benim problemimde aracım kapılarının hepsinde bolca beyaz nokta ve çizik şeklinde şeklinde beyaz lekeler oluşmuştu. araç boyasının zarar görmesi değildi.araç boyası üzerine yapışmış dışardan bir madde(boya) idi.
yıkamacıada yıkattım çıkmadı.kendim araç yıkama süngeriyle yıkadım yine çıkmadı. oto kaporta-boya işimiz vardı. boyacı pasta(polish) denedi çıkmadı. araç temizleme kilini denedim. aracı temizce yıkıyorsunuz önce. sonra kil uygulaması yapacağınız yere ıslaklık verip kille ovuyorsunuz. çok basit bir uygulama. elbezi ile masa silmek gibi.
uygulama videosu:
Clay Bar Paint Cleansing by Car care Products - YouTube
How to Clay Bar - YouTube
kili internette bulabilirsiniz; :
Meguiars Kıymetli Araç Boya Temizleme Kili 851001 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com serd/hard kil daha çok işinize yarayabilir.
ıslaklık vermek içinde 3-4 liraya yine hepsi buradadan araç yıkama şampuanı almıştım.bir kova şampuanlı su yaptım. kil ve araç yüzeyi kuruyunca, uygulamayapacağım yüzey üzerine. süngerle şampuanlı sudan sıktım. siz hızlı cila ile yada sprey kolonya şişsesine yapacağınız araç şampuanı ile de kullanabilirsiniz.
kili önce alıp biraz yoğuruyorsunuz sonra yassı hale getirip,yüzeye bir fıs ıslaklık verip arabanın yüzeyini siliyorsunuz. uygulama yaparken ara sıra kili yoğurmakta fayda var.
ben biraz bastırarak yaptım çıkması için. kili yere düşürmemeye gayret edin yere düşürdüğünüz kili araç kopartası üzerinde bir daha kullanmayın.
ucuz, basit ve az kişinin bildiği bir uygulama araç boyasına yapışmış boya leke gibi partikülleri almak için bire bir.
kili plastikte kullanmadım.plastik yüzeyde kullanmak uygun olmayabilir.
denemekte fayda var. ben kille tanıştığıma çok memnunum. arabaya detaylı temizlik yaptığımda kullanıyorum.
Yer imleri