önümüzdeki günlerde fuelsave deniyeceğim yorumlarımı yazarım buraya
Valla bence en iyisi shell.Her ne kadar ingiliz malı elin gavuru desek de yakıtı iyi gerçekten.Ben ne zaman opetten yakıt alsam araçta bir tuhaflık olyor.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
önümüzdeki günlerde fuelsave deniyeceğim yorumlarımı yazarım buraya
arlakadaşlar internette uzun bir araştırmadan sonra (yanılmışda olabilirim) po nun katkısız dizeli gerçekten iyiymiş diğerlerine hakikaten daha uzun km yapıyor ben şöyle yapıyorum önce 100 tl po dan alıyorum geri kalanını shellden katkılı dolduruyorum hem biraz daha seri oluyor hemde uzun km yapıyor
Valla arkadaslar bende shell nitro kullaniom cok memnunum 60 tl lik mazotla 320 km yol yaptim uzun yol 50 tl lik mazotlada 200 km yol yaptm sehir ici...
sürekli Opetle Shelli karşılaştırıyorum ne zaman opetten alsam araç agırlaşıyor ama Shell nitro aracı hissedilir derecede seri atak yapıyor bilginize
aracım 1,3 multijet 75 hp 123000 km de
Lpg dolum tesislerinde gaz +15 derecede transfer ediliyor ve muhafaza edılıyor dolayısıyla gunduz hava sıcaklığı 30 derece ve uzeri oldugu icin gaz genlesiyor yani atıyorum 20 lt gaz aldınız ama gercekte aldıgınız gaz mıktarı 20 lt deıl 19 lt tabı bu tahmını rakam dolayısıyla havanın en soguk anında alınan gaz daha dogrudur. ya gece yada sabah gun dogmadan alınan gaz.
hıc bır ıstasyonda sıcaklık sabıtleyıcı sıstem yoktur turkıye de ancak rafıneri ve gemi tankerlerinde var bu sıstem bahsettıgım eksıklık olmasın dıye yapılıyor
Aldıgınız gazı deneyın, gunduz alınanmı yoksa gece yada sogukta alınan mı daha fazla km yaptırıyor.
hesabı şoyle lıtreXyogunluk=kg
Mazotla bı ornek vereyımm mazotun yogunlugu 0.80 ile 0.88 arası degişir
Örnegın 15 derecede 50 lt mazotun yogunlugu 0.8454x50= 42.27 kg mazot aldınız
35 derecede 50 lt mazotun yogunlugu 0.8023x50= 40.115 kg mazot aldınız
aradakı farkı goruyorsunuz
Yanı yogunluktan dolayı 2.155 kgfark var buda ortalama yogunluk la hesaplanırsa 2.6 lıtre yapıyor
Bu butun yakıtlar ıcın gecerli arkadaslar ama gaz da daha fazla etkılı
BOZ 49
süper yazı ama yani mazotumu ne zaman alıcam onu anlayamadım
7 aydır Shell nitro dolduruyorum. uzun yolda 4.2 lt/100 km. Şehir içinde ise 5 - 6 lt/100km arası yakıyordu kullanıma göre. Son 2 keredir Shell fuelsave ile dolduruyorum. sadece şehir içinde kullandım ve hissedilir şekilde menzil uzadı. şu an için ortalama yakıt 4.8lt/100 km. şehir içinde. Yarın tekrar fuelsave ile dolduracam. biraz daha deneyelim bakalım.
son depoda önce kış lastikleri vardı. depo yarı olmadan yazlık lastikleri taktım. bakalım bundan sonra ne gösterecek yakıt göstergesi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri