bunu demicektin :D çıkamıyorum...
Printable View
Demiştim :D
İlk gördüğümde buğday ambarındaki tavuk gibi hissetmiştim kendimi :D
çok fenayım... burdaki uygulamaları öğrenip bi an önce ben de yapmak istiyorum...
hangi site o bizede söyleyin bizde yapalım :)
Detailing World - A world for detailers by detailers.
fatih paylaşmıştı...
obaa ya ben nasıl görmemişim bunu tam benlik dur bi kurcaliyim teşekkürler
eyvah eyvah siteye bak:D
valla çok feciymiş ya... ama türkiye'de de skoda forum'da bu konuda çok bilgi var hatta benzer uygulamalar orda da var.. biz de yapalım paylaşalım böle şeyler...
valla ben çok yapıyorum ama hiç foto çekmek aklıma gelmiyor bir daha ki temizliğimde foto çekip eklerim
ekle ekle uygulamalarını herkes görsün..
abi eklerim sorun olmaz ama sen manyaksın demek yok çünkü can sıkıntısından jantları söküp içlerini temizleyen,hazır sökülmüşken jantları ve davlumbazların içlerini tazyikli suyla yıkayan,jantlara cila yapan, lastikleri tek tek süngerle yıkayan,motoru kablolarına kadar temizleyen biriyim şimdiden söyliyim,uygulamaları ileriki zamanlarda foto çekerek gösteririm :)
e tamam işte tam da benim beklediğim şeyler :D
o foruma az baktıysan bu senin bahsettiğin uygulamalar var zaten...
Benim araç bahçede kapı bozuk olduğu için korunaksız bir şekilde durduğundan yoldaki başıboş keçiler aracın kaportasının üzerine çıkıyorlar.Bu keçiler hergün yolda dolaşıyorlar.Bizimkapılarda açıkolduğu için aracın birçok yeri çiziklerle dolu.Yalnız çizikler derin değil sadece yüzeysel çizikler var.Bu çizikleri boya koruma kapatırmı?
kil falan yok anlamında söyledim,serkan cilayı benden kullanabilirsin eğer yoksa,gerçi senin sonax vardı sanırım ama bunu denemiş olursun sorun olmaz
mert sen kullanmışsındır bu cilayı belki,kaportanın üstünde ne kadar bekletmek gerekiyor sürdükden sonra?ben yaptım sonuç gayet iiyidi ama daha iyi olabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum:)aç gözlülük işte,kırmızı olunca alev alev yansın istiyorum:)
olum pazar günü yandın bu kadar konusmadan sonra benim aracı bi kapkara yapma sorarım sana :D:D
abi bu haftasonu yapalım dersen ben hazırım... :)
ikisini de deneriz cilaların ama bende bi de turtle wax'ın scratch remover hafif çizik gidericisi var az da olsa işe yarıyo sende de onu deneriz ama dediğim gibi ben bi de pasta alıcam praktiker'den hallederim onu da..
benim arabanın tamamı gri :D
pazar da olur tabi ama şu hamam işi var öğlen 1'de mi deniyordu neydi?
hımmmm sizin o iş var demi,haftaya da ben maça gidicem istanbula cumadan,olmadı öbür hafta olur en geç.hafta içi birgünde olabilir bana ama sana uyarmı bilmem..
yıkama için bilkent 3 te garaj oto var ben gidemedim ama arkadaşım memnundu 15 tl demişti sanırım köpüklü iç dış.
olabilir,ben sevmiyorum realin altındaki yeri.tabanvaymıydı neydi
bir kere gittim,neyse araba yıkanmış geldim arabayı almaya adam anahtarı vermiyo bahşiş istiyo anlayacağın.çok terbiyes,zce bi davranış,içimden gelirse veririm gelmezse vermem haraç keser gibi ne istiyosun dedim.bir daha da gitmedim.zeten 18 mi 20 mi ne alıyolar yıkamaya..
yok abi gidilecek gibi bi yer değil zaten 18,5 yazıo tabelada gördüm ben...
bildiğin soygun..
neyyy 18.5 mu yuhhh neresi orası hangi bayinin meguıars felanmı?
sonaxın bayiisi olabilir ama emin değilim,ne olursa olsun çok fazla..
tabanwaydan kaçmak lazım direk :D 2 kere gittim ilkinde 2 sene önce neyle yıkıyosunuz dedim deterjan dedi :D bende şampuan vardı onla yıkattım güzel oldu
2.si geçen sene ağaçtan bişeyler akmış gittim köpüklü yıkamamız lazım dedi tamam dedim sonra arabayı almaya gidince gördümki köpüklü yıkama 35 liraymış dahada gitmem...
bu dediğin yer nereymiş ozan bilkent 3 de ki?bi goggle maps yap bakalım:)
abi bulamadım yerini dediğim gibi hiç gitmedim ben arkadaşım güzel dedi sadece. facebook ta bi fotodan gördüğüm kadarıyla bloklardan birinin kapalı otoparkında.
Cilayı nasıl yapıyorsunuz. Bu ne gibi bişey? Kendiniz mi yapıyorsunuz. benim bildiğim cila bir tek tırnak cilası...
rötüş boyasını aracımın boya kodunda ebay üzerinden ingiltereden aldım..orjinal fiat ürünü..çift taraflı oje benzeri bir boya bir taraf boya öbür tarafı vernik..uyguladım gördüm çok başarılı oluyo..
:):)tırnak cilasından hallice:)önce arabayı ılık suda bekletiyoruz biraz yumuşasın diye,sonra cilalama işlemine geçiyoruz:)
kendimiz yapıyoruz tabi,elle veya makina ile.yaparken yoruluyoruz,kollarımız tutmaz oluyor ama sona yaklaştıkca da heyecandan yerimizde duramıyoruz:)arabanız kırmızı veya siyah ise işlemide başarıyla tamamladıysanız arabanıza tekrar aşık bir şekilde biniyorsunuz:)
ürünün linki var mı? bir de boya kodunu bir türlü bulamadım. sizin aracın neresinde yazıyor boya kodu?
Cila sür-kurut-sil tarzında bir ürün olduğundan yani yedirilmediğinden makineyle atmanızı tavsiye etmem. Yapı marketlerde 35-40 tl ye satılan cila makineleri de işe yaramayan aletler. En güzeli meguiarsın sarı el pedi ile incecik sürüp kuruduğunda mikrofiber bezle silmektir ;)