Bana akıl değil para lazım ;)
Parama göre en mantıklı araç buydu, bunu aldım ve kullanıyorum!
Verdiğim paranın hakkını veriyor.
Yazın da LPG taktırıp 2sene keyfini süreceğim. Aman az yaksın diye kasmıcam, uzun yolda yakıtı içmesin diye de kasmıcam.
Printable View
s.a herkese günaydın yazınızı okudumda dizelde imkansız değil benım aracım şu anda nazar değmesin 23 24 kuruş yakıyo (yakıtı alpetten 3.83 tl ye alıyorum)vede en sıkısık sabah akşam trafığınde daha önce yakıt konusunda cok sorun yasadım 9 - 10 lt yakıyodu şuan düzeldi ve 100 km de 6 ile 6.3 arasında bi tüketimim var ortalama hızım da 23 km ortalama hız yakıtı direk etkılıyo değerlendirme yaparken ona göre yapalım ort hızım 15 km iken ort tüketimim 10 lt falandı.yakıt konusunda baya arastırma yaptım faydasınıda gördüm inşallah sizede faydalı olur yazdıklarım.map sensörü,hava akış metresi(debimetre de denıyo sanırım) bu ikisini temizletebılırsınız ,mazot filtrenızın orjinal olması fayda sağlıyomus tabi birde aracı devirli kullanmak vs. vs en güzelide yakıtı düşünmeden atik bi şekilde aracı kullanmak :)
Haklısınız, ŞEHİRİÇİ var, şehiriçi var. Gittiğim güzergah çok da şehiriçi sayılmaz.
Hafta içi Batıkent-Sincan O.S.B arası 16 km gidiş, 16 km dönüş olarak kullanıyorum. Haftasonu da market alışverişi için yine Batıkent içi kullanıyorum.
Motor soğukken ve Batıkent içinde anlık yakıt tüketimi 7-8 litrelerin altına düşmüyor. Ayaş-Sincan yoluna çıkana kadar motor biraz ısınıyor ve ortalama 5-6 ları görüyorum. Ayaş-Sincan yolunda 70 km saatlik hız kamerasının oraya geldiğimde artık motor da ısınmış oluyor ve kalan 8 km civarındaki mesafeyi genellikle anlık 4 litre gibi değerler ile gidiyorum. Yolumun üzerinde toplam iki tane trafik ışığı var. Sabahları erken çıktığım için ikisine de genellikle yakalanmıyorum ama akşam iş çıkışı bir tanesinden genellikle 3. yeşilde geçebiliyorum.
Benzinlikte çektiğim fotoğraflarda yol bilgisayarının ortalama hız bilgisini de çekmiştim, 41 km/saat ortalamam var. Toplam 12 saat 48 dk lık sürüşün ortalaması.
Eskişehirde otururken ortalamam 38 km/sa, ama yakıt tüketimim 7.4 civarında olurdu. Gidilen güzergahın düz olmasının, dur kalk sayısının az olmasının çok etkisi var.
Yanlış olmasın 1.2 tsi 6.8 lt 1.4 fire 7.5 lt sehir ici verisi
Hocam bende tam bunu diyorum sizin kullanımınız tamamen şehirdışı kullanım özellikleriki 70 i de geçmiyorsunuz 5.1 gayet normal ama bunu şehiriçi olarak açıkladınızmı yanlış bilgilendirme yapılmış oluyor.
Benim silifkede 8.1 ortalamamı 800mt okul ev arası mesafe ve minimum 2 trafik ışığı hız ortalamasıda 16-18km civarı.
valla özenmesem benim fire 8-9 lt/100 km ortalamayı çok rahat görür
1,3m jet hafta sonu ankara istanbul arası gidiş dönüş yakıt degeri 4,1lt km de 198krş
Kardeş ozaman benim yol bilgisayarında bi sıkıntı var depoyu fulledim 540km sonra 107tl lik daha mazot aldı depo yol bilgisayarı 4,1i gösteriyordu