Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Yeni yakıt tüketimim Ş.içi 5.8 lt

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    SERKAN BOZDEMİR
    seralex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917
    Edilen teşekkür: 22

Standart Yeni yakıt tüketimim Ş.içi 5.8 lt

Aracım geçen haftaki servis bakımından önce 6.2 ile 6.5 lt arasında yakıyordu, servisten sonra 7.5 8 lt lere çıkmıştı.

Hafta sonuda oldukça ağır yükle 700 km uzun yol yaptım aracı çok zorladım, 700 km uzun yolda ort. 5.7 lt yaktı.

Bir kaç gündür her zaman kullandığım güzergahtan işe gelip gidiyorum ve şuan ortalam 5.8 lt tüketimim var.

1- 6.2 - 6.5 arası yakan aracım servisten sonra 7.5 8 lt lere çıktığından pek çok kişi bir kaç yüz km yaptıktan sonra düzelir demişti, sanırım alışma evresini geçirdi ve yakıt düştü.

2- Uzun yolda 5 kişi + full dolu bagaj ile otoban ve söke-kuşadası rampasında aracı çok zorlamam sanırım aracı biraz açtı ve ş.içi tüketimi azaldı.

3- Yakıt tasarrufu sağlamak için aracı hiçbir zaman zorlamazdım, devir 2200 2500 rpm ye gelince vites yükseltirdim. bu konuda epeyce bir araştırma yaptım aracı düşük devirlerde kullanmak yakıtı azaltmaz aksine artırırmış ayrıca halk dilinde motor sağırlaşması dediğimiz olay gerçekleşir motor seriğini ve maximum hızını düşürürmüş. (Bunları ben demiyorum onlarca forumdan yaptığım araştırmalar sonucu tecrübeli ve uzman kişilerin dediği şeyler) Hatta pek çok kişi aracı redline'a sokuyor yani devir saatinde kırmızı çizgi. Böyle oluncada araç gaz pedalına daha çabuk tepki veriyor daha seri kalkıyor uzun yolda maximum hızı daha fazla oluyor.

Bu yüzden aracı birkaç gündür yüksek devirlerde kullanıyorum 3000 3250 devire çıkmadan vites yükseltmiyorum zaman zaman kısa mesafeli 4500 5000 devire çıkartıyorum. Aracımda bariz bir şekilde motorumun açıldığını serilik ve hızlanma kazandığını hissediyorum ve tüketimimim de 5.8 e düştü.

Aracını devirsiz kullanan arkadaşlara önerim bi 50 tl'lik yakıt alın ve o yakıt bitinceye kadar aracınızı bağırta bağırta kullanın vites geçişlerini 3500 4000 devirlere geldiğinde yapın. Denemekten birşey çıkmaz, en fazla 50 tl'lik yakıtın 20 tl'sini boşa harcamış olursunuz ancak öbür taraftan çok şeyde kazanabilirsiniz

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Benim de şu an ortalamam 5.4 170 km kadar yol yapmışım henüz bu depoda.

SERKAN BOZDEMİR
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917

Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim de şu an ortalamam 5.4 170 km kadar yol yapmışım henüz bu depoda.
    Maşallah, sizinkide nerdeyse dizeller kadar

Kullanış tarzınızı öğrenebilirmiyim, agresif mi kullanırsınız sakin mi devirli mi? Birde izmirde o ortalamaları yakaladığınıza göre pek ş.içinde kullanmıyorsunuz sanırım.

Ev .
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı seralex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah, sizinkide nerdeyse dizeller kadar

Kullanış tarzınızı öğrenebilirmiyim, agresif mi kullanırsınız sakin mi devirli mi? Birde izmirde o ortalamaları yakaladığınıza göre pek ş.içinde kullanmıyorsunuz sanırım.
    Eski mesajlarımda detaylıca anlatmıştım, özet geçeyim Her gün işe gelip giderken Çeşme otobanını kullanıyorum. %60-70 otoban, kalan kısmı sahil yolundan Pasaport'a kadar. Sabah saat 7:30 civarı işe gittiğimden yoğun trafik olmuyor, dursam dursam ışıkta duruyorum. Dolayısıyla hız sabitleyici ile 50-60 km hızda gidebiliyorum (ki bu hızda 3'lü rakamlar gösteriyor). Otobanda da 90'la bile gitmiyorum, 80-85 km yine sabitleyici ile. Bu şekilde de yolun eğimine göre 4 ve 5'li rakamlar görüyorum. Ama ben aşırı sakin kullanıyorum (trafiği aksatmadan, insanları delirtmeden )

Tabii ne zaman ki ailemi görmeye Bostanlı'ya (Karşıyaka) gidiyorum, ne kadar dikkat etsem de ortalama bir anda 6'lı rakamlara fırlıyor. Çünkü acayip dur kalk yapıyorsunuz Bostanlı'nın ara sokaklarında.

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Valla elimden geldiğince sakin kullanıyorum, ortalamam 6.4
    Sorun nedir ki? 5 küsürlere bir düşse daha ne isterim

SERKAN BOZDEMİR
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917

Alıntı BaranSelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla elimden geldiğince sakin kullanıyorum, ortalamam 6.4
    Sorun nedir ki? 5 küsürlere bir düşse daha ne isterim
    Sakin kullanmakta bi yere kadarmış bunu öğrenmiş oldum

Mesela kayınbirader 1,3 fiorinosunu 6,2 lerde kullanır, ben aldığımda 5,2 lere kadar düşürürüm Babam 1,3 doblosunu 6,4 lerde kullanır ben 5,6 lara düşürürdüm

Ama artık öle sakin kullanayım diye 2000 2500 devirde vites değiştirmek yok, tasarruf yapalım diye daha sarfiyatı artırıyormuşuz

Okan A.
    oknadr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    20ADR89
    Edilen teşekkür: 106

abi hangi yolda kullanıyorsun çok merak ettim

FETHİ YILDIRIM
    fethican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 FNJ 62
    Edilen teşekkür: 24

Benim ortalama 9 lt altına nadir düşüyor 9.6 ları bile gördüğüm çok olmuştur.

SERKAN BOZDEMİR
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917

Alıntı oknadr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi hangi yolda kullanıyorsun çok merak ettim
    Evim üçlerde, işyerim kayalık caddesinde.

sabah üçlerden albayrağa orda sadık otonun oraya ordan anayoldan üçgene üçgenden topraklık ve kayalık caddesi.

akşam, ulu cami-istasyon caddesi-balık pazarının oradan sümerpark kavşağı-bakırlı ışıklarıın oradan eşimi alıyorum-sadık otonun ordan albayrak ve üçler

Sadece akşam trafiğinde sümerpark kavşağına kadar inmek zor oluyor onun dışında trafik rahat.

Aslında bu güzergahta 5 lt lere inmesi lazım, havalar ısınsın başaracam bunu

Alıntı fethican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim ortalama 9 lt altına nadir düşüyor 9.6 ları bile gördüğüm çok olmuştur.
    Naptın be birader benzin istasyonuyla ortaklığınmı var Benim eski 1.6 benzinli doğan aracım bile 42 krş yakıyordu, sanırım çok yoğun bi trafikte kullanıyorsunuz

Okan A.
    oknadr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    20ADR89
    Edilen teşekkür: 106

aynen abi, senin güzergah iyiymiş ondan bu güzel ortalamalar

Alper Alperler
    alperalperler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34EP2905
    Edilen teşekkür: 12

Valla benim 1.3 mjet 650km ortalama değer 6.9 un altına düşmedi bir türlü sen hiç daha düşürmeye çalışma bence bizim araçta bir sorun var sanırım bir dizelin bu kadar yakması hiç normal gelmiyo bana

SERKAN BOZDEMİR
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917

Alıntı alperalperler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla benim 1.3 mjet 650km ortalama değer 6.9 un altına düşmedi bir türlü sen hiç daha düşürmeye çalışma bence bizim araçta bir sorun var sanırım bir dizelin bu kadar yakması hiç normal gelmiyo bana
    Yukarıda da dediğim gibi kayınbiraderin 1.3 dizel fiorinosunu agresifte kullansam 5.5 lt nin üzerine çıkarmıyorum, babamın doblusunuda 6.5 lt nn üzerine çıkarmıyorum (doblo ağır olduğu için 1.3 motor küçük geliyor o yüzden fazla yakıyor)

o yüzden bencede senin araçta bir sorun var. Eğer aracınız yüksek km lerde ise egr ve monifolt temizliği yaptırın kurum bağlıyormuş temizlikten sonra ciddi bir performans artışı ve yakıtta düşüş yaşanılıyormuş.

Alper Alperler
    alperalperler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34EP2905
    Edilen teşekkür: 12

Yukarıda da dediğim gibi kayınbiraderin 1.3 dizel fiorinosunu agresifte kullansam 5.5 lt nin üzerine çıkarmıyorum, babamın doblusunuda 6.5 lt nn üzerine çıkarmıyorum (doblo ağır olduğu için 1.3 motor küçük geliyor o yüzden fazla yakıyor)

o yüzden bencede senin araçta bir sorun var. Eğer aracınız yüksek km lerde ise egr ve monifolt temizliği yaptırın kurum bağlıyormuş temizlikten sonra ciddi bir performans artışı ve yakıtta düşüş yaşanılıyormuş.
    Valla egr manifolt enjektörler hepsi temizlendi daha 1 depo yakıt tam olarak bitiremedim şu anda da çeyrek depodan biraz az var ve ortalama 6.8 gözüküyor trip olarak ta 530 km yapıldı ortalama hız da 24... acaba şu yakıta etki eden başka ne gibi bir çözüm var merak ederim hep yoksa ayağımın ayarına sövmekten başka çare yok

SERKAN BOZDEMİR
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35AV4917

Alıntı maince Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün akşam aracımın ş.içi yakıt tüketimi 10.1 gördüm ):
    Ters giden bişeylermi acaba ¿
    Ters giden birşeyler olabilir ancak, çok kısa mesafelerde çıkan ortalamalar yüzünden aracıda suçlamamak lazım Örneğin akşam çıktınız tri A veya B yi sıfırladınız şöyle bi dolaşayım dediniz 15 20 km yol yaptınız ve ort. 10.1 gördünüz. Bu şartlarda 8 9 lt ler normaldir, çünkü hava soğuk, motor soğuk birde motor soğuk iken trafiğe girdiyseniz düşük çıkması imkansız. Siz daha fazla yol yapıp öyle bakın 8 e kadar bence normaldir 8 in üzeri hatta 10.1 çok anormal bir durum.

Alıntı alperalperler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla egr manifolt enjektörler hepsi temizlendi daha 1 depo yakıt tam olarak bitiremedim şu anda da çeyrek depodan biraz az var ve ortalama 6.8 gözüküyor trip olarak ta 530 km yapıldı ortalama hız da 24... acaba şu yakıta etki eden başka ne gibi bir çözüm var merak ederim hep yoksa ayağımın ayarına sövmekten başka çare yok
    egr monifolt ve enjektör temizliğinden sonra adaptasyon yapılıyormu bilmiyorum eğer yapılıyorsa tekrar işi iyi bilen birine adaptasyon yaptır.
    Mesela ben aracı bakıma soktum boğaz kelebeği temizlendi, boğaz kelebeği temizlenince adaptasyon gerekiyormuş usta da yapmış. Arac bakımdan çıkınca 7.5 8 lt yakmaya başladı, 2 gün öyle kullandım izmire gittim geldim 700 km yol yaptım. İzmire gitmişken aracımı forumdaki oto (a) gösterdim birde o adaptasyon yapıverdi, şimdi izmir dönüşü 5.8 lt lerde tüketiyorum. Zaten önceki ustanın adaptasyon işini pek kıvırabileceğini zannetmiyordum

Bildiğin güvendiğin sağlam biri varsa ecu yu bilgisayar bağlatıp bi kontrl ettir 5 dk lık iş

Birde senin ortalama km çok düşük, benim 33 35 km nin altına düşmüyor sizin ise 24 km.

Mehmet Ali İNCE
    maince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 11

Ters giden birşeyler olabilir ancak, çok kısa mesafelerde çıkan ortalamalar yüzünden aracıda suçlamamak lazım Örneğin akşam çıktınız tri A veya B yi sıfırladınız şöyle bi dolaşayım dediniz 15 20 km yol yaptınız ve ort. 10.1 gördünüz. Bu şartlarda 8 9 lt ler normaldir, çünkü hava soğuk, motor soğuk birde motor soğuk iken trafiğe girdiyseniz düşük çıkması imkansız. Siz daha fazla yol yapıp öyle bakın 8 e kadar bence normaldir 8 in üzeri hatta 10.1 çok anormal bir durum.
    akşam saatlerinde ankara trafiği malum zaten toplamda da 15-20 km yaptım yada yapmadım haklı olabilirsiniz ben birde uzun yola çıktığımda kontrol edeyim. Aracı daha alalı 2 hafta oldu aracımdan çok memnunum iyiki de punto almışım yakıtına bakmak dün akşam bindiğimde aklıma geldi

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Valla tebrikler arkadaşım. Ben ş.dışı çıkmazsam yol bilgisayarım 5 li rakamları bırak 6 lı bile yazmıyor min 7 lerde ha az da olsa ş.dışı yapıp sakin kullanabilirsem o zaman 6.8 vs yazıyor. Bu ayki depo ortalamam şuan 210 km yolda 7lt. 80 i ş.dışı kalanı ş.içi. Ama sakin kullandığım söylenemez tabi aracımın bakımı da yaklaşıyor ve bu bakımda her zaman yaptığım 5 bindeki hava filtresi değişim ya da temizliği olmadı araç farklı zaten ama vaktim yok bu aralar. Sizin yakaladığınız değerler çok çok iyi benim araba ş.içi 5.8 yaksın ben onu sırtımda taşıyacam

Onur Koçyiğit
    katip onur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 115

Multijet motorlar sanırım geç ısınıyor. Şehir içi kısa mesafe mjet kullanan arkadaşların araçlarının yakıt ortalaması yüksek çıkıyor o yüzden. Ortalama düşsün istiyosanız birazcık uzun yol yapın bende de GP dizel var 6.7-6.8 Antalya şehir içi yakıtım. ev-iş 5 km civarı. Motor ısındım diyene kadar iş yerine geliyorum. Uzun yol tecrübem olmadı ama bazen gece turlamaya çıkarsam trafik sakin olduğu için yakıt ortalamam hemen düşmeye başlıyor..

SALİM cinisli
    slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 26

1.3 multijet 95 hp lik aracimin ortalamasi genelde 5 litre üzerine çikmaz.

Mehmet Ali İNCE
    maince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 11

dün akşam aracımın ş.içi yakıt tüketimi 10.1 gördüm ):
    Ters giden bişeylermi acaba ¿

Ev .
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Evi ile işi arasında 3-5 km olan arkadaşlara imreniyorum Ben bu kadar yakın otursam, kesinlikle arabayla gitmem işe. Toplu taşıma kullanırım, yazın bisikletle giderim, icabında scooter alırım ama yine de arabayla gitmem. Bu mesafelerde benzinli de olsa dizel de olsa çok yakacaktır. Benim ev-iş mesafem 32 kilometre (gidiş)

Sayfa 1/2 12 SonSon