Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahmet, itiraf et senin de bilinç altında Fiatın ya da motorlarının kötü olduğu olgusu var

Örneklerinde haklısın tabi.Zaten sürekli aynı şeyden bahsettim ben.Kullanıcı farklı, güzergah farklı, trafik yoğunluğu farklı, araç bakım durumu farklı...Bu kriterlerden hepsini aynı yap sadece bir tanesini değiştir tüketim değeri değişecektir.Neticede hiçbir t-jet, mjtd den az yakamaz.Bir örnekte mjtd 8lt, t-jet 7lt yakmış olabilir.Ancak aynı sürücüler birbirlerinin güzergahlarını kullansalar belki mjtd 5lt, t-jet 9lt yakmış olabilirdi ya da sürücüler sadece araçları değiştirseler belki mjtd 6lt, t-jet 10lt yakmış olacaktı..Bu örnekler uzar gider.Netice çok bilinmeyenli bir denklem, karmaşık bir konu bu tüketim
Fiatın dizel değil benzinli motor konusunda başarılı olduğunu diyemem. Benzinli motorlarını da kullanmış biri olarak samimi bir şekilde yazıyorum. Dizeline sözüm yok. 1.3 motor hacmine göre güzel performans ve yakıt ekonomisi var. Ama burda şunu da belirtirim özellikle. 1.3 75 ile yok 200 yaptım yok 220 bastım yorumları inandırıcı gelmez. 160 olur 170 olur hadi 180-185 de olsun ama 190 ve üzeri çok çok zor. Düz yolda anca 180 gider en fazla. Dediğim gibi sürücü faktörü etkiler yol durumu etkiler ama şu bir gerçek ki t jet güzel motordur ama öyle yakıt ekonomisinde abartılacak kadar olduğunu düşünmüyorum. Kendi ağzınızla diyorsunuz performans için aldık, bize yakıt değil güç lazımdı falan filan... ee o zaman kimse kalkıpta ekonomikliğini sürekli veriyor demesin. Hiç inandırıcı olmaz. Demek istediğim bu. Bazen yazdıklarımız anlaşılmadığı için yada herkes işine geldiği gibi anladığından konuyu başka yerlere sürüklüyorlar.