Bir aracın yakıt tüketimi şehir dışı değil şehir içi değerler olarak hesaplanır. Tjet istanbul ankara izmir gibi nüfusun kalabalık olduğu şehirlerde kullanımında şehir içi değeri 8.5 lt altına düşüremezsiniz düşse düşse en fazla 8 lt olur şehir içi.
Bir aracın yakıt tüketimi şehir dışı değil şehir içi değerler olarak hesaplanır. Tjet istanbul ankara izmir gibi nüfusun kalabalık olduğu şehirlerde kullanımında şehir içi değeri 8.5 lt altına düşüremezsiniz düşse düşse en fazla 8 lt olur şehir içi.
Bencede... Tahminime göre kış aylarında daha da artar. Ben açıkçası sadece forumda t jetler için bu kadar az yaktığını iddaa edenleri gördüm duydum. Piyasada ki söyleme göre kullanıcısını yakıt yönünden üzen motor. Birde puntolarda kullanılmaya neden devam etmedi soru işareti?
Piyasada t-jet bilen mi var doğru düzgün.Yakıt tüketimi açısından ahkam kesiyorlar.Burada yazılanlar ilk ağızdan kullanıcıları tarafından resimli belgeli bilgiler.Benim aracım şehir içi kullanıma göre 7-8.5 arası yakıyor.
Sanırım puntolar da artık t- jet kullanmama sebepleri Bravolar da kullanmaya başlamaları.Sizce ne olabilir?
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
Bende öyle düşünüyorum ancak 80-90 km/h ile giden hemen hemen her araç 5-5,5 LT yakıt tüketir. Şehir içi dur kalk çok olduğu zaman dah öncemli diye düşünüyorum.
Bilinmemesi daha kötü ya. O zaman tjet satışaları başarı elde edememiş tutulmamış motor olarak algılanır. arkadaşlar deneyimlerini paylaşarak yakıt tüketimini göstermişler ancak bu demek değil ki sürekli bu şekilde yakıyor. Örneğin m jetler içinde 3,5-4 Lt değerlerden bahsedilir. Bu değerlerde sürekli olan değil 40 yılda bir görülen değerler. Dur kalk dur kalk benzinli gibi yakıyor tek + sı mazot daha ucuz. Mjet neden punto da devam ediyor? Yani t jeti kaldırıp brava ya koyması bence bahane değil. Punto için multiair motorun o segmentteki araç için yeterli olduğu düşüncesi bence daha doğru olur. Tabi benim düşüncem.
Konu Ahmet85 tarafından (18/11/2012 Saat 23:07 ) değiştirilmiştir.
t-jet in puntodan lineadan kaldırılıp bravoya konması motorun kötü olduğu anlamına gelmez kötü olsa daha pahalı olan aracına koymaz. tjet punto üzerinde olduğu sürece bravonun satışları olumsuz etkileniyor şöyle ki tjet punto fullü 40bin tl ye almak varken 55-57bin tl ye şahsen bravoya vermem. aralarında mutlaka donanım konfor olarak bir kaç fark olacaktır kaldı ki skydome dahil puntoda mevcut bu durumda sadece c segmenti kasasına sahip araca sahip olmak için 10-15bin tl gibi bir fark verilmez(şahsi olarak) ayrıca dediğin gibi punto için 105ps lik multiair motor yeterli seviyelerde. nitekim puntolara 1,6mjet motor da koyulmuyor. bu sefer hem linea hem bravo satışlarında bir kısım düşme olacaktır. arz talep olayına göre 1,6mjet lounge punto veya 1,4 120ps tjet lounge + skydome linea ve bravo satışlarını büyük oranda etkiler bu nedele de fiat satış stratejisi olarak böyle bir durumu ortaya çıkartmamak için tjeti linea ve puntodan çekti diye düşünüyorum(çekmese memnun olurdum o da ayrı mesele). saygılar.
Konu halils2 tarafından (19/11/2012 Saat 00:58 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri