Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 21 ile 31 arası

Konu: evo anlık tüketim...

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

Alıntı egeevo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayır orada 2.0 yazıyor diye fazla hesaplamaz. Sonuçta bu kodlama dili, ortalama hesaplarken veya herhangi başka birşey hesaplarken farklı farklı verilere koddan çağrıyordur. O yüzden ortalama tüketimi siz gaza basmadan giderken 0.0 litre harciyormuş gibi hesaplar...
    ben yol bilgisayarına inanmıyorum çünkü en son 130 tlye fulledim şu anda 760 km yaptım ve ORTALAMA TÜKETİM 5,1 LİTRE GÖSTERİYOR ancak benim hala 2,5 çizgi MAZOTUM VAR. bu nasıl oluyor?

44 litreden hesaplarsak 2,5 çizgi = 13,75 litreye tekabul eder. yol bilgisayarına göre hesaplarsak 5,1 lt/100km * 7,6 = 38,76 lt .. 44 ten çıkarınca da 5,24 lt mazot var yol bilgisayarına göre. bence birisi yanılıyor ve eski tüplü aracımdan biliyorum her zaman ŞAMANDIRA doğruyu söyler.

bence yol bilgisayarı anlık olarak BÖYLE GİDERSEN BU KADAR YAKARIM ŞÖYLE GİDERSEN BUKADAR YAKARIM OLARAK BAKIYOR. e malum bizim yollarımız dümdüz değil ki 5 km inip 5 km çıkıyoruz o da şaşırıyor haliyle
    Konu shellcininabisi tarafından (11/06/2011 Saat 00:17 ) değiştirilmiştir.

Anıl Egemen Doğan
    egeevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 65

Alıntı shellcininabisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yol bilgisayarına inanmıyorum çünkü en son 130 tlye fulledim şu anda 760 km yaptım ve ORTALAMA TÜKETİM 5,1 LİTRE GÖSTERİYOR ancak benim hala 2,5 çizgi MAZOTUM VAR. bu nasıl oluyor?

44 litreden hesaplarsak 2,5 çizgi = 13,75 litreye tekabul eder. yol bilgisayarına göre hesaplarsak 5,1 lt/100km * 7,6 = 38,76 lt .. 44 ten çıkarınca da 5,24 lt mazot var yol bilgisayarına göre. bence birisi yanılıyor ve eski tüplü aracımdan biliyorum her zaman ŞAMANDIRA doğruyu söyler.

bence yol bilgisayarı anlık olarak BÖYLE GİDERSEN BU KADAR YAKARIM ŞÖYLE GİDERSEN BUKADAR YAKARIM OLARAK BAKIYOR. e malum bizim yollarımız dümdüz değil ki 5 km inip 5 km çıkıyoruz o da şaşırıyor haliyle
    emrah bizim yol bilgisayarlarımız çok başarılı abi, ben gayet bilgisayara göre çok yakın değerlerde tüketiyorum, tabiki hata payı %1-2 vardır...ayrıca 2,5 çizgi var diye depoda ne kaldığını bence hesaplayamazsın, 4 çizgi kaldı 400 km gittim bi 400 km daha giderim gibi şeyler ekrandan çizgiye bakarak hesaplanamaz. sen çizgi sayısına göre mi bölüp çarpıp 2,5 çizgi 13,75 litre eder diyosun...hepimiz biliyoruzki en doğrusu fullersin kullanırsın sonra tekrar benzin alır hesaplarsın ne yaktığını, bundada bi hesapladığın bir diğerini tutmaz her an değişiyor tüketimler...

Erhan Aslan
    aslanerh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 67

arkadaşlar birşeyi itiraf etmeliyiz; yol bilgisayarı konusunda fiat tarafından kazıklanıyoruz. Sizce italyadaki araçlar böyle olabilir mi? elbette hayır, üçkağıtçılığın sonu olmadığı için bence büyük bir ihtimalle yol bilgisayarına eklenecek bir yazılımı ve örneğin yakıt dönüş borusundaki/hortumundaki bir sensörü iptal etmişlerdir. Çünkü aracın her tarafında maliyet azaltılma çalışması yapılmış; tutamaçlar bile yok yeni araçlarda.. hadi tamam tutamaç neyse, aracın görünmeyen ve bana çok da bir faydası olmayan bir parçayı iptal etmek neyse de, yol bilgisayarı konusunda bir yanlışlık olması, ort 5 lt yakıyorken 3 lt göstermesi şaka gibi... bence bu konuda toplanıp dava bile açabiliriz.
    Konu aslanerh tarafından (12/06/2011 Saat 13:51 ) değiştirilmiştir.

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

arabayı alırken depoda 8-10 kmlik mazot vardı...şimdiye kadar 1.130 tllik mazot almışım... arabam 5300 kmde... yani km de 21,3 kuruş yakıyorum... bu da demektir ki ortalamam 6,2 lt... yol bilgisayarımda bu rakam yazıyor tripA da(tripA' yı hiç sıfırlamamıştım,kış falan geçirdik ondan yüksek...ortalamam şu an 6 litre) yol bilgisayarının maşallahı var... bir depoyla yapılan hesap değil bu dikkatinizi çekerim...

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

bizim araçlarda rölantide dururken sıfır göstermesi de çok saçma sonuçta gitmiyorsun ama saat başına belirli bir tüketimimiz oluyor. lt/saat cinsinden göstermesi lazım

Selçuk DOĞAN
    k0d3r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 86

Alıntı aslanerh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar birşeyi itiraf etmeliyiz; yol bilgisayarı konusunda fiat tarafından kazıklanıyoruz. Sizce italyadaki araçlar böyle olabilir mi? elbette hayır, üçkağıtçılığın sonu olmadığı için bence büyük bir ihtimalle yol bilgisayarına eklenecek bir yazılımı ve örneğin takıt dönüş borusundaki/hortumundaki bir sensörü iptal etmişlerdir. Çünkü aracın her tarafında maliyet azaltılma çalışması yapılmış; tutamaçlar bile yok yeni araçlarda.. hadi tamam tutamaç neyse, aracın görünmeyen ve bana çok da bir faydası olmayan bir parçayı iptal etmek neyse de, yol bilgisayarı konusunda bir yanlışlık olması, ort 5 lt yakıyorken 3 lt göstermesi şaka gibi... bence bu konuda toplanıp dava bile açabiliriz.
    Benim yol bilgisayari virgülü virgülüne doğru gösteriyor.
    Hesaplamami da en doğu yöntemle yani; depoyu fulleyip gezip yeniden fulleyerek yaptim. Bence çok başarili bilgisayar.
    evo evo..

Turan Unes
    paren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 9

en iyisi servise sormak ama onlarında bileceğini pek sanmıyorum...yine kendi bigisaramıza güvenmek...en sağlamı....

Tahsin .
    Mugen_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 104

Eski aracım ww golf te araç rolantide bekleme yaparken bilgiler Hours ( saat ) cinsinden gösteriyordu.

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

Alıntı paren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en iyisi servise sormak ama onlarında bileceğini pek sanmıyorum...yine kendi bigisaramıza güvenmek...en sağlamı....
    servis dün ne yediğini bilmiyor daha
    ----------Captain Crax ------------
    gün gelecek benimde puntom olacak

Anıl Egemen Doğan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

arkadaşllar yol bilgisayarları neredeyse rakamı rakamına doğru yapmayın ya...yukardaki arkadaşımızın örneğinde olduğu gibi (uğur ural)...yani sonuçta mutlaka sapma olur ama araç 7.1 gösteriyo ben 8.6 yakıyorum diyemezsiniz, ama diyorsanız sıkıntı vardır...

60 TL BENZİN İLE 197 KM GİTTİM, IŞIK YANDI YANI. 60 TL BENZİN 14,18 LT (4,23 TL İKEN) YANİ 14,18/197= 7,1 lt ediyor ve şu an aracım bire bir aynı rakamı gösteriyor...

Anıl Egemen Doğan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Alıntı aslanerh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar birşeyi itiraf etmeliyiz; yol bilgisayarı konusunda fiat tarafından kazıklanıyoruz. Sizce italyadaki araçlar böyle olabilir mi? elbette hayır, üçkağıtçılığın sonu olmadığı için bence büyük bir ihtimalle yol bilgisayarına eklenecek bir yazılımı ve örneğin yakıt dönüş borusundaki/hortumundaki bir sensörü iptal etmişlerdir. Çünkü aracın her tarafında maliyet azaltılma çalışması yapılmış; tutamaçlar bile yok yeni araçlarda.. hadi tamam tutamaç neyse, aracın görünmeyen ve bana çok da bir faydası olmayan bir parçayı iptal etmek neyse de, yol bilgisayarı konusunda bir yanlışlık olması, ort 5 lt yakıyorken 3 lt göstermesi şaka gibi... bence bu konuda toplanıp dava bile açabiliriz.
    ben bu dediğine katiyen rastalamadım nedense. kedi aracımda %100 doğru gösteriyor babamın fiorinosuda. bizimkiler doğruyken sizinki yanlışsa bence sıkıntı sizin aracınızda...çok başarılı gösteriyor...

Sayfa 2/2 İlkİlk 12