde yarım saate tüm aracı rahat rahat bitiriyor(çamaşır yıkar gibi çitilemedikleri için). benim amacım leke çıkarmak olduğu için biraz uzun sürdü.

bir tanesi fazlasıyla yeter. yeter ki yere düşürmeyin. 200gr kille 150-200 araba yapıldığını iddaa ediyorlar. çıkar mı denemeden bilemezsiniz. ben çıkardım, sizinkini bilemem.
    karar sizin.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12