Amiiiiin :)
Konu iyice uzadı, dediğim gibi iyice teneke gürültüsü oldu.
Ben dediğimi dedim,
Kimsenin kalbini kırmak gibi niyet yok.
Arkadaşlar bem hükümet üyesi değilim, hükümet ile alakalı şikayetler Bimer'e
26 yaşındaki arkadaşa çok güzel bir kitaplar tavsiye ettim.
50 yaşındaki arkadaşa diyeceğim şu 12 Eylül sonrası ortam nasıl süt liman oldu bir an. Bizi nasıl bize kırdırdılarsa şimdi de onu yapmaya çalışıyor, ondan dolayı siyasal partilerin üye toplmasına karşıyım. Ona başka çözüm olmalı. Ne o öyle üyelik askere alır gibi.
Hangi parti olursa olsun.
Ondan dolayı
Hükümetin yaptığı hataları yada yanlış Prları savuncak değilim ki bana ne.
Yolsuzluk mevzusu.
Tırlara baskınları bile söyledi arkadaşın biri.
One minute olayın dan beri hükümete karşı korkunç bir pr var.
Ondan dolayı çok dikatli olmak gerekir.
Ben alternatifi olan hükümetleri olan bir ülke de yaşamak istiyorum.
Gelelim pkk ile var olan sürece.
Bu terör bitmeli diyorum o kadar.
Ne olursa olsun.
Toprak vermeden daha fazla kan dökülmeden
Kırmızı çizgi belli.
Toprak nah alırlar.
50 yaşında arkadaşım bilir tahamül etmeyince sağcının solunun birbirini nasıl öldürdüğünü.
O günlere döner Türkiye 1 ayda. Eğer istikrar olmasa.
Derdim bu.
Benim.
Ondan dolayı elinizdeki verileri tartın.
Ben tez konum olduğundan dolayı tüm türkiye hükümetlerini az çok inceledim. Türkiye'de üç dönem vardır. Türkiye nin atılım yaşadığı.
1-Atatürk dönemi
2-1951 - 1959 arası.
3- kemal derviş sonrası şu an içinde bulunduğumuz dönem.
Şimdi hiç bir hükümet adam gibi bu ülkeyi yönetemedi.
Neden çünkü hep boş siyasal tartışmalar.
Ondan dolayı forumda siyasi mesajı görünce tepki verdim. Sonra öyleyse böyle diyerek sunulan teze anti tezler sundum ki
Sonuçta bir sentez olsun
Ülke sentezlen mesi lazım anlayın
Rakıda iç bana ne. Espri de mi yapmayalım kardeş.
Bem de günde 2 paket sigara içiyom o da sana ne
Haklısın ama bu istikrarı sağlayacak doğru kişi RTE ve AKP değil. Tekrar anlatmaya gerek yok, icraatları ortada. Savaşa falan sürüklenirsek PKK ile olan süreç yüzünden sürüklenecez zaten. Bitmek üzere olan PKK terörünü başımıza açılım saçılım deyip başımıza bunlar musallat etti. Neyse ben o kardeşin kardeşi vurduğu okulların boykot edildiği faşist , komünist tartışmaları çarpışmalarını görmüş , gece mahalle kahvemizin bombalanmasıyla uykudan fırlamış , abimin mimar olabilecek iken kargaşa yüzünden üniversite yerine astsubaylığ tercih etmiş bir dönemden bugünlere geldim. Bu riyakarlara da din tüccarlarına ve hırsızlarına da güvenmiyorum. Ülkenin daha fazla içine edilmeden bu ülke vatandaşlarının gözünü açacak bir bomba bekliyorum. Öyle birşey patlamalı ki herkes bu kış uykusundan uyanıp gerçekleri görebilsin. Gelecek hiç bir yeni hükümet bunların vermekte olduğu zarardan daha fazla zarar veremiyecektir zaten. Su yolunu bulacaktır. Atatürk Türkiyesini özledim ben, 19 Mayısları 29 ekimleri 23 nisanları adam gibi kutladığımız Atatürkü layıkı ile andığımız 10 kasımları özledim. Anlatabildim mi kardeşim.
Suriye'deki durum başımıza gelmez inşallah.
Bu bir suriyedeki durum çok acı.
Çabam öyle olmasın diye. Çünkü
Metal fırtına diye bir roman bile yazılmıştı.
Abd nin Tr işgali filan.
Ayrıca her gördüğünüz adam kayırmayı ihbar edin abi.
Yanlışı belirtelim ama destekli, sözcü gibi militan muhalefet olmaz abi. Militan iktidar da olmasın. Zaten o işin sonu hitler.
Dediğimi halen anlmadınız.
Hükümeti seveni soğutmak için doğru söylem lazım.
Adam kayıran yetersiz millet vekilleri gibi.
bana niye söylüyosun bunu paraleli kim kurdu daha doğrusu paralel dediğiniz yapı bu RTE yi buralara taşımadı mı? bu ne iki yüzlülüktür anlamadım gitti. 12 sene uyudunuzda sizin gözünüzü ne açtı ? rüşvetlerden yeterince paymı vermediniz Amerikadaki eteklerini yaladığınız hoca bozuntusuna , o yüzden mi şimdi getirdip başını vurmaya çalışıyosunuz..
İşinize gelmedimi paralelin işi iyi taktik vallaha..
Konuyu takip edenlerdenim. Yeri geldi guldum, yeri geldi uzuldum ancak sunu gordum:
Ulke olarak birbirimize karsi hic hosgorumuz kalmamis. Sen bene donmus olay. Biraksalar birbirimizi bir kasik suda bogacagiz.
Ben yas itibariyle forumdaki arkadaslardan yasca kucugumdur. 28 yasindayim. Sunu goruyorum, biz de bu kin bu nefret varken bizdn bir halt olmaz.
A'nin B'nin içindeki dislanmadigi, B'nin A icinde hor gorulmedigi bir Turkiye olmayacak. Yillar gecsede bu boyle devam edecek galiba.
Sunu diyemiyoruz: Arkadas ben seninle ayni dusunmuyorum ama evet seninde hakli oldugun yerler var. Bunun yerine hemen bizim gibi dusunmeyen birine asagilama, hakaret saydiriyoruz.
Halk nasil bir devlet istiyorsa karsisinda onu bulur. Zamaninda bu ulkede neler dondu. Sadece bu kadar yanki bulmuyordu. Gelisen ve surekli degisen zamanimizda bilmem nerenin bilmem neresinde olan olaydan haberimiz oluyor artik.
En küçük örnek, eskiden olulerin ustune bile milyonlarca recete yazildi.
Demem o ki insan bozuk olunca yapacak birsey kalmiyor. Herkes vergi kacirma derdinde. Aldigim maastan vergi veriyorum. Kulandigim her seyden vergi veriyorum. Adam is adami trilyonlarla oynuyor o da benim kadar vergi veriyor. Helal olsun.
Her insan ilk once kendini duzeltmeli ki baskasina laf etsin.
2009 GP 1.4 Fire Fun
Atatürk Türkiyesini yaşamış olmak için yaşınız 90 filan olmalı. Ben lisede 19 Mayıs ta inönü stadında şortla takla da attım. Boş stad.
Sydney'de Avustralya günü sokak resmi geçitleri olurdu harika şeyler. halk sokaklarda bayrak sallardı. Çok imrenirdim. Neden bizde öyle olmuyor diye.
Çünkü aklı sıra partinin biri Cumhuriyeti sahipleniyor, sahibi gibi davranıyor, tekeline alıyor halbuki cumhuriyet hepimizin. Cumhuriyet siyasete alet edilemez.
En büyük tehlike bu aslında.
Arkadaş tam bir "troll" boşa cevap verip nefesinizi ve ellerinizi yormayınız arkadaşlar :) Ben işin iktisadi boyutuyla ve verilerle cevap verdikçe kafa almıyor almıyor ALMIYORRR.. Adama diyoruz ki mazot pahalı avrupa da da öyle diyor. Yahu tamam avrupada da öyle ama adamların geliri senin 10 katın diyoruz lafı evirip çevirip nerelere bağlıyor. Konuya baktımda uçmuş gitmiş :)))
Ben kendi açımdan noktalıyorum.
MÜSTEHAKIZ....
www.youtube.com/watch?v=m_7-OablSDQ
Millet neşeli
şükrü hocam sayende bilgilendik.
teşekkür ederiz.
tamam daha fazla yazma ne olur. yazdıklarını gördükçe sinirlerimiz zıplıyor.
"aracım 9 litre yakıyor, çok yakıyor, nasıl azaltırım" deyip "yakıtlar ucuzlamıyor" diyenleri yaftaladığınız için sizi kınıyorum. belki bilgi birikiminiz var ama bağnaz olduktan sonra bir işe yaramıyor. sanmıyorum sizi herhangi bir şekilde ikna eden biri çıksın. kendi fikirlerinizi kendinize öyle inandırmışsınız ki, cumhurbaşkanımız gibi.
"yakıt ucuzlasın" diyerek camide içki de içen ve türbanlı üzerine de işeyen insanlarız biz. mazur görün, affedin bizi. kanıta gerek yok, dediğim gibi söylemeniz inanmanız için yeterli zaten.
hadi hayırlı işler herkese
not: hepimiz 26 yaşındayız. akıl yaşta çünkü.
Bütün muhabbeti okudum konu var olma nedeninin çok uzağında bir eksene gelmiş. Konuya müdahil olmayayım dedim ama artık bu yukarıdaki ezberlenmiş cümlelerden sıkıldım.
1-Hükümet yüce divanla düşmedi, Temmuz 2002'deki erken seçim oylamasıyla yerini seçimle glen hükümete bırakmıştır
2-Bebek katili teslim alındığında MHP mecliste değildi, apo 15 şubatta Türkiyeye geldi, MHP 18 nisan seçimleri ile meclise girdi. Mayıs ayında meclis yerleşti
3-Apo'ya verilen idam cezası koalisyon hükümeti tarafındankaldırılmadı, idam cezasıyla ilgili alınan karar: TERÖR SUÇLARINI ve VATANA İHANETİ kapsamıyordu! Daha sonra akp hükümeti döneminde önce kapsamı genişletildi sonra AB uyum yasaları ile 2004 yılında 5218 sayılı kanunla YANİ AKP DÖNEMİNDE KALDIRILMIŞTIR
4-Ekonomideki kötü gidişten ötürü esnafa gaz sıkılması? hangi olay?
5-Başbakanın bez bağlaması, insanların rahatsızlıklarını ti'ye almamalısınız. sonuçta darbeyle değil seçimle gelmişti. sorun varsa Türk Milleti olarak seçemeseydik
6-bankaların boşaltılması konusuna gelince şimdi bankalar dolu da kimin parasıyla dolu? Günümüzde Türkiye genelinde 309.000 kişi banka borcunu ödemekte zorlanıyor ve bankalara olan toplam borç 475 milyar yeni Türk Lirası
7- Son olarak değinmediğiniz ama genelde ezebere cümlelerin sonuncusu olana ben siz söylemeden cevap vereyim Milli GÜVENLİK: Sınırda görevliyim, 4 yıldır suriye sınır hattında çalışıyorum, buradaki olanları forumdan yazsam hayal gücünüz kabul etmez. Gelip görmeniz lazım. Düşündüğünüz gibi bir gül bahçesi yok maalesef ve size ezberlettikleri gibi Türkiye süper güç olma yolunda ilerlemiyor. Bu nedenle a partisine ya da b partisine destek yada muhalefet olsun diye değil sadece gerçekleri bilerek konuşmanızı ve düşünmenizi temenni ederim. Son olarak Anne-babanızı kanserden kaybetmişsiniz, başınız sağolsun mekanları cennet olur inşallah; sonra da konuyu hükümetin hastane reformlarına bağlamışsınız. sanki o zamandan olsaydı daha iyi olurdu gibisinden: keramet akp'deyse bu yıl da ben babamı kanserden kaybettim. bu nedenle yapılan düzenlemeleri ÇAĞIN GEREKLİLİĞİ olarak yorumlamak, ilahi kudret telakkisi olarak görmekten daha mantıklı olacaktır. Sonuçta bu ülkeye de cep telefonu teknolojisi koalisyon hükümetleri döneminde geldi, bu onların mı başarısı yoksa ÇAĞIN GEREKLİLİĞİMİYDİ???
Ulen stiriptiz bara cevirdiniz burayi :) hatunlarda iyiymis ucunude yollayin ahahaha