Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 21 ile 34 arası

Konu: Hiç Çok Yakan Punto Gördünüz mü?

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı aykut_1914 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e satıp alın?
    Bana akıl değil para lazım

Parama göre en mantıklı araç buydu, bunu aldım ve kullanıyorum!
    Verdiğim paranın hakkını veriyor.
    Yazın da LPG taktırıp 2sene keyfini süreceğim. Aman az yaksın diye kasmıcam, uzun yolda yakıtı içmesin diye de kasmıcam.
    Konu celenlee tarafından (31/05/2013 Saat 10:23 ) değiştirilmiştir.

emre ata
    emre1atakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 AE 8142
    Edilen teşekkür: 0

Mutlu

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam şehiriçinden kastınız bahçeli emek arası arayollar yada sıkışık kızılay ulus trafiğimi yoksa Eskişehir yolu yada İstanbul yolu ağırlıklı yollarmı?
    Sıkışık şehiriçi 300-500m de ışıklı bir güzergahta o rakam imkansız dizelle bile imkansız.
    Verdiğiniz veri bu araçların şehirdışı verilerinden bile düşük!

s.a herkese günaydın yazınızı okudumda dizelde imkansız değil benım aracım şu anda nazar değmesin 23 24 kuruş yakıyo (yakıtı alpetten 3.83 tl ye alıyorum)vede en sıkısık sabah akşam trafığınde daha önce yakıt konusunda cok sorun yasadım 9 - 10 lt yakıyodu şuan düzeldi ve 100 km de 6 ile 6.3 arasında bi tüketimim var ortalama hızım da 23 km ortalama hız yakıtı direk etkılıyo değerlendirme yaparken ona göre yapalım ort hızım 15 km iken ort tüketimim 10 lt falandı.yakıt konusunda baya arastırma yaptım faydasınıda gördüm inşallah sizede faydalı olur yazdıklarım.map sensörü,hava akış metresi(debimetre de denıyo sanırım) bu ikisini temizletebılırsınız ,mazot filtrenızın orjinal olması fayda sağlıyomus tabi birde aracı devirli kullanmak vs. vs en güzelide yakıtı düşünmeden atik bi şekilde aracı kullanmak

mustafa gdk
    dandun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 12

Alıntı rafetkurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abim'de juke var sport pack 50 kuruş yakıyor bu benzinlilerin geneli böyle hocam şehir içi 1.6 motorlar bence en temizi dizel hangi araç olursa olsun her anlamda ekonomik, lpg li araç aldım geçen sene lpg ayrı koy benzin ayrı koy ne anladım ki ben herkeze tavsiye ediyorum dizel corsa dizel punto dizel astra..
    juke yakarsa yaksın en azından araca bindim derim ancak corsanın 50 krş yakması nedir arabadanın hiçbir artısı yok..
    aracım GRANDA PUNTO
    pilakam 34 :GP ....

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam şehiriçinden kastınız bahçeli emek arası arayollar yada sıkışık kızılay ulus trafiğimi yoksa Eskişehir yolu yada İstanbul yolu ağırlıklı yollarmı?
    Sıkışık şehiriçi 300-500m de ışıklı bir güzergahta o rakam imkansız dizelle bile imkansız.
    Verdiğiniz veri bu araçların şehirdışı verilerinden bile düşük!
    Haklısınız, ŞEHİRİÇİ var, şehiriçi var. Gittiğim güzergah çok da şehiriçi sayılmaz.

Hafta içi Batıkent-Sincan O.S.B arası 16 km gidiş, 16 km dönüş olarak kullanıyorum. Haftasonu da market alışverişi için yine Batıkent içi kullanıyorum.

Motor soğukken ve Batıkent içinde anlık yakıt tüketimi 7-8 litrelerin altına düşmüyor. Ayaş-Sincan yoluna çıkana kadar motor biraz ısınıyor ve ortalama 5-6 ları görüyorum. Ayaş-Sincan yolunda 70 km saatlik hız kamerasının oraya geldiğimde artık motor da ısınmış oluyor ve kalan 8 km civarındaki mesafeyi genellikle anlık 4 litre gibi değerler ile gidiyorum. Yolumun üzerinde toplam iki tane trafik ışığı var. Sabahları erken çıktığım için ikisine de genellikle yakalanmıyorum ama akşam iş çıkışı bir tanesinden genellikle 3. yeşilde geçebiliyorum.

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sürüşteki ortalama hızınız nedir? Ortalama hız çok değiştirir olayı.

Ş.içi 20kmh ve altı ortalama hızelde edenler de var.
    Ş.içi 30kmh ve üstü ortalama hız elde edenler de.

Ş.içi 20kmh ortalama ve altında 8-10lt arası değişiyor benin yakıt.

30kmh ve üstüne çıktığımda ise 6ltlere kadar düşüyor ama daha fazla düşmüyor. Naptımsa olmadı, filtreler değişti, düşük hızlarda denedim min 6.2 elde ettim ş.içinde Ötesini bir daha göremedim.

Nazar değmesin, ama gerçekten "Yol Bilgisayarındaki" ortalama hızınızı merak ediyorum??
    Benzinlikte çektiğim fotoğraflarda yol bilgisayarının ortalama hız bilgisini de çekmiştim, 41 km/saat ortalamam var. Toplam 12 saat 48 dk lık sürüşün ortalaması.

Eskişehirde otururken ortalamam 38 km/sa, ama yakıt tüketimim 7.4 civarında olurdu. Gidilen güzergahın düz olmasının, dur kalk sayısının az olmasının çok etkisi var.

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İddiamı doğru değerlendirin yanlış anlamış olabilirsiniz.

Aracımı az yaksın diye çok dikkatli kullanıyorum(kullanmak durumunda kalıyorum).
    Aynı dikkati 1.2 TSI ibizada DSGyi kullansam daha az yakarım diyorum.
    Bunu bi tarafımdan da uydurmuyorum, bir kaç deneme sürüşü yaptık da gördük
    Teknik veriler öyle demiyo kusura bakmayın...
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Atahan Kuşbaşoğlu
    ato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 123

Yanlış olmasın 1.2 tsi 6.8 lt 1.4 fire 7.5 lt sehir ici verisi

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Alıntı Moosty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısınız, ŞEHİRİÇİ var, şehiriçi var. Gittiğim güzergah çok da şehiriçi sayılmaz.

Hafta içi Batıkent-Sincan O.S.B arası 16 km gidiş, 16 km dönüş olarak kullanıyorum. Haftasonu da market alışverişi için yine Batıkent içi kullanıyorum.

Motor soğukken ve Batıkent içinde anlık yakıt tüketimi 7-8 litrelerin altına düşmüyor. Ayaş-Sincan yoluna çıkana kadar motor biraz ısınıyor ve ortalama 5-6 ları görüyorum. Ayaş-Sincan yolunda 70 km saatlik hız kamerasının oraya geldiğimde artık motor da ısınmış oluyor ve kalan 8 km civarındaki mesafeyi genellikle anlık 4 litre gibi değerler ile gidiyorum. Yolumun üzerinde toplam iki tane trafik ışığı var. Sabahları erken çıktığım için ikisine de genellikle yakalanmıyorum ama akşam iş çıkışı bir tanesinden genellikle 3. yeşilde geçebiliyorum.

Benzinlikte çektiğim fotoğraflarda yol bilgisayarının ortalama hız bilgisini de çekmiştim, 41 km/saat ortalamam var. Toplam 12 saat 48 dk lık sürüşün ortalaması.

Eskişehirde otururken ortalamam 38 km/sa, ama yakıt tüketimim 7.4 civarında olurdu. Gidilen güzergahın düz olmasının, dur kalk sayısının az olmasının çok etkisi var.
    Hocam bende tam bunu diyorum sizin kullanımınız tamamen şehirdışı kullanım özellikleriki 70 i de geçmiyorsunuz 5.1 gayet normal ama bunu şehiriçi olarak açıkladınızmı yanlış bilgilendirme yapılmış oluyor.
    Benim silifkede 8.1 ortalamamı 800mt okul ev arası mesafe ve minimum 2 trafik ışığı hız ortalamasıda 16-18km civarı.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

korhan korhan
    korhan1482 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Parlak Beyaz
    Edilen teşekkür: 28

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    puntonun 1,6 sı olsaydı inanın Opelden Wv den ve diğer araçlardan az yakardı.
    +1

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teknik veriler öyle demiyo kusura bakmayın...
    Kaığt üstünden kullanmıyoruz araçları

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ato Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış olmasın 1.2 tsi 6.8 lt 1.4 fire 7.5 lt sehir ici verisi
    Ha bide bu varmış

Ama dualogic 6.7lt olması lazım ş.içinde, manuele bakmış olabilirsiniz.
    Sonuçta dediğim gibi kaığt üstü veriler, gerçeği yansıtıyor ancak ben kendi kullanımıma göre kıyas ediyorum.

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

valla özenmesem benim fire 8-9 lt/100 km ortalamayı çok rahat görür
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

bülent pala
    PALA1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06 BP 8601
    Edilen teşekkür: 17

1,3m jet hafta sonu ankara istanbul arası gidiş dönüş yakıt degeri 4,1lt km de 198krş

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

Alıntı PALA1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1,3m jet hafta sonu ankara istanbul arası gidiş dönüş yakıt degeri 4,1lt km de 198krş
    kardeş hesabında yanlışlık var eğer 4,1 lt yaktıysa km de 17,3 krş yakmışsın demektir km de 19,8 yakman için yol bilgisayarının 5 lt ye yakın bir değer vermesi gerekir.

bülent pala
    PALA1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06 BP 8601
    Edilen teşekkür: 17

Kardeş ozaman benim yol bilgisayarında bi sıkıntı var depoyu fulledim 540km sonra 107tl lik daha mazot aldı depo yol bilgisayarı 4,1i gösteriyordu

Sayfa 2/2 İlkİlk 12