bu eskişehir yolculuğunda olmuştu...vardığımızda iste evo metalik beyaz rengini almıştı:D
Printable View
bu eskişehir yolculuğunda olmuştu...vardığımızda iste evo metalik beyaz rengini almıştı:D
siyah isteyen mertin karaböcügüne bi baksın.bnmkde siyah hesapta ama süpe uyanmaya basladı icimde :D:D:D
Her yiğidin bir kaporta parlatışı var tabi işte benim yöntemim;
Aracın çamurunu basınçlı su ile iyice akıttıktan sonra;
Maguiars NXT (sarı) şampuan ile MF bezle köpürtürüm, sonra tekrar basınçlı su ile durularım.
Ardından yine MF cam bezi ile kurularım. Tüm cam yüzeylere Nigrin cam cilası uygularım, MF bez ile camları parlattıktan sonra cam üzerine ÇBS yağmur kaydırıcı sıkıp kurularım.
Araç kuruduktan sonra Sonax siyah renkli cila ile ince bir tabaka tatbik ederim. 15 dk sonra MF bez ile kaporta üstündeki artıkları alıp parlatırım. En son Maguiars NXT cila ile bir kat uygulama yaparım 20dk sonra MF bez ile parlatırım.
Lastiklere özel bir ilgi göstermiyorum normal yıkadıktan sonra Nigrin sprey sıkıyorum 10 gün idare ediyor.
Hepsi bu kadar, tüm bunlar ve detaylı iç temizlik yaklaşık 3 saat sürüyor.
Aracı şampuan + basınçlı su uygulamasını Esk. Yolu üzerindeki PO'da ücretsiz kendim yapıyorum (tek dezavatajı orda çalıştığımı zannedip bize yap abi diolar :) Wax ve cila ile iç temizliği kapalı garajımızda yapıyorum.
Bir Pazar biz de gelelim derseniz buyrun lütfen, garaj müsait, ürünler umuma açıktır.
Sevgiler, Saygılar
Özgür hocam,
Sonax cila ile nxt nin uyuşmama ihtimali var. nxt paste wax olarak geçtiğinden içeriğindeki polimerler sonax cilayı söküyor olabilir. Rica etsem bir sonraki uygulamanızda ortaya bant çekerek bir tarafa sadece nxt bir tarafa da sonax+ntx uygulayıp sildikten sonra sprey şişe ile su sıkarak boncuk testi yapabilir misiniz?
Çift kat cila atmak aslında çift koruma sağlamıyor, cilanın tutunacak kısmı ilk seferde tutunuyor. Çift kat koruma isteniyor ise sealant+wax uygulanmalı. Sealant da türkçede cila olarak çevrilebildiğinden orjinal haliyle belirttim, syg.
Köksal Hocam;
Sizler kadar deneyimim yok dolayısıyla öyle değildir deme lüksüne sahip değilim. Ancak bu ikilinin uyumlu olduğunu hatta eşsiz olduğunu daha önceki aracımdan dolayı üyesi olduğum vwturk forumunda okumuştum. Ancak önceki aracım lacivert olduğundan denememiştim.
Uygulama noktasında ise;
sağ ve sol kapıya farklı şekillerde deneme yaptığımda sonax+mag nxt uyguladığım tarafın daha kusursuz (en azından görüntü açısından) olduğuna şahit oldum. Boncuk testini bizzat uyguladım (yağmurlu hava sağolsun) sonax+mag lı kısım testi başarı ile geçti. :)
Aracı 2 ay önce aldım, ilk aldığımda Technocar'da Mag ürünleri ile boya koruma yaptırdım, 1 ay sonra da Esk. Yolu Opan'da boya koruma yaptırdım. Şimdi Pazar günleri waxdı cilaydı oyalanıyorum.
Saygılar
Estağfurullah Özgür hocam, en güzel test yaptığınız gibi uygulayarak görmektir. Bilgi/deneyim sizin gibi paylaştıkça güzeldir :)
Mümkün olursa bir sonraki cila uygulamanızdan önce de boncuk testi yapar mısınız? Son durumu görmek açısından.
Mayısta komple dış bakım yapmıştım kil+menzerna 203s(pasta)+meguiars 7 glaze+collinite 476s(cila) kullanmıştım ama meg glaze ile colli uyuşmamıştı, o derin ve ıslak görüntüyü yakalayamamıştım. Kısmetse kış tam girmeden poorboys black hole glaze+colli 476 yapmayı planlıyorum.
valla ben de bahara doğru meg glaze ile colli düşünüyodum bunu duyduğum iyi oldu bak :)
Elinde glaze veya colli var mı serkan?
şaşmazda var meguiars bayiisi haberin olsun serkan,ben nxt 2 cila için oraya gitmiştim ellerinde kalmamış ama aklına gelen tüm ürünler var hemde ml bazında parakende satıyor,bir kaç yer sormuştum ben adamlar galon hesabı satıyordu..
kavaklıdere otodan aldım ben cilayı ama onlarda her ürün varmı bilmiyorum,oraya da bakabilirsin..
ya şaşmaz'da başka iyi markaların da bayileri olduğu için bi gidişte bikaç ürün alırım bence mesela geçen hafta autoglym'in bayisini buldum orda ama gidip G3 pasta aldım :D
valla ben gitmeye korkuyorum:)gidip 300-500lira vermekten daha doğrusu:)
:D yok abicim kendimi tutarız zaten o kadar para olmazsa nasıl veririz :D istersen baharda filan snn de almak istediğin ürünler varsa, bayiilerini araştırırız gider alırız belki indirim de yaptırırz :)
Meguiars ürünlerini yurtdışından ucuza alabilirsiniz. tr de en az 2 katı fiyatları, alacağınız ürünler ve siteler hakkında ben yardımcı olurum. ben 4 kez dışarıdan alışveriş yaptım en uzun süreni 4 iş gününde geldi.
Serkan şu black hole glaze+476 yı deneyeyim, sana da fikir olur ona göre ürün listesi yaparsın.
aslında yurtdışından alma işini de düşündüm baya ama gümrükte felan sorun çıkma ihtimali var mı hiç??
bi de teşekkür ederim abicim valla iyi oluyo senin fikirlerin :)
Kargo dahil 150 euronun altında olması lazım ve aynı üründen 10 tane almamak lazım(ticari görünmemesi açısından) :)
Benim de bahara doğru siparişim olur sanırım aynı zamana denk gelirsek ayarlarız. paypal ile ödeme yapılıyor çoğunda ve bankalar genelde 3-4 taksit yapıyor yurtdışı harcamaları.
iyi yolda değiliz bak söyleyim,cilaydı pastaydı makinaydı derken,bi garaj açma seviyesine gelenler var:)
mert 3 defa geçtim göremedim dükkanı.poweroto mu yoksa?
millet caddesinde yıldırım beyazıt parkı karşısında tansaş felan var ışıklardan tansaşa giderken sağda kalıyor lastik park tabelası var abi :) bak şurası fotoğrafın çekildi taraf park tarafı sol tarafta tansaş var sağ tarafta tem bağlantı yoluna çıkan ışıklar var
https://img839.imageshack.us/img839/1520/p1330634.jpg
kardeşim hayırlı olsun. arabayı aldıktan beri o yolu kullanmıyorum ondan kaçırmışım. eski nalbur vardı orda. uğrucam inşallah. salı servise sonrada size gelirim.
Mert adres neresi tam olarak? Maltepe tarafları mı acaba? Yolum düşerse tanışmak isterim :)
valla bir daha siyah araç alısam.....Bu ne yahu üzerinden örtü çeksen bile çiziliyor.Benim araç akşama kadar okulda duruyor.Hergün akşam gelirken sağını solunu kontrol ediyorum.Çocukların ellerini koydukları yerlerin bile izi kalıyor.Zaten futbol topu çekmişler geçen gün değdiği yer bile çizilmiş.1 ay oldu Aracın üstü çizikle dolmuş.Hiçbirşey yapmayacağım öyle kalsın.Cila yapsam gene aynı olacak.
Geçen gün 1 tane 2.sınıf öğrencisi kaputun üstünde taşla resim yapmaya çalışmış.Görünce şok oldum.:gun_band:Allahtan çizen suçunu itiraf etti de bulduk.Velisi geldi suçunu söyledik gitti.Para falan da istemedim.Zaten durumu zayıfmış.Tüm okulu uyarmama rağmen gene de içim hiç rahat değil ne yapsam ki...Gene çizerler mi acaba:sweatingbullets:
Birine bişey desem araba aklıma geliyor.
valla hepimizin aklı arabalarda... hepimizinki çiziyolar bi şekilde ama sizinkine yazık olmuş...
siyahları satın açık renk alın sorun çöxülsün her ne kadar benimkide siyahsada :rolleyes:
Siyah araç bakımında bilinmesi gereken ilk şey daha temizlenirken kirlenmeye başladığıdır :)
Araç üzerinde kuş pisliği bırakmamak, tozlu-çamurlu aracı silmeden önce iyice yıkamak, güneşte uzun süre bırakmamak, boyaya zarar vermeyen geçirgen brandalar kullanmak bir de en azından her yıl güvenilir bir yerde boya koruma yaptırmak aklıma gelenler.Bunlar tüm renkler için de geçerli tabi...
Merak ediyorum bizim siyah renkli araçlar güneş ışığını fazla çektiği malum.Acaba siyah renklerde renk atması(kererme) daha mı erken olur?Mesela renk atma kaç yaşında başlar.Ayrıca ben hiç rengi atmış siyah araba göremedim bu zamana kadar.Boyatıyorlarmı acaba?
iyi sallamışım o zaman :D kısmet olur da yolum düşerse mesaj atarım müsait olursan görüşürüz :)
Okulda çocuklar gerçekten sıkıntı araçlar için. Belki duvarın dibine, bahçenin pek rağbet görmeyen ücra yerine veya diğer araçların arasına yakın şekilde park edilebilir. Veya nöbetçi öğrencilerden birini araçların başına dikin :D
mert bugün gidip sizinkilerle tanıştım. muhtemelen de yarın arabayı bırakırım. bakalım nasıl bir sonuç çıkacak ortaya..
dedim zaten bize gelgeççi müşteri muamelesi yapmayın diye :) işin şakası profosyonel oldukları belli. bakalım, izlenimleri objektif göz ile aktaracağım