bahsedilen boyalar yoldan sıçramış olan şerit boyaları ise. aynısı benimde başıma geldi. tırnağımla kaldırabiliyordum ama boyayı mahvedersin dediler. bende araç temizleme kili, clay bar aldım hepsi buradadan. onla temizledim. başka hiçbir müdahaleye gerek kalmadan çözdüm.
fakat sizin bahsettiiniz her yede noktasal beyaz leke tarifi daha çok taş izlerine benziyor. rötüş boyası şart. anlamam ve bulaşmam o işe profesyonel uygulama gerektirir.

güneş altında beliren , dairesel çizikler için. autoglym srp, ya da auto glym radiant wax kullanbabilirisiniz. makineyle iyi sonuç verir. ellede uygulanabilir.
srp 500 ml : 28 tl, radatn wax 1 lt : 32 tl dir. elle uygulamada wax/polish pedine fındık tanesi kadar döküp 30*30 luk bir alanda hafifi bastırarak uygulayabilirsiniz.
aşınıdırıcı özelliği yok denecek kadar azdır. dolgu özelliği ile çizikleri maskeler. amatör kullanıımda zarar vermez