25.000 km ile sonradan hesapladığın 6000 km nin homojen olduğunu baz alarak yapılmış bir hesap.
25000 kmlik kullanımın ne kadarı şehirler arası , ne kadarı kaçı şehir içiydi.
6000 km li kullanımda bu oran nasıl ? bunlar göz ardı edilmeden yapılan bir hesap tam doğru sonucu vermeyecektir. kilometlelerin yapıldığı mevsim, trafik şartları , klima kullanımı, sürüş stili bile yakıt tüketimini hissedilebilir ölçüde etkilerken yapılan karşılaştırmadan doğru sonuçlar çıkarabilmek çok zor.
özellikle şehir şehir dışı km oranlarını saptamadan.
Aracı yazları klimayı çok sık açmadan kullanıyordum kış mevsiminde zaten havaların soğuması ile tüketimin de artması gerekli ancak tam tersine benim tüketim değerlerim yanı yol bilgisayarının gösterdiği değerlerde bir değişiklik olmadı (5,6-6,0) arasında değişiyor fakat ışık yanana kadar yaptığım kmde ciddi oranda değişiklik oldu. Tam net sonuç için en güzeli aslında depoyu önce komple boşaltıp sonrasında 5lt fullden yakıt doldurup aracı tambur üzerinde tam gaz çalıştırıp yakıtı bitirip aynı işlemi opet ile yapmak lazım bu bize daha net bir bilgi verir diye düşünüyorum.
Teknik sayıları net sonuçları çokta önemsemiyorum sadece aracıma aldığım yakıt ile ne kadar yol yaptığımı bu yolu yaparken aracımın çalışmasının nasıl olduğunu ve motorunun ne kadar sağlıklı olacağı ile ilgileniyorum. Bu ilgim benide artık fullden yakıt almamam gerektiği konusunda ciddi anlamda dürtüyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri