Alıntı darktiger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
zenginliği fakirliği yok bu işin halilim. istanbulda yaşıyorsan sürekli trafik var gece gündüz. çok az bir yerde boş yol bulup zevkine gaza basabiliyorsun onun dışında sürekli tetikte ve dur kalklı ışıklarla zorlaştırılmış yollar var. kışın hele 9 ortalama istanbul için çok normal. bir aracın ne yaktığını uzun yolda mesela izmir aydın otobanında hız sabitleyiciyi 80 ayarlayıp 2 saat giderek anlayamazsınız ki. önemli olan hergün kullanıdığımız yerde ne yakıyor o önemli. senede 3-4 kere uzun yolda az yaksa ne olur. ben ayda 2 depo full benzin alıyorum onu biliyorum. ilerde kısmet olurda aracı değiştirirsem bundan daha az benzin alırsam bana göre az yakıyor demektir. yoksa o bilgisayar verileri hiç tutmuyor ki. menzil mesela.... araba nerden bilsin 10 dk sonra ne trafik olucak yada yokuş mu var yada sen basıcanmı...

darlandım sabah sabah
Tamam da abi mevzu o değil. Arkadaşımız diyor ya içinden geçe geçe 9 lt yakıyorum diye ondan dedim, şöyle basa basa 1 saat yol almış bir video göreyim 9lt ortalama ile 1 depo benden ama basacak, araba hiç nefes almayacak, bas bas çek ayağını, sakin trafikte git ortalama düşük oluyor tabi. Linea ile geçen ay 17 kmh ile 8.5 lt ortalamam vardı yanlış hatırlamıyorsam, haftada 1 araba çıkarıp motor ısınacak gibi yol yaparsan ortalama zaten düşük oluyor. Yakıt tüketim değerleri paylaşanlara bak hız ortalamaları neredeyse hep aynı, tüketimleri de birbirine benzer,arada uçurum yok yani.