total den memnunum,performansı şaşırtıyor
Ankarada Yenimahallede Yaşıyorum fakat ögrenci oldugumdan adapazarındayım genellikle. anlamadıgım nokta şuan yeni araba oldugu için denemek istemiyorum bi ondan bi bundan yani zamanla olcak bişi dediğiniz gibi ama yinede bilgilenmek istedim mesela PO yu öneren hiç duymamamıştım bugüne kadar buda aklımın bi köşesinde durur ilerleyen günlerde bi değişiklik yaptıgımda görüşleriniz illaki işime yarıyacaktırTeşekkürler şimdiden..
Pazar günü mecburen full den mazot aldım.Daha 100 mt. gittim ki araç silkelemeye başladı.Aman diyorummm. uzak durun.
Palio 1.6 hl
Opel corsa 1.4 swing
Hyundai accent 1.5 Gls
Ford fiesta 3K
Audi A3 ambiante 1.6
Honda civic vtec
Wolswogen polo TDI
Grande Punto 1.3 multijet 75 bg dynamic.......
opet eko dizel kullanmayın arabanın canı cıkıyor kırsal mazottan hallice
Güvendiğin tanıdığın bayi varsa ucuz grup firmalarıda tavsiye ederim ALPET-TECO-PETROTÜRK-FULL vs.
ama dediğim gibi bu firmalarda bile kendi bayileri arasında standart olmayabiliyor bu yüzden kimi kullanıcı memnun iken kimiside nefret edebiliyor.
dıesel de shell gtl mazotunu aldığımda aracın performansı gerçekten hissedebiliyorum ve daha rahat yakıyor kükürt oranı neredeyse %0 denecek kadar yada e kötü hiç yoksa v-power dan şaşmıyorum shell diyorum![]()
Kuzenim dizel c3'e sürekli shell fuelsave alıyor olması lazım. Menzil olarak gerçekten iyi. Çoğunlukla e5-tem havaalanı gidip geliyor, yeri geliyor trafiğe de giriyor. Trafik olmayınca da 120-130 giderek bir depo ile 850-900 km civarı yapıyor. Yol bilgisayarı ortalama hızı 45 km civarı.
Ama araba biraz gürültülü çalışmakta, ben de total önereyim bari, denesin bir ara.
kaliteli yakıt ile daha az mı mesafe gidiliyor, onu da doğru anlamak lazım?![]()
şu başlığı okuyupta fikir sahibi olabilen varmı merak içindeyim. tezatlıklar silsilesi.
bende benim hikayemi anlatayım. benim eski dizel getzim alındığı günden 60.000km ye kadar total excellium kullandı. sabahları duman atma ve kökleyince duman atmaya başladı. 1000tl ye yakın masraf açtı.
ondan sonra opete geçtim. 130.000km ye kadar sorunsuz kullandım. ve sattım.
araçlarımızda sadece opet ff kullanıyoruz. sorunsuz
diyeceğim oki birdepoada 3-5km daha gideceğim diye motorunuzu kurum bağlatıp çok daha büyük masrafa girmeyin
Opet yüzünden aracının her yanı kurum bağlayanlar Tuna'ya köprü olur
diyebilirim.Çok uzun süre bende Opet kullandım Fiat güvencesi nedeniyle ancak, aracımda zamanla oluşan sesler, gürültüler, performans değişimi ve sonrasında tüm bu şikayetler sonucunda yaptırdığım carbon clean, manifolt temizlik vs den sonra Opet'e tövbe ettim.
Shell ve Total den kullanıyorum artık ve ciddi anlamda her yönden farketti.
Kim ne derse desin ister bayi deyin, ister başka bir şey Opet özellikle son bir yıldır gerçekten farklı bir yakıt satıyor. Bunu farketmemek mümkün değil...
Tabi ki bayiden bayiye her markada değişimler var ama ben şimdi bana en yakın Shell ve Total in kendi işletmesi olan istasyonlarını buldum ve çok
gönül rahatlığıyla yakıtımı alıyorum ve hiç bir şikayetim de kalmadı.
Sizler de bence bayilerden ziyade öncelikli olarak kendi işletmesi olan yerlere bakın ve oralardan almaya çalışın...
Benim aldığım bayi olmayan, kendi işletmesi olan Shell ve Total İstasyonları:
Kozyatağı Shell & Altunizade Total
Malesef ülkemizde ne marka olursa olsun işin içine hile katmayan yer
bulmak çok zor... O yüzden bayilere de güvenim çok yok...
Ayrıca yakıt güvencesi denilen şey zaten her marka istasyon için geçerli.
Çünkü eğer aracınızda yakıttan dolayı bir arıza varsa bunu size servis bildirdiğinde hemen ilgili istasyona denetim vs yapılıyor ve ilgili istasyon zararınızı karşılıyor. Yapmanız gereken sadece yakıt fişinizi saklamak.
Yani ben artık yakıt güvencesi nedeniyle Opet hikayesine de pek inanamıyorum açıkcası...Çünkü hangi marka yakıttan olursa olsun zaten istasyon karşılamak zorunda...
![]()
Peki bir shell istasyonunun kendisine ait olduğunu nasıl anlayacağız. Totalinkini biliyorum. DOCO
Peki yakıt istasyonlarının kendi işletmesi olup olmadığını nereden öğrenebiliriz?
Genelde kendi işletmesi olan yerlerde kocaman afiş oluyor. Bu istasyon shell in kendi işletmesi dir vs gibi... İnternet sitelerinde de mutlaka yazıyor olması gerekir diye düşünüyorum. Ya da internet sayfalarindaki Cagri merkezlerini arayip size yakin yerler icin sorabilirsiniz...
Açıkcası ben Opet e tövbe ettikten sonra ben de biraz hastalık haline geldi ve yolda giderken gördüğüm bütün istasyonların tabelalarına bakmaya çalışıyorum.Giriş tabelalarında "güven petrol " falan gibi bayi adı yazıyor. Zaten yakıt fişinde de bayilerin kendi ticaret isimleri yazıyor ama eğer kendi işletmesi ise dediğim gibi kocaman afişleri oluyor hem de shell Petrol A.ş. Yazıyor fatura fiş üzerinde...
Cok şükür ki hem işime hem de evime yakın 2 tane bulduğum icin başka arayışa girmedim.
Bir de bagdat caddesi selamicesme isiklardaki shell bayi değil diye hatırlıyorum...
Ama istanbul lu arkadaslar icin istanbul ticaret odasının sayfasında şube isimlerini arttırdım, aşağıdaki linkten şube yazanlara bakabilirsiniz...
ITO
kesinlikle emin olduğum tek şey var opetin mazotu berbat tek kelimeyle kesinlikle tavsiye etmem
Şafak Ankarada nerden alıyosun mazotu?
Hocam ben de burdaki tavsiyeler üzerine Total Excellium kullanıyoum... Bir de TEB Total kartı var, her alımda %5 indirimli alıyorsun yakıtı! Şuanki litresi 3,91 olan mazot 3,71 e falan geliyor...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri