Aracımı alalı 1 ay oluyor, geçen hafta salı gününe kadar ş.içi 6.2 6.5 ort tüketimim oluyordu 50 tl lik benzinle en az 150 km yapıyordum. Ancak salı günü 80 bin bakımı yaptırdım triger seti değişti 2 3 gün kullandım naptıysam aynı kullanım şartlarında 7.5 8 lt ortalamanın altına düşüremedim.
Cuma günü 3 kişi + bagaj yarı dolu uzun yola çıktım. Güzergahım denizli-nazilli (nazillide 15 20 km dolaştım 2 kişi daha aldım 5 kişi + ful bagaj yola devam ettim) kuşadasına gittim. Orada 3 kişiyi bıraktım bagajda boşaldı o şekilde izmire gittim. İzmirde 50 60 km ş.içi dolaştım. Pazar tekrar kuşadasına döndüm 2 kiş ordan aldım bagajda yarı dolu halde nazilliye geldim. Nazillide 50 kg zeytinyağı koydom bagaja ve 1 kişiyi bıraktım. 3 kişi + bagaj ful dolu ( 60 70 kg) denizliye geldim.
Toplamda 690 km yol yaptım 195 TL gibi benzin yaktım, ort. km de 28 krş eder. Yol bilgisayarında da ort. 5.7 lt gösteriyordu, yol bilgisayarıda aynı veriyi verdi.
Bu arada hızım ortalama 90-100, otobanda 100-110 km idi.
Sizce bu rakamlar normalmi? Araç boş olmuş olsa 25 26 kuruşlara düşürebilirmiydim.
Birde herkes lpg taktırmamı tavsiye ediyor 22 kuruşa düşer km de diyor. Benim araca lpg taktırsam 22 krş ve altına düşermi düşerse de performansa çok etkisi olurmu ?
Not: cumartesi günü izmire gitmişken kardeşimle ( oto) hem tanışayım hemde aracıma bi baktırayım dedim yanına gittim. Kendisi sağolsun aracımı a'dan z'ye herşeyini kontrol etti, motor kısmına elektriğine sigortalarına lastiklerine bagajına kısaca herşeyine baktı aracın çevresinde en az 4 5 tur attı. Bagajda pandizotlar kırıktı onları hallediverdi, çakmaklık yoktu onu takıverdi, motor kısmında eksik vida kelepçeler vardı onları taktı boruları söktü tek tek kontrol etti, ecuyu bilgisayara bağladı kontrol etti reset attı. Artık aracıma daha güvenli biniyorum.
İşinin ehli ustala kendini hemen belli ediyor, 80 bin bakımını yaptırdığım usta boruya bir kelepçe dahi takmamış basit bir vidayı dahi sıkmamış. Usta dedinmi kardeşim gibi olacak, kendisine bir kez daha çok teşekkür ediyorum.
İzmire sık sık gidip geliyorum, aracımda izmire gitmemi engelleyecek kadar bir arıza olmadığı sürece tüm sorunlarımda ve bakımlarımda artık hep kardeşimin yanına gidecedeceğim herşeyi ona yaptıracağım![]()
Yer imleri